Ingyenes iskolabusz csak hívőknek?

Ateisták gyerekei bánhatják

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.03.11. 12.00

Az Egyesült Királyságban található Walesben egyes iskolák csak megkeresztelt diákok számára tennék lehetővé az ingyenes iskolabuszok használatát.

A walesi iskolák új szabályozást léptetnének életbe annak érdekében, hogy csak megkeresztelt diákok használhassák ingyenesen az iskolabuszokat. Egy tervezet szerint a tanulóknak igazolást kellene bemutatniuk arról, hogy meg vannak keresztelve – adta hírül a The Daily Telegraph.

Az észak-walesi Flintshire-ben tizenkét iskola támogatja a városi tanács kezdeményezését, mely szerint az iskolabuszokat csak olyanok vehetnék igénybe ingyenesen, akik meg vannak keresztelve. A tervezet szerint a diákoknak levélben, vagy más írásos formában kellene igazolást kérniük a lelkészektől arról, hogy felvették azt a vallást, melyet iskolájuk képvisel.

A helyi szülők és a római katolikus lelkészek a város diszkriminációellenes bizottságához fordultak azért, mert szerintük ez a döntés az ateistákra nézve hátrányos megkülönböztetést jelentene. Az iskolák saját hatáskörben dolgozhatnánk ki a szükséges feltételeket a hitet bizonyító dokumentummal kapcsolatban. A döntés akkor születhet a kérdésben, ha a helyi önkormányzat lehetővé teszi, hogy az oktatási intézmények ily módon különböztessék meg az ingyenes iskolabusz-hálózatot használó gyerekeket.

Greg püspök, a Katolikus Oktatási Szolgálat Angliáért és Walesért elnevezésű szervezet igazgatóhelyettese azt nyilatkozta az eset kapcsán, hogy az idei év anyagi helyzete meglehetősen bizonytalan, ezért érthető, hogy nyomás alatt vannak az iskolabusz-hálózatot üzemeltető oktatási intézmények.

A városi tanács azzal magyarázta a tervezetet, hogy mint minden önkormányzat, így a flintshire-i testület is pénzügyi nyomás alatt áll, ezért elengedhetetlen, hogy meghozzanak bizonyos takarékossági döntéseket. 

Kommentek

Videón, ahogy egy kismama szétveri férje autóját

Megtudta, hogy megcsalta a férje, gyermeke apukája, erre nem gyöngén bepöccent a leendő anyuka.

F1: Ilyen, amikor Verstappen nagyon hülyén néz ki

A Red Bullnál Mikulás-napi rendezvény volt december 6-án, Max Verstappennek sikerült hülyét csinálnia magából.

F1: A pechvogel is jelentkezett a Mercinél – videó

A Forma-1 történetének egyik legmókásabb balesetét produkáló japán sereghajtó, Taki Inoue is bejelentkezett Nico Rosberg mercedeses üléséért.

Keresztbe vágva jön az Alpine

Megérkezett az első gyári videó a Renault jövőre érkező sportkocsijáról, az hátsókerekes Alpine A120-ról.

F1: Ferrari-uralmat a Mercedesé helyett!

Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke szerint jobb lenne, ha a Ferrari, és nem a Mercedes lenne egyeduralkodó a Forma-1-ben.

Hamilton: Furcsa dolgok történtek a Mercedesnél

Lewis Hamilton nem áll le a célozgatásokkal, az angol szerint különös dolgok is történtek idén a Mercedesnél.

F1: Meglepetés volt a Francia Nagydíj feltámasztása

A Francia Nagydíj újjáélesztése még a Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone-t is meglepte egy kicsit, de úgy fest, a Paul Ricard pálya jó otthona lesz a versenynek.

Top 10: puncimágnesek használtan

Jobb lenne egy új Volvo XC90, de nem mindenkinek telik rá, a nőknek mégis imponálni kell valamivel. Szoknyavadász hatással bíró autókat kerestünk, kétmillióig.

F1: Verstappennek önkritika kell

1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve úgy véli, Max Verstappen kiemelkedően teljesített idén, de igazán jó Forma-1-es csak akkor lesz belőle, ha képes szembenézni a hibáival és fejlődni.

Tudod, hogy kell kereket cserélni? Dehogy tudod!

Ez a videó most lépésről-lépésre megmutatja a kerékcsere folyamatát. Hidd el, eddig mindent rosszul csináltál.

F1: Rosberg visszaszólt Laudának

Nico Rosberg nem érti, miért akadt ki annyira a Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda a visszavonulásán A világbajnok azt is elárulta, mennyit kivett belőle Lewis Hamilton megverése.

Használtan villanyautót? Várj még ezzel pár évet!

Új elektromos modelljének dokumentációjában érdekes adatot tett közzé a General Motors. Röviden: egy évtized múlva a kocsi használati értéke töredéke lesz a mostaninak.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.