Világbajnok finn szerelők

VISTA műhely-dolgozó verseny

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2013.07.12. 12.00

Bajnokot hirdettek a világ legnagyobb, műhely-dolgozók számára rendezett versenyén. A magyarok mindössze néhány ponttal csúsztak le a dobogóról.

Június végén hivatalosan is bejelentették, hogy a Harju nevű finn csapat lett a VISTA 2012-2013, a Volvo Trucks és Volvo Buses műhely-dolgozók globális versenyének a győztese.

A VISTA az egyik legnagyobb ilyen jellegű verseny a világon, mely 1957-ben indult Volvo-szerelők részére Svédországban, azóta pedig nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát. A rendezvény célja, hogy fejlesszék a dolgozók tudását és képességeit, illetve az aftermarket vevőszolgálatát. A versenyen minden műhely-dolgozó elindulhatott a Volvo Trucks és Volvo Buses globális szervizhálózatán belül.

Borzasztóan boldogok és büszkék vagyunk a világbajnoki címre. A verseny nagyon megerőltető volt, kemény napon vagyunk túl. Néhány feladat elég stresszes volt, de mi nagyon jól ismerjük egymást, és nagyszerűen tudunk csapatban dolgozni.” – jegyezte meg Immo Harju csapatvezető az eredményhirdetést követően.

A Volvo kamion és busz üzletága által szervezett verseny a legnagyobb ilyen jellegű esemény a világon. A globális megmérettetésen tavaly szeptember óta 93 ország több mint 17 ezer résztvevőjével. Az elméleti és régiós elődöntők után a verseny fokozatosan szűkült le 32 csapatra az egész világból, akik mind Svédországba, Göteborgba utaztak a VISTA 2012-2013 világdöntőre. A csapatoknál vizsgálták az együttműködés képességét, valamint a problémamegoldást.

A Harju nevű finn csapat lett a VISTA 2012-2013 győztese a Volvo Trucks és Volvo Buses műhely-dolgozók globális versenyén

A nyerteseket a június 26-i gálavacsorán tüntették ki. Becslések szerint a verseny a döntőig mintegy 475 690 extra tréning-órát generált a Volvo Trucks és Volvo Buses műhely-dolgozóinak. A döntőbe jutott két magyar csapat az előkelő negyedik és ötödik helyet szerezte meg. Mindössze 2 ponttal csúsztak le a dobogóról.
 

Kommentek

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Rekordévet zárt a Mercedes Magyarországon

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. tavaly közel 190 ezer gépkocsit gyártott Kecskeméten, 3,8 százalékkal többet, mint 2015-ben.

F1: Az Orosz Nagydíj legütősebb balesetei – videó

A Forma-1-es Orosz Nagydíjat csak 2014 óta rendezik, de a szocsi helyszín három év alatt is produkált jó néhány húzós esetet.

Nem akárhogy loptak szét egy magyar Ladát

Nem lopták el az autót, csak a számukra értékesebb alkatrészeket nyúlták le az épített Ladából. Segíts te is, hogy előkerüljön a tettes!

Pars Krisztián autóját csúnyán összetörte a szerelője, nem lennénk a helyében

A sofőr és feltételezett utasa elszaladt a helyszínről. Mint kiderült, az autó az ismert sportolóé, Pars Krisztiáné, aki javítás miatt hagyta autóját a szerelőnél.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.