Belgrád Solarisokat rendelt

Solaris Urbino 18

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.03.09. 12.00

A szerb főváros kétszáz darab alacsonypadlós autóbuszt rendelt. A járművek már idén forgalomba állhatnak.

Tegnap a Solaris Bus&Coach lengyel autóbuszgyártó vállalat és a belgrádi közlekedési vállalat (GSP Belgrade) képviselői hivatalosan is aláírták az új autóbuszok beszerzéséről szóló megállapodást. A közel kétmillió lakosú szerb főváros összesen 200 darab alacsonypadlós, csuklós Solaris Urbino 18-at rendelt.

A Solaris korábban nyílt közbeszerzési eljárást pályázott meg sikeresen, mely eredetileg 180 darab busz leszállításáról szólt, 15 százalék feletti plusz opciós mennyiséggel.  A 18,3 milliárd forint (64 millió euró) értékű szerződés nem csak az autóbuszok legyártására szól, hanem két éves garanciális időt is tartalmaz az alkatrészek tekintetében.

Az új autóbuszok teljes hosszában alacsonypadlósak és légkondicionáltak lesznek. A járművek dízelmotorjai teljesítik az Euro 5-ös kibocsátási normákat. Az utastérben hét kamera található, melynek felvételei meghatározott ideig visszanézhetőek lesznek. A megrendelt mennyiség legyártásához ebben a hónapban kezdenek hozzá. Az első példányok várhatóan július elején állhatnak forgalomba Belgrádban. Az utolsókat pedig ez év október végén veheti át a szerb főváros közlekedési vállalata.

A belgrádi Solarisok teljes hosszukban alacsonypadlósak lesznek

Szerbiában nem ezek lesznek az első Solarisok, ugyanis a vajdasági Újvidéken 2011-ben vásároltak a bolechowoi gyártótól. Akkor hat darab alacsonypadlós, sűrített földgázzal hajtott Urbino 12 állt forgalomba.

Kommentek

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Pars Krisztián autóját csúnyán összetörte szerelője, nem lennénk a helyében

A sofőr és feltételezett utasa elszaladt a helyszínről. Mint kiderült, az autó az ismert sportolóé, Pars Krisztiáné, aki javítás miatt hagyta autóját a szerelőnél.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.