Ingyenes iskolabusz csak hívőknek?

Ateisták gyerekei bánhatják

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.03.11. 12.00

Az Egyesült Királyságban található Walesben egyes iskolák csak megkeresztelt diákok számára tennék lehetővé az ingyenes iskolabuszok használatát.

A walesi iskolák új szabályozást léptetnének életbe annak érdekében, hogy csak megkeresztelt diákok használhassák ingyenesen az iskolabuszokat. Egy tervezet szerint a tanulóknak igazolást kellene bemutatniuk arról, hogy meg vannak keresztelve – adta hírül a The Daily Telegraph.

Az észak-walesi Flintshire-ben tizenkét iskola támogatja a városi tanács kezdeményezését, mely szerint az iskolabuszokat csak olyanok vehetnék igénybe ingyenesen, akik meg vannak keresztelve. A tervezet szerint a diákoknak levélben, vagy más írásos formában kellene igazolást kérniük a lelkészektől arról, hogy felvették azt a vallást, melyet iskolájuk képvisel.

A helyi szülők és a római katolikus lelkészek a város diszkriminációellenes bizottságához fordultak azért, mert szerintük ez a döntés az ateistákra nézve hátrányos megkülönböztetést jelentene. Az iskolák saját hatáskörben dolgozhatnánk ki a szükséges feltételeket a hitet bizonyító dokumentummal kapcsolatban. A döntés akkor születhet a kérdésben, ha a helyi önkormányzat lehetővé teszi, hogy az oktatási intézmények ily módon különböztessék meg az ingyenes iskolabusz-hálózatot használó gyerekeket.

Greg püspök, a Katolikus Oktatási Szolgálat Angliáért és Walesért elnevezésű szervezet igazgatóhelyettese azt nyilatkozta az eset kapcsán, hogy az idei év anyagi helyzete meglehetősen bizonytalan, ezért érthető, hogy nyomás alatt vannak az iskolabusz-hálózatot üzemeltető oktatási intézmények.

A városi tanács azzal magyarázta a tervezetet, hogy mint minden önkormányzat, így a flintshire-i testület is pénzügyi nyomás alatt áll, ezért elengedhetetlen, hogy meghozzanak bizonyos takarékossági döntéseket. 

Kommentek

F1: Hamilton nem akar nyílt lapokkal játszani

Lewis Hamilton azt kérte a Mercedestől, hogy hagyjanak fel a pilóták vezetési adatainak megosztásával, szeretné, ha megtarthatná a titkait.

Komoly baj van a magyar jogosítványok megújításánál

Nem minden háziorvos végzi el az alvászavar szűrővizsgálatát a jogosítványok megújításakor, holott erről 2015 óta jogszabály rendelkezik.

Folyik a benzin a BMW villanyautójából

Átfogó visszahívást kezdeményezett a BMW az USA-ban, vélhetően globális folytatása is lesz az ügynek. Az i3-as városi villanyautók hatótávolság-növelőjével van gond.

Beelőzi a BMW M5-öt az Alpina B5!

Az új generációs BMW 5 sportverziója még távolról sincs kész, a márka legfőbb tunere, az Alpina azonban heteken belül bemutatja a maga M5-gyilkosát.

Ford egy BMW és egy Mercedes ellen

Három vadorzó turbómotorral, 500 Nm körüli nyomatékkal. BMW M2, Ford Focus RS, Mercedes A 45 AMG: melyik a leggyorsabb, a legszórakoztatóbb, vagy egyszerűen a legjobb?

Ezek a világ leginkább tiszteletre méltó autógyártói

A Fortune magazin évről évre felállítja az ötven leginkább nagyra becsült nagyvállalat globális rangsorát. Az autógyártók nem képviseltetik magukat nagy számban.

Ömlik a kínai Audi

A Volkswagen felfuttatja az Audi gyártását Kínában. Elsősorban hibrid és elektromos hajtású modellekkel bővítik majd a kínálatot.

Hamilton: Undorító, amit Ricciardo csinál

Lewis Hamilton azt mondja, kizárt, hogy Daniel Ricciardóhoz hasonlóan cipőből pezsgőzzön a dobogón.

Olasz fordítás

Egy legendás név, egy legendás roadster, 170 lóerős turbómotor, vászontető, és közvetlen kormányzás. Ugye milyen jól hangzik? Kipróbáltuk az MX-5 felpaprikázott olasz testvérét.

Karambollal végződött a robotautók első versenye

Mindössze két autó indult az új Roborace széria legelső futamán. Egyikük karambolozott és kiesett a versenyből, a másik gond nélkül teljesítette a távot.

4 évig nem takarította ki az autót, ez volt benne

Csúnya látvány, ami főleg akkor fog szíven ütni, ha kedveled az autókat.

Lotus 007: leghíresebb márkatársát köszönti az Evora különkiadása

Különleges kezelésnek vetette alá a fél éve bemutatott Evora Sport 410 modellt a Lotus. Az egyedi munka a világ talán leghíresebb Lotusa előtt tiszteleg.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.