Egész télen kamionstop lesz jövőre

Megelőző lépés a hókatasztrófa megismétlődése ellen

Szerző: Rácz Tamás levél küldés 
Dátum: 2013.04.01. 12.00

A Katasztrófavédelem megtalálta a megoldást az idei hóvihar miatt bekövetkezett közlekedési fennakadások elkerülésére.

Hogy ne fordulhasson elő újra a március 14-15-én bekövetkezett közlekedési káosz, a Katasztrófavédelem a Belügyminisztérium jóváhagyásával 2013. november 1-től 2014. április 1-ig kamionstopot ír elő Magyarország teljes területére.

Az idén bebizonyosodott, hogy a meteorológiai szolgáltatók nem képesek időben felhívni a figyelmet a hóviharokra, hóátfúvások lehetőségére, áll a hatósági közleményben. Hiszen március 14. előtt is mindössze három-négy nappal korábban adták ki a riasztást az időjárás-előjelző cégek, ez pedig nem lehet elegendő idő egy kamionstop elrendelésére.

Az idei felkészületlenség után a ló túloldalára való áteséssel egyenlítik ki a hatóságok a közlekedési fennakadások statisztikáit.

Az idei felkészületlenség után a ló túloldalára való áteséssel egyenlítik ki a hatóságok a közlekedési fennakadások statisztikáit.

A belügyi tárca kérésére a Külügyminisztérium bekérette a Vatikáni Magyar Nagykövetség képviselőjét, és jegyzékben kérte Ferenc pápát, hogy felettes szervei a későbbiekben szíveskedjenek ne magyar nemzeti ünnepre szervezni a hasonló időjárási szélsőséges megnyilvánulásokat. Mivel ilyenkor a döntésképes magyar vezetők tudvalévőleg egymást tüntetik ki, illetve lovas hagyományőrzési kötelezettségeiknek tesznek eleget, az intézkedések a szokásosnál hosszabb időt vesznek igénybe.

Az öt hónapos kamionstop idején az elengedhetetlen logisztikai szolgáltatásokat (kenyér- és tejszállítás a boltokba, szülő nők kórházba szállítása) a TEK lánctalpas járművei végzik majd a lakosság zavartalan ellátása érdekében.

Az intézkedés teljes mértékben összhangban áll az Európai Unió jogrendszerével és a magyar hagyományokkal egyaránt: az idei felkészületlenség után a ló túloldalára való áteséssel egyenlítik ki a hatóságok a közlekedési fennakadások statisztikáit.

Kommentek

 • villanyos67

  Hogy ne fordulhasson elő újra a március 14-15-én bekövetkezett közlekedési káosz, a “Katasztrófavédelem a Belügyminisztérium jóváhagyásával 2013. november 1-től 2014. április 1-ig kamionstopot ír elő Magyarország teljes területére. ” ezek tényleg nem normálisak.akkor hogyan fog egy élelmiszer szállítmány eljutni az ország egyik végéből a másikba?feladják e-mailban? marhák. “Az idén bebizonyosodott, hogy a meteorológiai szolgáltatók nem képesek időben felhívni a figyelmet a hóviharokra, hóátfúvások lehetőségére, áll a hatósági közleményben. Hiszen március 14. előtt is mindössze három-négy nappal korábban adták ki a riasztást az időjárás-előjelző cégek, ez pedig nem lehet elegendő idő egy kamionstop elrendelésére. “ismét egy tévedés.a meteorológia kiadja a riasztást az illetékes meg intézkedik.csak ezek a tohonya balfékek azt sem tudták mi a dolguk.mindenki a nagyvezérre várt.”Az öt hónapos kamionstop idején az elengedhetetlen logisztikai szolgáltatásokat (kenyér- és tejszállítás a boltokba, szülő nők kórházba szállítása) a TEK lánctalpas járművei végzik majd a lakosság zavartalan ellátása érdekében.”
  az mókás lesz.ha tényleg amúgy sincs más dolguk,akkor végezhetnének hasznosabb munkát is,mint a nagyvezér védelme.teszem azt menjenek havat lapátolni,a szállítást bízzák a profikra.

 • brondby

  Csak nekem esett le eddig, hogy április 1.-jei cikk..??? :) :) Tréfa, nehogy már bedőljön ennek valaki..:) :) érdekes volna ha nem járnának kamionok egész télen…:) :)

 • lewega

  Először azt hittem, hogy igaz, bár ezektől az agyamentektől minden kitelik!

 • Fules

  Öt hónap??? Akkor ki hozza a sörömet! A TEK??

 • Szöcske

  Nem kéne ötleteket adni…Ahogy már írták előttem,lesz,aki komolyan veszi.

 • Bennie

  És olyanok is elmehetnek szavazni, akik komolyan veszik ezt a cikket… ezért tart itt az ország. Triple facepalm, because mega facepalm not enough… Most komolyan, hogy nem lehet észrevenni az “április 1.” kulcsszót?????

 • horizso

  Ha ennyire marhák,ez kb20-24%-os gazdaság sorvasztó lesz Magyarországnak. Ki az aki eszt szeretné? Ha nem tudják kezelni az anyatermészeti okozó károkat,akkor ne a kamionosakat büntessék !!!!!!!!

 • Steppenwolf

  horizso! Feltételezem, hogy nem az éles eszed az erősséged. :)

 • BMW7

  ez még a google szimatnál is keményebb :D:D

 • Tede

  Atyaég! Én kamionoztam régen, és tudom, hogy ha ez komoly akkor több ezer kamionos nem fog tudni se haza, se kimenni. ÉS még az árú mozgás is megszűnik majd. Vissza a múltba majd, ha nincs kamion forgalom nem lesz árú szállítás, akkor miből lesz árú a polcon, és a kamionos cégek alkalmazottjai miből fognak megélni. A nemzetközisek még talán talán (de látom a több km hosszú kamionos üresen hagyott sorokat, Hegyeshalomnál stb., mert senki nem fog kint pár hónapot külföldön tölteni, egy beteg ötlet miatt, a belföldesek meg éhenhallnak) ! Vagy majd a határnál építenek hatalmas parkolókat a több ezer kamionnak? Gratulálok Pintéréknek eme ismét csodálatos ötleteik miatt. Megint bebizonyították, hogy hülyék az egészhez, csak a marhaság jön ki belőlük :( . Inkább több kotrót kellene venni, és folyamatosan tisztítani. Ha meg nem sikerül akkor mindenkit félreállítani rendőrség kpm, stb.segítségével, mint máshogy is megy ez. Komolyan egy havazáson ennyit lovagolni. lassan már undort keltő!

 • Tede

  És most megy a mutogatás, holott ők sem vizsgáztak valami szépen. Nem is beszélve a gazdasági kárról. Rengeteg pénzt fizetnek be a fuvarozók, és alkalmazottai. ÉS most kiesik majd az összes! Ahha! Megvan az összefüggés!!!!! az úton rekedtek fizetik majd a parkolási díjat (előző cikkben olvasván), így a kiesett bevételt beszedik parkolási díjként. Beteg beteg beteg……….. , és még szépne fogalmaztam, mert ha leírnám mit gondolok az égész magyar politikáról jönne a ÉRTEM A HARCKOCSIS TEK mert biztos terrorista lennék! Undorítóak!

 • pécsimunkás

  Édes Istenem ! Bennie,sajnos tényleg elmehetnek szavazni, és ez igen nagy baj! Az még nagyobb baj,hogy az ország vezetése (természetesen a mindenkori) is ilyen emberekből áll!

Eladó a BMW, amiben Tupacot lelőtték

A híres és hírhedt énekest, Tupac Shakurt 1996-ban lőtték le, amikor épp egy Las Vegasban lévő koncertre tartott. A BMW, amiben a halálos lövések érték, most eladó.

F1: A Mercedes tarolt az első tesztnapon

Az első Forma-1-es előszezoni tesztnapon a Mercedes a legtöbb és leggyorsabb kört is elkönyvelhette. A Ferrari is tisztességgel dolgozott, a McLarennél viszont nem festenek jól a dolgok.

Nem lesz EU-s vizsgálat az F1 eladása miatt

Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős európai biztos úgy döntött, hogy nem indítanak vizsgálatot a Forma-1 eladása miatt.

Egészen magas szinten űzi az öreg a karosszériázást

Toppon van a bácsi, látszik, hogy a legmagasabb iskolában tanulta el az alapokat. Innen nincs fentebb.

A modern autók rákfenéje, a méregdrága kettős tömegű lendkerék

Gajdán Miklós kollégánk a modern, turbós autókban már kopóalkatrészként számon tartott kettős tömegű lendkerék alkalmazásának okát járja körbe. Ezért van szükség erre a drága alkatrészre.

Képcunami a Forma-1-es tesztről

Több tucatnyi fotó és számos videó a 2017-es Forma-1-es autók első napjáról Barcelonából.

A tíz legfurcsább raliautó, amit valaha pályára engedtek

Igen különleges látványt nyújtottak ezek a versenyautók, amikor elrúgták a murvát és csattogott a kipufogó. Következzen most tíz unortodox raliautó, amire soha nem számítanál a pálya szélén ácsorogva.

Citroën C4 Cactus OneTone : Darth Vader városi járgánya

Április elsejétől forgalmazzák, mégsem tréfa a Citroën szurokfekete kompakt modellje. Félő, hogy csak Angliában lesz kapható.

F1: Máris leírta az évet a Williams?

Claire Williams csapatfőnök szerint “nagy kihívást jelentő” szezon előtt áll a Williams az idén, ami ritkán szokott jót jelenteni.

Kis elektromos terepjárót építene a Bentley

A Jaguar i-Pace mintájára kisebb, villanymotoros szabadidőjárművet állítana fő SUV-terméke mellé a Bentley.

F1: A Mercedes máris ledarált egy versenytávot

Az első 2017-es Forma-1-es teszt első délelőttjén a Mercedes több mint egy versenytávot lehúzott Valtteri Bottasszal, a leggyorsabb viszont a Ferrari volt. Gondban a McLaren és a Red Bull.

F1: Trumphoz hasonlították a McLarent, kiakadt a net

Az egyik Forma-1-gyel foglalkozó Twitter-csatornán Donald Trump amerikai elnökhöz hasonlították a McLarent.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.