Virágot nőnapra, 150 millióért

Rolls-Royce Phantom Serenity

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2015.03.08. 10.00

Alighanem minden idők legelegánsabb, de mindenképpen legbékésebb autóját építette meg a Rolls-Royce testreszabászati műhelye. A Serenity csodálatos, egyszerűen csodálatos

Talán egyetlen korábbi alkotásával sem foglalkozott ilyen behatóan a Rolls-Royce, pedig a Phantom modellek 85 százalékát a mostanihoz hasonló módon, egyedi átalakításokkal kiegészítve adják el az igényes vevőknek.

A Serenity (az angol szó jelentése derű, nyugalom) azonban ezek közül is kiemelkedik: születését soha nem látott léptékű, nemzetközi együttműködés és embertelen mennyiségű munkaóra tette lehetővé.

Az alapot egy nyújtott tengelytávú Rolls-Royce Phantom adta. A 6,1 méter hosszú, 3,82 méteres tengelytávon nyugvó, 2,7 tonna menetkész tömegű luxusautó belsejét az autóiparban ma már javarészt elfeledett, nemes anyaggal: selyemmel borították.

Nem akármilyen selyemmel persze: a nyers fonalat kínai mesterek festették meg, majd Angliába szállították, ahol szálanként válogatva szövetet fontak belőle, és megkezdődött a festés. Brit és kínai selyemfestő művészek a legfinomabb ecsettel, kizárólag kézi munkával vitték fel a különleges anyagra azokat a virágmotívumokat, amelyeknek festését éveken át oktatják az ősi iskolák, amíg végül a természetes arányok, ívek, formák ösztönössé nem válnak. A szövet festése mintegy 600 munkaórát vett igénybe.

Az utastérben nem a selyem kárpitozás az egyetlen meglepetés: a fa ajtókárpitba lézerrel vágott igazgyöngyből illesztettek virág-intarziát. Szintén igazgyöngyből készült a műszerfalon elhelyezett óra számlapja, amelybe rubinokat ágyaztak bele.

A gyöngy- és virágmotívumok a karosszérián is visszaköszönnek. Előbbi a Rolls-Royce által valaha alkalmazott, legdrágább fényezésben jelenik meg, a különleges, háromrétegű festést 12 órán át polírozták a műhelyben. Ami a virágokat illeti, azok az autó teljes hosszában végigfutó, mókusszőr ecsettel megfestett sáv (ezt a világon egyetlen emberre, Mark Courtra bízza a Rolls-Royce) két végén helyezkednek el, mégpedig aszimmetrikusan: elöl a sofőr oldalán, hátul a másik oldalon, a tulajdonos preferált ülőhelyénél díszítik a karosszériát.

A Rolls-Royce nem közölte a Serenity értékét, de tekintve, hogy a nyújtott tengelytávú Phantom alapára 364 ezer angol font, azaz durván 155 millió forint, egy virágra lebontva ez lehetne minden idők legdrágább, legromantikusabb nőnapi ajándéka.

De persze egy szál nárcisznak is nagyon fognak örülni.

További képek a Galériában

Kommentek

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.