Dunántúli városok fejleszthetik a közlekedést

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.04.27. 12.00

1,2 milliárd forintot kapnak nyugat-dunántúli települések a közösségi közlekedés fejlesztésére. Az önkormányzatok az Új Széchenyi Terv forrásaira pályáztak.

A pályázati kiírás célja a helyközi és városi tömegközlekedés biztonságosabbá, hatékonyabbá és színvonalasabbá tétele. A pályázó települések négy nagy projektre kaptak száz százalékos támogatást. A közlekedési beruházások elsősorban Zalaegerszeg, Győr, Hévíz, Bük és Körmend városát, továbbá a környékbeli falvakat érintik.

Bük 200 millió forintot kapott a város és környékének közösségi közlekedésének fejlesztésére. Ennek megfelelően átalakítják a több évtizede épült, a térségben egyedüli nemzetközi autóbusz-pályaudvart, továbbá új utastájékoztató rendszert építenek ki. Mindamellett a környező településeken (Acsád, Bő, Iklanberény, Meszlen) felújítják a megállókat és átépítik az autóbuszöblöket.

Körmenden a GYSEV Zrt. és a Vasi Volán Zrt. részvételével rendbe hozzák a buszpályaudvart és a vasútállomást. A munkálatok során új utastájékoztató rendszereket helyeznek el, valamint renoválják a várótermeket, illetve további váróhelységeket hoznak létre. Az ugyancsak 200 millió forintból megvalósuló beruházás keretében a vasútállomás gyalogos felüljárója is megépül.

Héviz 196 millió forintos támogatást nyert a városi és az agglomerációs térség közlekedésének fejlesztésére. A munkálatok részeként összekapcsolják a sármelléki Balaton Airportot Hévízzel. Zalaegerszeg és Győr pedig 600 millió forint összértékű projekt megvalósítására kapott támogatást. A dél-dunántúli megyeszékhelyen dinamikus utastájékoztató és forgalomirányító rendszer kiépítésével fejlesztik helyi autóbusz-közlekedést, amely 23 helyi járatot, továbbá 10 megállóhelyet érint.

Győrött kerékpárkölcsönző-hálózatot építenek ki: 23 helyszínen létesítenek tárolóhelyet, továbbá 215 biciklit vásárolnak. A Vasi Volán 185 helyközi autóbuszjáratára pedig dinamikus utastájékoztató rendszert épít ki.

Kommentek

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

F1: Túl kicsi a rajtszám? Nem indulhat az autó!

A Nemzetközi Automobil Szövetség megszigorította a rajtszámok és versenyzői nevek megjelenítésére vonatkozó előírásait, a Spanyol Nagydíjtól elvileg képesek lehetünk messzebbről azonosítani a pilótákat.

Eladja a Ducatit az Audi?

A hírek szerint a Volkswagen-csoport megkezdte az olasz sportmotor-márka eladásának előkészítését. A Ducati Ferdinand Piëch szíve csücske volt.

Alonso: A célba érés már nagy eredmény lenne

Fernando Alonso 2017-ben Forma-1-es versenyen még nem jutott el a kockás zászlóig, reméli, hogy a frissített Honda-motorral Szocsiban legalább a célba érés összejön végre.

Kémfelvételen a Škoda Yeti utódja

Karoq néven érkezik egy hónap múlva a második generációs kompakt Škoda SUV. Csehországban lefilmezték egy prototípusát.

Nem működik a Toyota stratégiája

A világ minden részén népszerűek a plug-in hibridek – mindenütt, kivéve Kínát. Az ázsiai ország miatt a Toyota kénytelen lesz újragondolni stratégiáját.

F1: Szocsiban annyi a kanyarlevágós trükknek

Az FIA fekvőrendőröket szereltetett fel a szocsi pálya 2. kanyarjának bukóterébe, mostantól nem lehet ügyeskedni.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.