Egész télen kamionstop lesz jövőre

Megelőző lépés a hókatasztrófa megismétlődése ellen

Szerző: Rácz Tamás levél küldés 
Dátum: 2013.04.01. 12.00

A Katasztrófavédelem megtalálta a megoldást az idei hóvihar miatt bekövetkezett közlekedési fennakadások elkerülésére.

Hogy ne fordulhasson elő újra a március 14-15-én bekövetkezett közlekedési káosz, a Katasztrófavédelem a Belügyminisztérium jóváhagyásával 2013. november 1-től 2014. április 1-ig kamionstopot ír elő Magyarország teljes területére.

Az idén bebizonyosodott, hogy a meteorológiai szolgáltatók nem képesek időben felhívni a figyelmet a hóviharokra, hóátfúvások lehetőségére, áll a hatósági közleményben. Hiszen március 14. előtt is mindössze három-négy nappal korábban adták ki a riasztást az időjárás-előjelző cégek, ez pedig nem lehet elegendő idő egy kamionstop elrendelésére.

Az idei felkészületlenség után a ló túloldalára való áteséssel egyenlítik ki a hatóságok a közlekedési fennakadások statisztikáit.

Az idei felkészületlenség után a ló túloldalára való áteséssel egyenlítik ki a hatóságok a közlekedési fennakadások statisztikáit.

A belügyi tárca kérésére a Külügyminisztérium bekérette a Vatikáni Magyar Nagykövetség képviselőjét, és jegyzékben kérte Ferenc pápát, hogy felettes szervei a későbbiekben szíveskedjenek ne magyar nemzeti ünnepre szervezni a hasonló időjárási szélsőséges megnyilvánulásokat. Mivel ilyenkor a döntésképes magyar vezetők tudvalévőleg egymást tüntetik ki, illetve lovas hagyományőrzési kötelezettségeiknek tesznek eleget, az intézkedések a szokásosnál hosszabb időt vesznek igénybe.

Az öt hónapos kamionstop idején az elengedhetetlen logisztikai szolgáltatásokat (kenyér- és tejszállítás a boltokba, szülő nők kórházba szállítása) a TEK lánctalpas járművei végzik majd a lakosság zavartalan ellátása érdekében.

Az intézkedés teljes mértékben összhangban áll az Európai Unió jogrendszerével és a magyar hagyományokkal egyaránt: az idei felkészületlenség után a ló túloldalára való áteséssel egyenlítik ki a hatóságok a közlekedési fennakadások statisztikáit.

Kommentek

 • villanyos67

  Hogy ne fordulhasson elő újra a március 14-15-én bekövetkezett közlekedési káosz, a “Katasztrófavédelem a Belügyminisztérium jóváhagyásával 2013. november 1-től 2014. április 1-ig kamionstopot ír elő Magyarország teljes területére. ” ezek tényleg nem normálisak.akkor hogyan fog egy élelmiszer szállítmány eljutni az ország egyik végéből a másikba?feladják e-mailban? marhák. “Az idén bebizonyosodott, hogy a meteorológiai szolgáltatók nem képesek időben felhívni a figyelmet a hóviharokra, hóátfúvások lehetőségére, áll a hatósági közleményben. Hiszen március 14. előtt is mindössze három-négy nappal korábban adták ki a riasztást az időjárás-előjelző cégek, ez pedig nem lehet elegendő idő egy kamionstop elrendelésére. “ismét egy tévedés.a meteorológia kiadja a riasztást az illetékes meg intézkedik.csak ezek a tohonya balfékek azt sem tudták mi a dolguk.mindenki a nagyvezérre várt.”Az öt hónapos kamionstop idején az elengedhetetlen logisztikai szolgáltatásokat (kenyér- és tejszállítás a boltokba, szülő nők kórházba szállítása) a TEK lánctalpas járművei végzik majd a lakosság zavartalan ellátása érdekében.”
  az mókás lesz.ha tényleg amúgy sincs más dolguk,akkor végezhetnének hasznosabb munkát is,mint a nagyvezér védelme.teszem azt menjenek havat lapátolni,a szállítást bízzák a profikra.

 • brondby

  Csak nekem esett le eddig, hogy április 1.-jei cikk..??? :) :) Tréfa, nehogy már bedőljön ennek valaki..:) :) érdekes volna ha nem járnának kamionok egész télen…:) :)

 • lewega

  Először azt hittem, hogy igaz, bár ezektől az agyamentektől minden kitelik!

 • Fules

  Öt hónap??? Akkor ki hozza a sörömet! A TEK??

 • Szöcske

  Nem kéne ötleteket adni…Ahogy már írták előttem,lesz,aki komolyan veszi.

 • Bennie

  És olyanok is elmehetnek szavazni, akik komolyan veszik ezt a cikket… ezért tart itt az ország. Triple facepalm, because mega facepalm not enough… Most komolyan, hogy nem lehet észrevenni az “április 1.” kulcsszót?????

 • horizso

  Ha ennyire marhák,ez kb20-24%-os gazdaság sorvasztó lesz Magyarországnak. Ki az aki eszt szeretné? Ha nem tudják kezelni az anyatermészeti okozó károkat,akkor ne a kamionosakat büntessék !!!!!!!!

 • Steppenwolf

  horizso! Feltételezem, hogy nem az éles eszed az erősséged. :)

 • BMW7

  ez még a google szimatnál is keményebb :D:D

 • Tede

  Atyaég! Én kamionoztam régen, és tudom, hogy ha ez komoly akkor több ezer kamionos nem fog tudni se haza, se kimenni. ÉS még az árú mozgás is megszűnik majd. Vissza a múltba majd, ha nincs kamion forgalom nem lesz árú szállítás, akkor miből lesz árú a polcon, és a kamionos cégek alkalmazottjai miből fognak megélni. A nemzetközisek még talán talán (de látom a több km hosszú kamionos üresen hagyott sorokat, Hegyeshalomnál stb., mert senki nem fog kint pár hónapot külföldön tölteni, egy beteg ötlet miatt, a belföldesek meg éhenhallnak) ! Vagy majd a határnál építenek hatalmas parkolókat a több ezer kamionnak? Gratulálok Pintéréknek eme ismét csodálatos ötleteik miatt. Megint bebizonyították, hogy hülyék az egészhez, csak a marhaság jön ki belőlük :( . Inkább több kotrót kellene venni, és folyamatosan tisztítani. Ha meg nem sikerül akkor mindenkit félreállítani rendőrség kpm, stb.segítségével, mint máshogy is megy ez. Komolyan egy havazáson ennyit lovagolni. lassan már undort keltő!

 • Tede

  És most megy a mutogatás, holott ők sem vizsgáztak valami szépen. Nem is beszélve a gazdasági kárról. Rengeteg pénzt fizetnek be a fuvarozók, és alkalmazottai. ÉS most kiesik majd az összes! Ahha! Megvan az összefüggés!!!!! az úton rekedtek fizetik majd a parkolási díjat (előző cikkben olvasván), így a kiesett bevételt beszedik parkolási díjként. Beteg beteg beteg……….. , és még szépne fogalmaztam, mert ha leírnám mit gondolok az égész magyar politikáról jönne a ÉRTEM A HARCKOCSIS TEK mert biztos terrorista lennék! Undorítóak!

 • pécsimunkás

  Édes Istenem ! Bennie,sajnos tényleg elmehetnek szavazni, és ez igen nagy baj! Az még nagyobb baj,hogy az ország vezetése (természetesen a mindenkori) is ilyen emberekből áll!

F1: “50 százalék”, hogy Alonso megy a Mercedeshez

A McLaren-Honda főnöke szerint kizárt, hogy Fernando Alonso legyen Nico Rosberg utódja a Mercedesnél, a pilóta honfitársa másképp gondolja.

F1: Hamilton megússza a büntit Rosberg miatt

A Mercedes nem bünteti meg Lewis Hamiltont az Abu-Dzabiban történtek miatt. Most más gondjai vannak a csapatnak.

Ez történik az autóddal a hidegben

Nem csak az embernek és egyéb élőlényeknek pokoli az éjszaka, ha mondjuk mínusz tíz fokban kell a szabadban tölteni, a fagy autónak is betesz.

F1: A motoroslegendát is érdekelné a Mercedes-ülés

A MotoGP-veterán Valentino Rossi sem mondana nemet, ha a Mercedes-főnök Toto Wolff felhívná.

F1: Oválpályán repesztett Vettel és Räikkönen – videó

A Ferrari rég nem látott dolgot hozott tető alá: vasárnap az USA egyik legendás oválpályáján, Daytonában száguldottak a vörös Forma-1-es autók.

Ismét drágulnak az üzemanyagok

Nem áll meg a drágulás a kutakon, szerdán ismét emelkedik a benzin és a gázolaj ára.

Nézd meg a legújabb magyar KRESZ-táblát!

Új tábla az autósoknak: Magyarországon először az M7-es autópályán helyezték ki az elektromos autók töltési pontjáról informáló közúti jelzést.

Sportosítja terepkombiját a Volvo

A Polestar teljesítményoptimalizációs csomagot emelt hasú luxuskombijára is kiterjesztette a Volvo. A V90 Cross Country érdemben nem lett erősebb, viszont dinamikusabb.

Emily Ratajkowski így is nagyon szexi

Napjaink legnépszerűbb, és talán legszebb modellje Emily Ratajkowski, akiről kerestünk néhány olyan fotót, amivel az autóbuzik is meg lesznek elégedve.

Önvezető BMW-k lepik el München belvárosát

Önállóan közlekedő autók tesztelését kezdi jövőre München belvárosában a BMW.

Az új Fiat platójáról vadásztunk

A vadász legjobb barátja a kutyája és a fegyvere, őket pedig szorosan követi a sorban az autója. Ezért kipróbáltuk éles helyzetben, hogy boldogul a Fiat Fullback egy hivatásos vadász kezei között.

F1: Massa vállalná a Mercedes-munkát

Felipe Massa a Mercedes-ülés kedvéért simán visszatérne a nyugdíjból, igaz, nem lát sok esélyt arra, hogy őt válasszák.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.