Vége a szívásnak a gyorsforgalmin?

Szerző: Horváth Zsolt levél küldés 
Dátum: 2013.03.22. 08.00

A magasságkorlátozást előjelző rendszer épül ki a repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton. Villogó tábla jelzi a túl magas kamionoknak, hogy soroljanak ki.

Korábban a Liszt Ferenc reptérre vezető út mindkét irányában előfordult torlódás amiatt, hogy a magasabb járművek vezetői későn vették észre (vagy nem vették figyelembe) a magasságkorlátozást.


A BKK és a BKK Közút tavaly kísérleti jelleggel a centrum irányában telepített egy előjelzőt, amely érzékeli a megengedettnél magasabb járműveket és azokat figyelmeztetve letereli az útról. A kedvező tapasztalatok nyomán a reptér felé is kiépítik.

A mintegy 3,2 millió forintból megvalósuló fejlesztés ? hasonlóan a másik irányban korábban elhelyezetthez ? egy infraérzékelőből és egy kijelző egységből áll majd.

Az érzékelő a Gyula utca vonalába kerül. A kijelző a benzinkút felhajtójánál a menetirány szerinti jobb oldalon, önálló oszlopon lesz az érzékelőtől olyan távolságra, hogy a jelzés észlelése után a járművezetőnek még legyen lehetősége a kisorolásra. A kijelzőn speciális jelzéskép jelenik meg abban az esetben, ha az érzékelő a korlátozást túllépő magasságú járművet észlel. Ilyenkor a táblán az ábra villogni kezd, ezzel is fokozva a figyelemfelkeltő hatást.

Az új rendszer mellett a meglévő táblák továbbra is megmaradnak. Ezek is egyértelműen jelzik, hogy egyenesen továbbhaladva korlátozás lép érvénybe, és a nagyobb méretű (és össztömegű) járműveknek a lehajtón át elérhető Gyömrői utat kell választaniuk.

Jelenleg a Liszt Ferenc repülőtérre vezető út teljes szakaszán mindkét irányban 3,65 méter magasságkorlátozás és 3,5 tonna össztömeg-korlátozás van érvényben. A magasságkorlátozást indokolja, hogy a gyorsforgalmi út a Gyömrői út – Felsőcsatári út kapcsolatát biztosító híd alatt halad át.

Forrás:BKK

Kommentek

  • husky

    Ennyi évtizedes bénzását! Úgy tudmom valamikor a 1980-as évek elejénn volt egy nagy felújítás és a 3 aluljárós csomópontból kettőt felüljáróssá alakítottak. A Felsőcsatári utca megmaradt szívásnak! Vajon ott miért nem lett felüljáró, még ma sem??? Érthetelne, röhelyes, bunkóság minden illetékes részéről.

34 évet vezetett jogosítvány nélkül a magyar férfi

Próbálkozott a vizsgával, végül nem jött össze, így 34 évig vezetett jogsi nélkül, most kapták el a rendőrök.

15 pusztítóan kontár módon tuningolt autó

Stílusérzéket és mértékletességet nyomokban sem tartalmazó autók Mekkmester-díjas tunerektől.

F1: Az év végéig meglesz Rosberg utódja?

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, nem akarják sokáig húzni a váratlanul visszavonuló világbajnok, Nico Rosberg utódjának kiválasztását.

Önvezető autóban gondolkozik az Apple

Komolyan gondolkozik az önvezető autó fejlesztésén az Apple, de ehhez a hatóságok és a többi fejlesztő segítsége is szükséges lesz.

Hihetetlen látvány a porban csapató 6-os BMW

Rallyautó bármiből lehet, még egy olyan luxuskupéból is, mint a BMW 650i.

F1: Valaki óriási ajándékot kapott Rosbergtől

A Red Bull-os Daniel Ricciardo szerint Nico Rosberg a visszavonulással valamelyik pilótának nagyon szép karácsonyi adott – nem valószínű, hogy az ausztrál lesz az.

F1: Rosberg vállalná Hamilton oktatását

Lewis Hamilton azt tervezi, hogy még 10 évig marad a Mercedesnél, és később már németül szólhat a márka hazai szurkolóihoz. A visszavonuló Nico Rosberg vállalná a nyelvtanári szerepet.

Csak egy darab készült ebből a Ferrariból

Dr. Rick Workman nem szeretett volna olyan Ferrarit, amilyen bárkinek lehet, inkább felkérte az olasz gyártót, hogy építsenek egyet csakis neki.

Jelentősen drágulhat az üzemanyagok ára

Akár 10 forinttal is drágulhat az üzemanyagok ára a jövő héten a piaci változások alapján.

Új 5-ös BMW – Káprázat és parasztvakítás

Ne higgyétek, hogy a gazdagok élete csupa játék és mese! A Harman Kardon vagy Bowers & Wilkins hifi csak az egyik kérdés, amit a G30 kódú új BMW 5 kapcsán el kell dönteni.

Vége a pénzbehajtásnak Újpesten

Pár hete írutunk arról a sokak szerint nem egyértelmű forgalmi helyzetről, ahol csak úgy hullottak az 50 ezres büntetések. Mára változott a helyzet.

Rosberg autójában Wehrlein: Köszi, Nico!

Nem dőlt még el a visszavonuló Nico Rosberg helyének sorsa. Az egyik legesélyesebb versenyző azonban olyan fotót posztolt, amin a világbajnok autójában ülve látható.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.