Gigantikus járat-átszervezés a fővárosban

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2013.05.22. 12.00

Június elsejétől a BKK átszervezi a főváros legforgalmasabb buszjárat-családját. A változtatásokkal egy időben utcákat neveznek át és új buszokat állítanak forgalomba.

Az átalakítások a főként 7-es és a 33-as buszcsalád vonalait érintik, de az 233E útvonala is hosszabb lesz, mely a Camponától egészen a Bosnyák térig közlekedik majd. Mindamellett tovább bővül a Budáról a Rákóczi úton át a Keleti pályaudvart is elérő járatok köre. A 7E viszonylaton közlekedő buszok hosszabb útvonalon, a Kelenföldi pályaudvartól Újpalota, Nyírpalota utcáig közlekedik majd. A gyorsjáratok követési ideje csúcsidőben 4-5 perc lesz.

A 173E járat megszűnik, helyette 107E jelzéssel indulnak autóbuszok az előddel megegyező útvonalon, azonban az új viszonylat az Apolló utcánál is megáll a jövőben. Ez a gyorsjárat csúcsidőszakban 4-5 percenként, máskor pedig változatlan követési idővel indulna, a 7E-vel felváltva. Az eddigi 7-es és 173-as buszok végállomásait pedig felcserélik, így a 7-es autóbuszok Albertfalva vasútállomás és Újpalota, Nyírpalota út között járnak majd. A 173-as viszonylatot felváltó új 7A jelzésű járatok pedig a Bornemissza tértől a Bosnyák térig közlekednek majd, csúcsidőszakban 6 percenként.

A 33-as buszcsalád esetében a 33E-t felváltó 133E és a 233E a Bosnyák térig közlekedik a Rákóczi út – Thököly út útvonalon módosuló megállóhely-kiosztással. A 133E Nagytétény vasútállomástól Háros vonatállomásig minden megállóhelyen megáll, utána már csak a Városház téren, a Hengermalom útnál, a Kelenföldi Erőműnél és a Dombóvári útnál. A 233E közlekedése is módosul, ugyanis a Zuglót Budatéténnyel összekötő járat üzemideje reggel 5 és 10 óra közé, délután pedig 13 és 20 óra közé esik a jövőben. A Budatétényi sorompónál a 33-as, 114-es, 213-as és a 214-es viszonylatok között működő bevárási csatlakozás megszűnik.

Az átszervezések miatt a járatok a jövőben a korábban megszokottól eltérő megállóhelyeken állnak meg, ezért mindenképpen javasolt az alapos tájékozódás vagy interneten, vagy pedig a kihelyezett hirdetményeken. Június első napjaiban a BKK munkatársai segítik a forgalmasabb átszállóhelyeken az utasokat a könnyebb eligazodás érdekében.

Mivel a járatcsalád átszervezése miatt a vonalak összes utastájékoztatási felületét cserélni kell, ebből az alkalomból újabb közterületi elnevezéseket változtatnak meg: a Róna utca Tisza István térre, a Dózsa György út Reiner Frigyes parkra, a Prielle Kornélia utca Dombóvári útra módosul. A 7-es és 33-as járatcsalád vonalain júniustól 20, júliustól pedig 27 darab új Mercedes Citaro 2 csuklós autóbusz áll forgalomba.

Kommentek

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

Ezzel a busszal új értelmet nyernek az éjszakai utazások

A Neoplan Skyliner hálóbusszal egészen más értelmet nyernek az éjszakai utazások. Sör és üdítő a hűtőben, a diszkrécióról pedig a kisfüggönyök gondoskodnak.

Közösen állnak ki a Visegrádi Négyek a protekcionizmussal szemben

Közös álláspontot fogadtak el a Unió piacán kialakult versenykorlátozó intézkedésekkel szemben a Visegrádi Négyek fuvarozó vállalkozásait tömörítő érdekképviseletek. 

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

SMS-ben rúgta ki munkásait az államosított gyár

Miután a General Motors venezuelai üzemére rátette a kezét a helyi kormány, a cég írásos üzenetben közölte alkalmazottaival: átutalták a végkielégítésüket, vehetik a kalapjukat.

Százezerszer büntették meg az autósokat

Közel kétmilliárd forintot kellett fizetniük tavaly az autósoknak a fővárosi közterület-felügyelők intézkedései után. Olyan 70 ezer helyszíni bírságot róttak ki rájuk, bő 36 ezer alkalommal szereltek fel kerékbilincset, és közel 4600 autó elszállítását kezdeményezték.

F1: Ilyen, amikor Verstappen trollkodik

Max Verstappen rajongói csak egy életnagyságú bábúval akartak fotózkodni, de a függöny mögött bujkált az igazi is.

F1: Apucival motorozott a kis Räikkönen – fotó

Nem lehet elég korán kezdeni…

Megújult a legfiatalosabb Lexus

Még frissebb megjelenés, még gazdagabb technológiai tartalom, még teljesebb körű biztonsági arzenál a Lexus NX kínálatában.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.