Az ölébe hullott a teherautó

A sofőr és a háztulajdonos is túlélte

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.06.04. 06.00

Nem mindennapi baleset rázta fel egy pirinyó skót falu lakóit: az egyik ház nappalijába bezuhant egy konténerszállító – miközben a házigazda is a szobában volt!

Tegnap délután borzalmas robaj rázott meg egy apró skót települést: Lonmay lakói azt hihették, hogy leszakadt az ég, pedig csak a főutca egyik házának födémje roppant össze – igaz, egy nyerges vontató súlya alatt. 

A nagyjából tizenkét órával ezelőtt történt, bizarr baleset kiváltó oka még nem ismert, az viszont bizonyos, hogy a lakhatatlanná vált ház tulajdonosa nappalijában volt, amikor a konténerszállító teherautó lebontotta a szoba falát és tetejét. 
Fizikai sérüléseket nem szenvedett, lelkileg azonban nagyon megviselte az eset, számoltak be az aberdeeni kórház ügyeletesei a szerencsés áldozatról, akit a szintén sértetlen sofőrrel együtt megfigyelésre szállítottak az egészségügyi intézménybe. 
A főutcát egész délutánra le kellett zárni, részint a mentés, részint az utakra özönlő kíváncsiskodók miatt. A kamiont végül kettő daruval emelték ki a súlyosan megrongálódott épületből. 
Lonmay hosszú története során ez már a második említésre méltó esemény: az első nagyjából kétszázötven évvel ezelőtt történt, amikor egy bizonyos Andrew Presley nevű kovács a maroknyi közösséget hátrahagyva feleségével együtt az Újvilágba hajózott, hogy aztán egy hét generációval később lemenőjük örökre megváltoztassa a nyugati világ zenei életét…
Azt olvastad, hogy Bernie Ecclestone korrupciós botránya miatt kiszállhat a Forma-1-ből a Mercedes?

Kommentek

  • TicTac

    Ismét egy baromság. A képeken lévö háznak semmi baja.Nemhogy a födém, de még a ház elött parkoló autó is sértetlennek látszik.Csak az a kis kerités rongálódott meg.Meg,hogy a nappaliba esett a kamion? Hát ott vigyorog az úttest mellett! Hát Svékus koma ez egy nagyon gáz cikk!

  • sveqs

    A galériában lévő képeket is megnézted?

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.