Buszok a szántóföld közepén

Busexpo 2013

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2013.03.23. 13.30

A Zsámbék környéki szántóföld közepén található Driving Campben rendezték az idei év első buszos találkozóját. Kevés újdonságot láttunk, illetve hallottunk.

Az autóbuszos szakkiállításként is felfogható Busexpót lényegében a XIX.Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia kísérőrendezvényeként szervezte a Nit Hungary, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete. A szakadatlanul zuhogó eső nem kedvezett a hazai és külföldi autóbuszgyártók típusai iránt érdeklődő látogatóknak, igaz ennek köszönhetően legalább teljesen megtelt a konferencia terem.

Idén a ‘Fenntartható és hatékony autóbuszos közszolgáltatás Magyarországon’ – című témát járták körül a főként állami szervekben tevékenykedő előadók. A rendezvény nyitóeseményeként átadták a 2012-es Év Autóbuszos Személyszállítója díjat, melynek győztese, Potsay Csaba egri autóbuszos egyéni vállalkozó lett. Az elismerést minden évben olyan ágazati szereplők kapják meg, akik magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak, továbbá akiket az utazóközönség is ajánl.

Öreg járműpark

A külföldi útja miatt a konferenciától távol maradó Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára helyett Lenner Áron Márk tartott előadást. A belgazdaságért felelős helyettes államtitkár kiemelte, 2011-ben átfogó felmérés  készült a hazai autóbuszpark állapotáról. Mivel 6-7 esztendeje a volán társaságok nem a minimálisan elfogadható, 400-500 darabos mennyiségű autóbuszhoz jutnak évente, nem csoda, ha a kormányzat által elkészített tanulmányban korántsem egy derűs jelen képe rajzolódik ki.

A NABI Compobus szinte minden hazai buszos eseményen ott van. A még az Ikarus 400-as család formavilágát idéző jármű szép emlékeket idéz a magyar autóbuszgyártásról

Az államtitkár szerint a hazai autóbusz állomány átlagéletkora Európában a legmagasabbnak számít. Lenner Áron Márk felhívta a figyelmet arra, hogy jelen pillanatban 5 ezer autóbusz cseréje indokolt, melyből közel 1000 darab csak a fővárosban közlekedik. Jelek szerint az állami vállalatoknak autóbuszt továbbra is csak hitelből lehet vásárolni, ugyanis a Magyar Fejlesztési Bank összesen 100 milliárd forintos keretet biztosít erre a célra. Ebből eddig a hazai volán társaságok mindössze 20 milliárdot kötöttek le.

Az államtitkár szerint a Volvo-Rába együttműködés kapcsán a hazai sajtó elfelejti megemlíteni, hogy a svéd gyártó termékeinek hazai összeszerelése esetén akár minden alkatrész magyarországi gyártású lehet. Ez azonban önmagában nem vigasz azoknak a magyarországi gyártóknak, akik az elmúlt 1-2 évtizedben jelentős összegeket fektettek típusfejlesztésbe.

Volánok összevonása

A Rába felügyelőbizottságában is helyet foglaló Kerékgyártó János, az NFM Közlekedési Szolgáltatás Főosztály vezetője kiemelte, a hazai közforgalmú személyszállítás (a vasúttal együtt) közel 400 milliárdba kerül az államnak évente. A minisztérium képviselője szerint a hazai közszolgáltatókat fel kell készíteni a 2016-os piacnyitásra. A NFM képviselője hangsúlyozta: jelen pillanatban folyamatban van a volánok átalakítása. A 24 volán-társaságból alakuló 7 régiós vállalat cégbírósági bejegyzése ez év február végig megtörtént.

Tesztkörön a háromtengelyes Mercedes Travego

Somodi László, a BKK vezérigazgató helyettese az érdeklődőknek elmondta, tavaly a Budapesten közlekedő 1476 darab autóbusz átlagéletkora 17,81 év volt. Ezen belül a BKV-nál közlekedő 1362 autóbuszé 18,59 év, a fővárosban alvállalkozóként 114 autóbusszal jelen lévő VT-Transmannál pedig 8,4 év. A vezérigazgató-helyettes kiemelte, a BKK tenderei lehetőséget nyújtanak a pályázóknak, hogy magyar gyártású autóbusszal induljanak.

Az elmúlt két és fél évben azonban egyetlen egy új, hazai gyártású autóbusz sem állt forgalomba a fővárosban, miközben hazánkban jelenleg négy, nagyobb kapacitással rendelkező autóbuszgyártó található. A miditenderrel kapcsolatban korábbi megkeresésünkre a BKK azt a választ adta, hogy a BKK megkezdte a pályázat előkészítését. A leghamarabb azonban egy 24 darabos trolitender kiírása várható, melyet uniós pénzből kíván megoldani a főváros.

Hamarosan a fővárosiak is tesztelhetik a legújabb Credót

Kravtex, a legnagyobb

A Busexpón lehetőség nyílt egyes kiállított járművek próbavezetésére a Driving Camp tesztpályáján. A legnagyobb kiállító a Kravtex-Kühne cégcsoport volt Credo autóbuszokkal. A mosonmagyaróvári gyártóüzemmel rendelkező cég elhozta a Citadell 19 típusú, teljes mértékben alacsonypadlós városi kialakítású autóbuszát. Láthattuk továbbá az itt debütáló új, alacsony belépésű Econell City-t, az elővárosi Econell 12-t, továbbá a helyközi kivitelű Optinellt is.

A NABI elővárosi kivitelű Siriusa az MAN standján foglalt helyet, de az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező hazai gyártó elhozta a Compobus korábbi prototípusát is. Szintén ezen a Busexpón tartotta hazai premierjét az új csuklós Mercedes Citaro, mellyel májusban találkozhat leghamarabb a fővárosi utazóközönség.

Kommentek

  • SomaSoma

    “Az államtitkár szerint a hazai autóbusz állomány átlagéletkora idehaza a legmagasabb.”
    izgi lenne ha a hazai állomány átlagéletkora Zimbabwében lenne a legmagasabb…

Ömlik a kínai Audi

A Volkswagen felfuttatja az Audi gyártását Kínában. Elsősorban hibrid és elektromos hajtású modellekkel bővítik majd a kínálatot.

Hamilton: Undorító, amit Ricciardo csinál

Lewis Hamilton azt mondja, kizárt, hogy Daniel Ricciardóhoz hasonlóan cipőből pezsgőzzön a dobogón.

Olasz fordítás

Egy legendás név, egy legendás roadster, 170 lóerős turbómotor, vászontető, és közvetlen kormányzás. Ugye milyen jól hangzik? Kipróbáltuk az MX-5 felpaprikázott olasz testvérét.

Karambollal végződött a robotautók első versenye

Mindössze két autó indult az új Roborace széria legelső futamán. Egyikük karambolozott és kiesett a versenyből, a másik gond nélkül teljesítette a távot.

4 évig nem takarította ki az autót, ez volt benne

Csúnya látvány, ami főleg akkor fog szíven ütni, ha kedveled az autókat.

Lotus 007: leghíresebb márkatársát köszönti az Evora különkiadása

Különleges kezelésnek vetette alá a fél éve bemutatott Evora Sport 410 modellt a Lotus. Az egyedi munka a világ talán leghíresebb Lotusa előtt tiszteleg.

Megvennéd Niki Lauda BMW M1-esét?

Bőven több, mint 500 millió forintot érhet Niki Lauda egykori BMW M1-ese, ami légitársasága alapítása miatt adott el.

Furcsa platós Mazda MX-5 keresi új gazdáját

Megnyújtották a Mazda MX-5-ös tengelytávját, hogy platós hordárként üzemelhessen. Most pedig éppen eladó a szokatlan mű.

Így vágnak szét egy Porsche Panamerát a tűzoltók

A présgépbe dobás helyett inkább a tűzoltóknak adták az előszériás autót, hogy gyakorolják a mentést.

Hajmeresztő, mire képes 1 perc alatt az új Bugatti

Nem csak felgyorsul 400 km/órás sebességre a Bugatti Chiron, hanem meg is áll majd. Mindezt egy percen belül.

F1: Bottasnak megígérték, hogy mehet a Mercedeshez

A Williams főnöknője, Claire Williams elárulta, hogy fel sem merült, hogy Valtteri Bottast ne engedjék el a Mercedeshez, tavaly ugyanis ígéretet tettek neki, ha alkalom adódik, mehet egy nagycsapathoz.

Őrült hod rod lett a pusztulásra ítélt Porsche 911-esből

Alaposan átszabták amerikai mintára ezt a Porsche 911-est, a laposabb és hiányosabb kasztniba Chevrolet V8-as motor került.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.