Gigantikus járat-átszervezés a fővárosban

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2013.05.22. 12.00

Június elsejétől a BKK átszervezi a főváros legforgalmasabb buszjárat-családját. A változtatásokkal egy időben utcákat neveznek át és új buszokat állítanak forgalomba.

Az átalakítások a főként 7-es és a 33-as buszcsalád vonalait érintik, de az 233E útvonala is hosszabb lesz, mely a Camponától egészen a Bosnyák térig közlekedik majd. Mindamellett tovább bővül a Budáról a Rákóczi úton át a Keleti pályaudvart is elérő járatok köre. A 7E viszonylaton közlekedő buszok hosszabb útvonalon, a Kelenföldi pályaudvartól Újpalota, Nyírpalota utcáig közlekedik majd. A gyorsjáratok követési ideje csúcsidőben 4-5 perc lesz.

A 173E járat megszűnik, helyette 107E jelzéssel indulnak autóbuszok az előddel megegyező útvonalon, azonban az új viszonylat az Apolló utcánál is megáll a jövőben. Ez a gyorsjárat csúcsidőszakban 4-5 percenként, máskor pedig változatlan követési idővel indulna, a 7E-vel felváltva. Az eddigi 7-es és 173-as buszok végállomásait pedig felcserélik, így a 7-es autóbuszok Albertfalva vasútállomás és Újpalota, Nyírpalota út között járnak majd. A 173-as viszonylatot felváltó új 7A jelzésű járatok pedig a Bornemissza tértől a Bosnyák térig közlekednek majd, csúcsidőszakban 6 percenként.

A 33-as buszcsalád esetében a 33E-t felváltó 133E és a 233E a Bosnyák térig közlekedik a Rákóczi út – Thököly út útvonalon módosuló megállóhely-kiosztással. A 133E Nagytétény vasútállomástól Háros vonatállomásig minden megállóhelyen megáll, utána már csak a Városház téren, a Hengermalom útnál, a Kelenföldi Erőműnél és a Dombóvári útnál. A 233E közlekedése is módosul, ugyanis a Zuglót Budatéténnyel összekötő járat üzemideje reggel 5 és 10 óra közé, délután pedig 13 és 20 óra közé esik a jövőben. A Budatétényi sorompónál a 33-as, 114-es, 213-as és a 214-es viszonylatok között működő bevárási csatlakozás megszűnik.

Az átszervezések miatt a járatok a jövőben a korábban megszokottól eltérő megállóhelyeken állnak meg, ezért mindenképpen javasolt az alapos tájékozódás vagy interneten, vagy pedig a kihelyezett hirdetményeken. Június első napjaiban a BKK munkatársai segítik a forgalmasabb átszállóhelyeken az utasokat a könnyebb eligazodás érdekében.

Mivel a járatcsalád átszervezése miatt a vonalak összes utastájékoztatási felületét cserélni kell, ebből az alkalomból újabb közterületi elnevezéseket változtatnak meg: a Róna utca Tisza István térre, a Dózsa György út Reiner Frigyes parkra, a Prielle Kornélia utca Dombóvári útra módosul. A 7-es és 33-as járatcsalád vonalain júniustól 20, júliustól pedig 27 darab új Mercedes Citaro 2 csuklós autóbusz áll forgalomba.

Kommentek

F1: A Ferrari megtanult hallgatni, máris támadják miatta

Olaszországban nem vették jó néven, hogy a Ferrari az idei előszezonban hallgatásba burkolózik.

Bűnös és fizet a gyilkos légzsákok gyártója

A Takata hivatalosan is bűnösnek vallotta magát az általa gyártott, világszerte legalább 15 emberéletet követelő hibás légzsákok miatt, és beleegyezett az egymilliárd dolláros büntetőbírság kifizetésébe – közölte az amerikai igazságügyi minisztérium.

F1: 2025-ig marad az Orosz Nagydíj

Az Orosz Nagydíj szervezői szerződést hosszabbítottak, 2025-ig biztosan marad Szocsiban a Forma-1. Éjszakai futam is lehet.

Magyar ötlettel alakulhat át az autós kárrendezés

A gépjármű-kárrendezési folyamatokat támogatja a KárWeb nevű hazai startup. A szolgáltatás próbaüzeméhez már csatlakozott az egyik vezető biztosító.

Kiderült, mikor és mitől kapnak defektet a magyarok

Tízből legalább négy magyar autósnak volt már defektje az elmúlt öt évben, ráadásul ezeknek több mint fele jellemzően délután és este, sötétedés után történt, minden másodikat pedig szög vagy kátyú okozott.

F1: A Red Bull-főnök beszólt a McLarennek

A Red Bull csapatfőnökének nagyon nem tetszenek az idén újra megjelent cápauszonyok, mindent megtesz majd, hogy a jövő évre eltűnjenek. Valami más is bántja Christian Horner szemét.

Kompakt terepkupé a Mitsubishitől

Kompakt szabadidőjárművel erősíti kínálatát a Mitsubishi. Az ASX mellé, nem helyette érkezik a divatcentrikus crossover.

Kitakarította az autóját, azonnal milliomos lett

Autója takarítása közben talált meg egy rég elveszett lottószelvényt, és lett egy csapásra milliomos egy nagypapa a kelet-ausztráliai Newcastle-ben.

F1: Hamilton a Merci szépségére épít

Lewis Hamilton szerint a Mercedes 2017-es Forma-1-es autója mindenki másénál jobban néz ki, ezért a bajnokságban is az élen lehet a helye.

Két percig küzdött a tankolással a srác egy hazai önkiszolgáló benzinkúton

A fiatal srác nem tudott megbirkózni a tankolás feladatával, és mivel önkiszolgáló kút szerepel a felvételen, így a személyzet segítségére sem számíthatott. Kétpercnyi elkeseredett küzdelem után feladta a harcot, és tankolatlanul távozott.

Elkormányoz, ha veszélyt szimatol a Volvo új szabadidőjárműve

Folytatja biztonságtechnológiai offenzíváját a Volvo. A hamarosan színre lépő XC60 fedélzetén olyan ütközésmegelőző rendszer működik, amely kikerüli az akadályt.

Tudod, mi az a lekaparható rész a jogsi hátulján?

Mindenki tudja, hogy a jogosítványán van egy kaparós sorsjegy rubrika, de azt csak nagyon kevesen, hogy ez pontosan mit is takar. Most képbe hozunk.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.