Pécs új buszokhoz kaphat hitelt

Tüke Busz Zrt.

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2013.06.24. 12.00

A Magyar Fejlesztési Banktól (MFB) felvenni tervezett négymilliárd forintos hitelből frissítené buszparkját a pécsi közösségi közlekedési feladatokat ellátó Tüke Busz Zrt.

A pécsi önkormányzat hozzájárult ahhoz, hogy a baranyai megyeszékhely közösségi közlekedési feladatait ellátó Tüke Busz Zrt. új autóbuszok vásárlása céljából, az MFB Közlekedésfejlesztési Finanszírozási Programja keretében összesen négymilliárd forint összegre vonatkozó hitelkérelmet nyújtson be.     

A teljes egészében önkormányzati tulajdonban lévő Tüke Busz Zrt. arra is felhatalmazást kapott, hogy a hitelkérelem eredményessége esetén az összeget a közszolgáltatás ellátásához szükséges gépjárművek megvásárlására fordítsa. A cég tavaly már elindított egy 947 millió forintos hitelfelvételi eljárást a Magyar Fejlesztési Banknál, ezt egészítené ki az újabb négymilliárd forintos hitel felvétele. A korábbi összegből, plusz 200 millió forintos egyéb forrásból augusztus végéig 20-25 darab szóló autóbuszt vásárolna a cég.

A négymilliárd forintos hitel újabb 40 darab csuklós kivitelű jármű megvásárlására lehetne elegendő, melyeket 2014 első felében helyeznének forgalomba. Az új autóbuszok üzembe helyezésével az összes elavult öreg Ikarusát lecserélhetné a cég. Ezután csak a viszonylag fiatal, 8-10 éves átlagéletkorú Mercedesek és új járművek közlekednének a baranyai megyeszékhely helyi közlekedésében.     

A Tüke Busz Zrt. által használt járműflotta egy része elöregedett, folyamatosan magas a nagyjavításon lévő járművek száma. Ezért a szolgáltatás ellátása évek óta akadozik, az utóbbi hónapokban pedig rohamosan megromlott, ugyanis több esetben előfordultak járatkimaradások. A problémák enyhítése miatt a vállalat  áprilisban úgy döntött, hogy fél évre négy csuklós és egy hat szóló kivitelű jármű bérléséről köt szerződést a Credo típusú buszokat gyártó győri Kravtex-csoporttal.

Kommentek

Fontos határidő jön a kötelezőnél

Annak a 120 ezer személyautó-tulajdonosnak, aki év végi évfordulóval kötötte újra kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását, március elsejéig kell rendeznie az esedékes, baleseti adóval növelt díjrészletét.

Ráhajtottak a magyarok a kedvezményes e-autókra

Jelentős érdeklődés mutatkozik az elektromos autókra az állami támogatásnak köszönhetően.

F1: Hamiltonnak nem hiányzik Rosberg

Lewis Hamilton azt mondja, kicsit furcsa lesz, hogy immár Valtteri Bottas dolgozik a garázs túlfelén, de nem igazán izgatja a dolog.

Napokon belül elintézik az Opel eladását

Március elejére elkészül a megállapodás arról, hogy az Opel az amerikai General Motorstól (GM) átkerül a francia PSA Peugeot Citroën tulajdonába.

F1: Besült a Toro Rosso első futása

A Toro Rosso csütörtökön küldte pályára első ízben 2017-es modelljét, de motorhiba miatt nem jutott messzire az STR12-es.

Szavazz! Melyik legyen Az Év Autója?

Március 6-án kiderül, melyik típus nyeri a hét döntős közül Az Év Autója 2017 címet. Addig szavazzon Ön is!

Kiderült, hogy az autósok nem hülyék

Az adatok azt mutatják, hogy az autósok odafigyelnek úthasználati jogosultságuk lejárati idejére – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

Videóra vették, ahogy a rendőr beléjük rohan a Kálvárián

Kollégánk feleségének autójába rongyolt egy szirénázó rendőr a Kálvária téren, miközben gyermekük az első ülésen utazott, gyerekülésben.

A legerősebb Porsche … egy hibrid szedán!

680 lóerős rendszerteljesítmény, 310 km/óra végsebesség, 2,9 liter/100km átlagfogyasztás: a Panamera új csúcsmodellje a Turbo S E-Hybrid.

Lopás miatt pereskedik a Google-cég

Ipari kémkedés, ellopott találmányok: az autonóm mobilitási piac sem a tiszta lelkű Grál-lovagok játéktere.

Luxus-Passatot épít a Volkswagen

A Passat fölé pozícionált kupélimuzinnal kecsegtet a Volkswagen. Az Arteon prémium középkategóriás termék lesz, ha úgy tetszik, az Audi A5 Sportback házon belüli konkurense.

Betiltanák a dízelautók árusítását Magyarországon

Egy most benyújtott parlamenti indítvány azt kezdeményezi, hogy 2020-tól a dízel, majd 2025-től minden belső égésű motoros jármű forgalmazása szűnjön meg Magyarországon.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.