Új ellenőrzőegységek az utakon

Rámegy a nemfizetőkre az állam

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.06.21. 17.00

Átadták az Állami Autópálya Kezelő és az Országos Rendőr-főkapitányság új e-útdíj ellenőrző gépjárműveit. Jövő hétfőn indul a regisztráció az útdíj-rendszerbe.

95 új járművet – hivatalosan “ellenőrző egységet” – adtak át pénteken, amelyekkel a július elsejétől induló e-útdíj rendszerben az ellenőrzést és a bírságolást végzik.

Az e-útdíj rendszerben az autópálya-kezelő 45 új mobil ellenőrző egysége segíti majd a díjköteles úthálózat folyamatos ellenőrzését, a hatósági feladatok támogatását. A jogosulatlan úthasználókkal szembeni fellépés a rendőrség feladata lesz. A szervezet ennek érdekében 50 mobil bírságoló egységet kapott.

Kibédi-Varga Lajos, az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) e-útdíj ügyekben illetékes szóvivője elmondta, hogy jövő hétfőn, vagyis június 24-én elindul az e-útdíj regisztráció, az elektronikus útdíjszedési rendszerről tájékoztató honlap a http://www.hu-go.hu címen már működik.

A weboldalon lehet tájékozódni a díjköteles szakaszokról, a fedélzeti eszközökről, és díjkalkulátor is segíti a fuvarozókat – mondta a szóvivő.

Forrás: MTI

Kommentek

 • HakapesziM

  Hála Istennek…Most, hogy – előre tudtuk – csapnivalóan készítették elő az egészet, lehet végre büntetni. Ez megy nekik.

 • husky

  Bunkó, hozzá nem értő kormány. Németországban csak a tesztelés folyt fél évig, előtte legalább 1 éveig tervezték, hogyan is kellene kialakítani az egészet. Más részről miért ilyen pofátlan érdeksérőt a rendszer, hogy Euro III-tól egységes??? És az Euro V, az EEV meg Euro VI? És ha hibrid teherautót veszek?

 • Gothic

  Ha belegondolok, hogy milyen mértékben teszik tönkre útjainkat a kamionok, hogy mennyi balesetet okoznak, ( érdekes, hogy régen működött a vasúti szállítás ) talán nem is lenne olyan probléma az útdíj nagymértékű emelése. Kérdésem az, hogy a bevételt vajon mire költik mert bizony kíváncsi lennék arra, hogy mikor lesznek gödörmentes útjaink amik nem tennék tönkre autóinkat és nem okoznának baleseteket?!!

 • Gothic

  Ja. Nem csak a kormányt ( a Fideszt ) kellene szidni, hanem javaslatokat adni arra, hogy milyen módon tegyük helyre azt a pusztítást amit az elmúlt 8 évben tett az MSZP.-s kormány?

 • csumi

  Az állam kaszát lassan szétlopták, / 20 év alatt mind válogatás nélkül. / tehát kellenek a bírságok és az adók.. Rohadt egy szemlélet amit csinálnak. Aki egy kicsit is bele lát természetesen ezzel minden emelkedni fog,és mindenki fizeti a pluszt csak hogy lehessen újra lopni. Itt a fuvarozok már nem bírnak több terhet ,de lassan az emberek se.

 • 561

  Gothic,aztán mikor néztél vagy olvastál utóljára “baleseti statisztikákat”pintér maffia vezéred szerint is a kamionok mindössze 8.9%okozzák a baleseteknek.Miért csak nálunk teszik tönkre az utakat a kamionok(próbálj meg meg hazudtolni 1991 óta kamionozok)talán nem kéne előtte megtanulni utakat építeni,Aztán nem unalmas még az MSZP-zés MERT EDDIGI NYOMORULT 3 ÉVETEKBEN csak loptatok ,hazudtatok,mutyiztatok stb.A régi vasúti szállítás után azért nem ártana utána olvasni ha ezzel végeztél olvas utána milyen feltételei vannak annak hogy egy áru-termék a lehető leg kevésbé legyen költség és idő érzékeny.A rablás talán első jele az hogy,3,5 tonna felett mindenki fizet!!!!ember fejlett és stabil gazdasággal rendelkező Országok is csak 7,5-12 tonnától fizettetnek,aztán még talán az EU,EK,EGK Országai közül második leg drágább díjjal mi van,ja és megint csak “hungarikum” a köztes adat szolgáltató mint TÉNYLEGESEN valamit csináló társaság mert ugye nálunk mi van kész vagy mi van ki építve segítek:a szankciókhoz szükséges temérdek kocsi ezekhez a megfelelő büntetési tételek(3évre előre)aztán van még egy üres büdzsé üres pénztárcával így kell ezt!!Végezetül VÖLNER Pál SZAVAI VÁLASZA a következő kérdésre amit az aak road shovján tettünk fel neki szóval “tudjuk hogy ,aránytalanúl nagy terhet ró a FUVAROZÓKRA AZ e ÚT DÍJ MÉRTÉKE de a koncessziós autó pályák üzemeltetőinek a 2010ben ki fizetett 55 milliárd forint rendelkezésre állási díjként fizetett összeg az idén ez már 100milliárd forint ,és az egyelőre még mindig fennálló túlzott deficit eljárás is nehezíti az Ország gazdasági helyzetét” kérdem én NEKEM MI KÖZÖM EHHEZZ??????

 • menőmanó

  Gothic
  Én meg arra lennék kíváncsi, hogy a hozzád hasonló beszűkült látókörű droidoknak mikor gyúl fény a sötét agyában.

 • Kempelen10.

  És a cigányoknak is kurva kevés segélyt adnak! Ezért lopnak azok. Több pénzt kell nekik adni, és akkor Rómeó napi 24 órában írhat majd ide, de jó lenne!

 • Kempelen10.

  Azt olvastam ma, hogy elhalasztják a bevezetést. Szerintem egyébként nincs ezzel gond.

 • Kempelen10.

  561 Szebb Jövőt!
  A túzott deficit eljárást azoktól kéne Völlner bajtársnak nagyon hangosan kérdezgetnie, akik miatt oda kerültünk!
  Ha felvesszük a csíkos kendőt bajtárs, attól még lássunk, mert az jó!

 • PluginHibrid

  Ja így már 1értelmű miért olyan Kempi mint amilyen….

 • ,L Rómeó

  igen kempelen tessókám, nekünk narancsos kisepségnek több segéj kéne. te is keveseled?
  de vezérünktől nem várom ő már mindenét odaatta, inkáb fizesék a kamijonosok!
  szerintemis igy jó ez!

34 évet vezetett jogosítvány nélkül a magyar férfi

Próbálkozott a vizsgával, végül nem jött össze, így 34 évig vezetett jogsi nélkül, most kapták el a rendőrök.

15 pusztítóan kontár módon tuningolt autó

Stílusérzéket és mértékletességet nyomokban sem tartalmazó autók Mekkmester-díjas tunerektől.

F1: Az év végéig meglesz Rosberg utódja?

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, nem akarják sokáig húzni a váratlanul visszavonuló világbajnok, Nico Rosberg utódjának kiválasztását.

Önvezető autóban gondolkozik az Apple

Komolyan gondolkozik az önvezető autó fejlesztésén az Apple, de ehhez a hatóságok és a többi fejlesztő segítsége is szükséges lesz.

Hihetetlen látvány a porban csapató 6-os BMW

Rallyautó bármiből lehet, még egy olyan luxuskupéból is, mint a BMW 650i.

F1: Valaki óriási ajándékot kapott Rosbergtől

A Red Bull-os Daniel Ricciardo szerint Nico Rosberg a visszavonulással valamelyik pilótának nagyon szép karácsonyi adott – nem valószínű, hogy az ausztrál lesz az.

F1: Rosberg vállalná Hamilton oktatását

Lewis Hamilton azt tervezi, hogy még 10 évig marad a Mercedesnél, és később már németül szólhat a márka hazai szurkolóihoz. A visszavonuló Nico Rosberg vállalná a nyelvtanári szerepet.

Csak egy darab készült ebből a Ferrariból

Dr. Rick Workman nem szeretett volna olyan Ferrarit, amilyen bárkinek lehet, inkább felkérte az olasz gyártót, hogy építsenek egyet csakis neki.

Jelentősen drágulhat az üzemanyagok ára

Akár 10 forinttal is drágulhat az üzemanyagok ára a jövő héten a piaci változások alapján.

Új 5-ös BMW – Káprázat és parasztvakítás

Ne higgyétek, hogy a gazdagok élete csupa játék és mese! A Harman Kardon vagy Bowers & Wilkins hifi csak az egyik kérdés, amit a G30 kódú új BMW 5 kapcsán el kell dönteni.

Vége a pénzbehajtásnak Újpesten

Pár hete írutunk arról a sokak szerint nem egyértelmű forgalmi helyzetről, ahol csak úgy hullottak az 50 ezres büntetések. Mára változott a helyzet.

Rosberg autójában Wehrlein: Köszi, Nico!

Nem dőlt még el a visszavonuló Nico Rosberg helyének sorsa. Az egyik legesélyesebb versenyző azonban olyan fotót posztolt, amin a világbajnok autójában ülve látható.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.