Az árvíz megbolygatja a közlekedést

Több járat módosított útvonalon közlekedik

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2013.06.08. 07.30

Mától az árvíz miatt jelentős forgalmi változások lépnek életbe a főváros közösségi közlekedésben. Egyes villamosok eltérő útvonalon járnak, a szentendrei HÉV kisebb szakaszán pedig pótlóbuszok közlekednek.

A mai naptól kezdve ideiglenesen lezárták a Batthyány téri metróállomást, illetve az aluljárót is. A kettes metrók szerelvényei emiatt nem állnak meg a megállóban, hanem csak áthaladnak az állomáson. A HÉV-ek pedig csak a Margit-hídig közlekednek, ahonnan pótlóbuszok szállítják tovább az utasokat a Batthány tér felé. A metrópótlókkal összevont járatok a Széll Kálmán tér – Batthyány tér  – Margit híd, budai hídfőn keresztül a Szépvölgyi út – Tímár utca – Szentlélek tér útvonalon M2-H5 jelzéssel közlekednek.

A Kelenföldi pályaudvart, illetve a Kamaraerdőt a Batthyány térrel összekötő villamosokat a Lánchídnál található Clark Ádám téri aluljáró lezárása miatt elterelik. Emiatt 19-esek rövidített útvonalon, Kelenföld vasútállomástól csak a Clark Ádám térig járnak, míg a 41-es villamosok a Krisztina körút felé, a 18-as járatok vonalán a Széll Kálmán térre mennek.

Ideiglenesen a Batthyány térre közlekedő buszok menetrendje is változik, a 11-es és a 111-es autóbuszok a Széll Kálmán térre, a 160-as és a 260-as buszok pedig a Nyugati pályaudvarig közlekednek. A Margitsziget lezárása miatt a 234-es buszok ma és holnap a Szentlélek térig változatlan útvonalon járnak, innen viszont az Árpád hídi metrómegállóhoz közlekednek.


Az árvízi védekezés miatt ma estétől a Bem rakparton a Batthyány tér és a Margit híd között észak felé csak egy sáv járható, továbbá tilos megállni az út Duna felőli oldalán. Az ott hagyott autókat délután elszállítják, ezért a BKK azt javasolja a tulajdonosoknak, hogy járműveiket minél hamarabb vigyék el.

Forrás: MTI és BKK nyomán

Kommentek

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.