Veszprém testvérvárosában tesztelt a Mercedes

Zetros, Econic, Unimog

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.04.02. 12.00

Három teherautót tesztelt Finnországban a Daimler. A próbafutások során arra volt kíváncsi a gyártó, hogy kiállják-e a sarkköri időjárást.

A Daimler jelentős erőforrásokat mozgat meg a jövő évi Euro 6-os átállásra. Ennek érdekében idén minden modelljét frissíti a legszigorúbb környezetvédelmi előírások teljesítése végett. A tervek szerint 2013 őszére az összes haszonjármű műszaki felszereltsége eleget tesz a jövőre életbe lépő Euro-6-os normáknak.

A németek a Mercedes három típusát, a Zetrost, az Econicot és az Unimogot vitték el Lappföld fővárosába, a finnországi Rovaniemibe. Veszprém és Ajka testvértelepülése nemzetközi egyetemi város, továbbá sport- és kulturális központ, illetve Finnország 13. legnagyobb települése. A járműveket a szokásos teszteknek vetették alá a jégbordás, havas útvonalakon. Mindhárom típus elé egységes követelményeket támasztottak, melyek közül az egyik legfontosabb szempont volt, hogy az akár -30 Celsius fokos hidegben ugyanazt a komfortot és kezelhetőséget kellett produkálniuk, mint átlagos körülmények között.

A haszonjárművekben már a legújabb, 2013 őszén bemutatkozó Mercedes-Benz Blue Tec 6-os motorok találhatók, melyek eleget tesznek az Euro-6-os normáknak. Az új erőforrásoknak első ízben kellett megfelelni a sarkköri hideg viszontagságainak. A próbafutások során a járművekben több mérőberendezés legalább 300 féle szempont szerint gyűjtötte az adatokat.

A tesztjárművekben új Mercedes-Benz Blue Tec 6 motorok találhatók

A gyártó egyik fő elvárása volt, hogy a károsanyag-kibocsátási normák teljesítéséhez szükséges berendezések – az AdBlue-adagoló, a SCR rendszer és a részecskeszűrő – hibamentesen működjenek. A járművek fogyasztása is kritikus szempont a tesztek során, a hidegben ugyanis több gázolajat használnak fel. A megnövekedett üzemanyag-felhasználást azonban uralnia kell a járműveknek, ugyanis magas fogyasztás esetén már nem teljesülhetnek az Euro 6-os szabvány kívánalmai.

A Daimler szakemberei a finnországi teszteket várhatóan a spanyolországi Sierra Nevadában folytatják július-augusztusban. A mediterrán éghajlatú országban a teherautóknak a száraz klímával, a gyakran 45 Celsius fok feletti hőmérséklettel, a 2500 méteres tengerszint feletti magassággal, továbbá az erős napsütéssel kell felvenni a harcot.

Kommentek

Hazatért végre az utolsó Ikarus

Tizenöt évig szolgált külföldön a magyar ritkaság, de most már végleg itthon marad.

Üzemanyagcellás kamiont tesztel a Toyota

A Los Angeles-i kikötő és környéke extrém teherforgalmát kívánja környezetbarátabb mederbe terelni a Toyota.

Csodaszép buszt vásárolt a BKV

Internetes hirdetés útján vásárolt 35 millió forintért ritka Ikarus 630-ast a BKV – írja a Blikk.

Egészen az évtized végéig dolgozhatunk a sógoroknak

Új üzletet ütött nyélbe a győri Rába Zrt., mely egy bécsi gyár számára szállíthat hegesztett járműszerkezeteket.

Ez a videó a bizonyíték, hogy Pesten sokan birkamód közlekednek

Krisztián nem bírta cérnával, de nem csodálkozunk, hiszen pár perc alatt több olyan helyzettel is találkozott Budapesten, ami balesettel is végződhetett volna, ha nem figyel.

Csillag született

A DB9 fénye alaposan megkopott. Az Aston Martin 2004 óta próbálta feléleszteni különböző átdolgozásokkal a modell egykori csillogását – sikertelenül. De most változik a helyzet! A vadonatúj DB11 megérkezett és úgy ragyog, mint még soha. Nem fogja vissza magát, motorja V12-es és biturbó.

Titkos magánéletéről beszélt Vettel

Privát életét is érintő interjút adott a Forma-1 négyszeres világbajnoka. Szóba került az otthona, félelme, bosszúsága, vágyai.

F1: Nem Brawn rúgatta ki Ecclestone-t

A Forma-1 sportszakmai irányítója, Ross Brawn cáfolta, hogy ő kérte volna Bernie Ecclestone eltávolítását ugyanakkor nem tagadja, hogy elég nehéz lett volna a közös munka.

Szexi tánc okozott tragédiát

Meggondolatlan kamaszlány szexinek tartott táncba kezdett a közlekedő autók mellett, meg is lett az eredménye.

Dühös tulajdonosok perelik a Teslát

Csoportos keresetet adtak be a Tesla ellen a cég kaliforniai ügyfelei. Állításuk szerint életveszélyes kísérletbe kényszerítette  őket a cég az Autpilot szoftver idő előtti aktiválásával.

Nem tetszik a KRESZ-tábla? Beperelheted a kihelyezőjét

Jövőre jogi lehetőség nyílik az autósok, gyalogosok, vagy bárki számára, hogy levetethessék a nekik valamilyen okból nem tetsző KRESZ-táblákat.

Szégyen, ebből nagy baj lesz Vitézy szerint

Szégyen, lépkedünk vissza az időben – állítja Vitézy Dávid volt BKK-vezér egy óbudai buszsáv megszüntetéséről. Szerinte Budapest távolabbi pontjai is megérzik majd a rossz döntés következményeit egészen Kőbányáig.

Arab uralkodónak öltözött Felipe Massa

Royal Family Massah – írta a családjáról készült fotó alá a brazil Forma-1-es pilóta.

Ilyen, amikor bosszút áll egy fa

Sivatag, közel-kelet, és egy útban lévő fatuskó. Utóbbit mifelénk is szokás autóval kirángatni, de mielőtt valaki neki állna a telken, nézze meg az alábbi videót.

Jelentős forgalomkorlátozások Budapesten

A kerékpáros közlekedésre hívja fel a figyelmet minden évben az I Bike nevű hatalmas bringás felvonulás, amely minden évben megbénítja útvonala mentén az autós közlekedést.

Olyan kis drága!

Tolatókamera is van benne. TOLATÓKAMERA! Három méter hetvenhez! Meg sávelhagyás-jelző. És színre fújt ajtóbehúzó. Hát csoda, hogy több mint ötmilliót kérnek érte?

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.