Buszok a szántóföld közepén

Busexpo 2013

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2013.03.23. 13.30

A Zsámbék környéki szántóföld közepén található Driving Campben rendezték az idei év első buszos találkozóját. Kevés újdonságot láttunk, illetve hallottunk.

Az autóbuszos szakkiállításként is felfogható Busexpót lényegében a XIX.Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia kísérőrendezvényeként szervezte a Nit Hungary, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete. A szakadatlanul zuhogó eső nem kedvezett a hazai és külföldi autóbuszgyártók típusai iránt érdeklődő látogatóknak, igaz ennek köszönhetően legalább teljesen megtelt a konferencia terem.

Idén a ‘Fenntartható és hatékony autóbuszos közszolgáltatás Magyarországon’ – című témát járták körül a főként állami szervekben tevékenykedő előadók. A rendezvény nyitóeseményeként átadták a 2012-es Év Autóbuszos Személyszállítója díjat, melynek győztese, Potsay Csaba egri autóbuszos egyéni vállalkozó lett. Az elismerést minden évben olyan ágazati szereplők kapják meg, akik magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak, továbbá akiket az utazóközönség is ajánl.

Öreg járműpark

A külföldi útja miatt a konferenciától távol maradó Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára helyett Lenner Áron Márk tartott előadást. A belgazdaságért felelős helyettes államtitkár kiemelte, 2011-ben átfogó felmérés  készült a hazai autóbuszpark állapotáról. Mivel 6-7 esztendeje a volán társaságok nem a minimálisan elfogadható, 400-500 darabos mennyiségű autóbuszhoz jutnak évente, nem csoda, ha a kormányzat által elkészített tanulmányban korántsem egy derűs jelen képe rajzolódik ki.

A NABI Compobus szinte minden hazai buszos eseményen ott van. A még az Ikarus 400-as család formavilágát idéző jármű szép emlékeket idéz a magyar autóbuszgyártásról

Az államtitkár szerint a hazai autóbusz állomány átlagéletkora Európában a legmagasabbnak számít. Lenner Áron Márk felhívta a figyelmet arra, hogy jelen pillanatban 5 ezer autóbusz cseréje indokolt, melyből közel 1000 darab csak a fővárosban közlekedik. Jelek szerint az állami vállalatoknak autóbuszt továbbra is csak hitelből lehet vásárolni, ugyanis a Magyar Fejlesztési Bank összesen 100 milliárd forintos keretet biztosít erre a célra. Ebből eddig a hazai volán társaságok mindössze 20 milliárdot kötöttek le.

Az államtitkár szerint a Volvo-Rába együttműködés kapcsán a hazai sajtó elfelejti megemlíteni, hogy a svéd gyártó termékeinek hazai összeszerelése esetén akár minden alkatrész magyarországi gyártású lehet. Ez azonban önmagában nem vigasz azoknak a magyarországi gyártóknak, akik az elmúlt 1-2 évtizedben jelentős összegeket fektettek típusfejlesztésbe.

Volánok összevonása

A Rába felügyelőbizottságában is helyet foglaló Kerékgyártó János, az NFM Közlekedési Szolgáltatás Főosztály vezetője kiemelte, a hazai közforgalmú személyszállítás (a vasúttal együtt) közel 400 milliárdba kerül az államnak évente. A minisztérium képviselője szerint a hazai közszolgáltatókat fel kell készíteni a 2016-os piacnyitásra. A NFM képviselője hangsúlyozta: jelen pillanatban folyamatban van a volánok átalakítása. A 24 volán-társaságból alakuló 7 régiós vállalat cégbírósági bejegyzése ez év február végig megtörtént.

Tesztkörön a háromtengelyes Mercedes Travego

Somodi László, a BKK vezérigazgató helyettese az érdeklődőknek elmondta, tavaly a Budapesten közlekedő 1476 darab autóbusz átlagéletkora 17,81 év volt. Ezen belül a BKV-nál közlekedő 1362 autóbuszé 18,59 év, a fővárosban alvállalkozóként 114 autóbusszal jelen lévő VT-Transmannál pedig 8,4 év. A vezérigazgató-helyettes kiemelte, a BKK tenderei lehetőséget nyújtanak a pályázóknak, hogy magyar gyártású autóbusszal induljanak.

Az elmúlt két és fél évben azonban egyetlen egy új, hazai gyártású autóbusz sem állt forgalomba a fővárosban, miközben hazánkban jelenleg négy, nagyobb kapacitással rendelkező autóbuszgyártó található. A miditenderrel kapcsolatban korábbi megkeresésünkre a BKK azt a választ adta, hogy a BKK megkezdte a pályázat előkészítését. A leghamarabb azonban egy 24 darabos trolitender kiírása várható, melyet uniós pénzből kíván megoldani a főváros.

Hamarosan a fővárosiak is tesztelhetik a legújabb Credót

Kravtex, a legnagyobb

A Busexpón lehetőség nyílt egyes kiállított járművek próbavezetésére a Driving Camp tesztpályáján. A legnagyobb kiállító a Kravtex-Kühne cégcsoport volt Credo autóbuszokkal. A mosonmagyaróvári gyártóüzemmel rendelkező cég elhozta a Citadell 19 típusú, teljes mértékben alacsonypadlós városi kialakítású autóbuszát. Láthattuk továbbá az itt debütáló új, alacsony belépésű Econell City-t, az elővárosi Econell 12-t, továbbá a helyközi kivitelű Optinellt is.

A NABI elővárosi kivitelű Siriusa az MAN standján foglalt helyet, de az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező hazai gyártó elhozta a Compobus korábbi prototípusát is. Szintén ezen a Busexpón tartotta hazai premierjét az új csuklós Mercedes Citaro, mellyel májusban találkozhat leghamarabb a fővárosi utazóközönség.

Kommentek

  • SomaSoma

    “Az államtitkár szerint a hazai autóbusz állomány átlagéletkora idehaza a legmagasabb.”
    izgi lenne ha a hazai állomány átlagéletkora Zimbabwében lenne a legmagasabb…

Ezzel a busszal új értelmet nyernek az éjszakai utazások

A Neoplan Skyliner hálóbusszal egészen más értelmet nyernek az éjszakai utazások. Sör és üdítő a hűtőben, a diszkrécióról pedig a kisfüggönyök gondoskodnak.

Közösen állnak ki a Visegrádi Négyek a protekcionizmussal szemben

Közös álláspontot fogadtak el a Unió piacán kialakult versenykorlátozó intézkedésekkel szemben a Visegrádi Négyek fuvarozó vállalkozásait tömörítő érdekképviseletek. 

Kemény balesetet mesél el egy magyar kamionos, videóra vette az egészet

A magyar sofőr előtt kalapot emelünk, azonnal megállt és kiszállt segíteni. Az egészet rögzítette a fedélzeti kamera.

Hazatért végre az utolsó Ikarus

Tizenöt évig szolgált külföldön a magyar ritkaság, de most már végleg itthon marad.

Százezerszer büntették meg az autósokat

Közel kétmilliárd forintot kellett fizetniük tavaly az autósoknak a fővárosi közterület-felügyelők intézkedései után. Olyan 70 ezer helyszíni bírságot róttak ki rájuk, bő 36 ezer alkalommal szereltek fel kerékbilincset, és közel 4600 autó elszállítását kezdeményezték.

F1: Ilyen, amikor Verstappen trollkodik

Max Verstappen rajongói csak egy életnagyságú bábúval akartak fotózkodni, de a függöny mögött bujkált az igazi is.

F1: Apucival motorozott a kis Räikkönen – fotó

Nem lehet elég korán kezdeni…

Megújult a legfiatalosabb Lexus

Még frissebb megjelenés, még gazdagabb technológiai tartalom, még teljesebb körű biztonsági arzenál a Lexus NX kínálatában.

A fehér oldalfalú abroncsok gyártása valódi kézműves meló

Öreg autókra új abroncs, avagy a veteránosok igényeit is ki kell szolgálni.

F1: Hamilton már nem is emlékszik Rosbergre

Lewis Hamilton végleg lezárta magában azt a fejezetet, amely a Nico Rosberg elleni, házon belüli csatájáról szólt.

F1: Kubica nem zárja ki a második debütálást

Robert Kubica egyre nyíltabban beszél arról, hogy újra megpróbálkozik a Forma-1-gyel.

Finom kis KRESZ-anomáliára bukkantunk Budapesten

Tudod mi az a három úttestű út és hogy hol van ilyen? Mutatjuk.

F1: A szabad gumiválasztást el lehet felejteni!

A Pirelli motorsportfőnöke azt mondja, kizárt, hogy teljesen a csapatokra-pilótákra bízzák, ki milyen gumit használ a versenyhétvégéken.

Csökken az üzemanyagok ára

Szerdán megáll az üzemanyagok árának emelkedése, a benzin és a gázolaj is olcsóbb lesz.

Ősszel jön az 1000 lóerős Mercedes hibrid!

Szeptemberben mutatja be eddigi legextrémebb autóját a Mercedes-AMG. A Project One több mint ezer lóerős lesz.

F1: Átírhatják a túl szigorú motorszabályt

A Forma-1 szabályait előkészítő Stratégiai Munkacsoport mai ülésén lazíthatnak egy motorszabályon, emellett a Honda hóna alá is nyúlhatnak a riválisok.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.