Időutazás csillagos ég alatt

Űberluxus extra a Rolls-Royce Phantom jubileumára

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.09.12. 22.00

Pontosan tíz éve lépett színre a Rolls-Royce Phantom. Ennek örömére különszámot adott ki az autóból a gyár, mégpedig csillagászati ötlettől vezérelve…

Az az igazi fényűzés, amikor pénzt és fáradságot nem kímélve készítjük el a teljesen értelmetlent. Egy Rolls-Royce esetében persze az értelmetlenséget exkluzivitásnak nevezzük… 
A starlight headliner, azaz a csillagos égboltot idéző tetőkárpitozás nem új, de megunhatatlan extra, még akkor is, ha tudjuk, csupán egy nagy, véletlenszerű összevisszaságot nézünk.
Kivéve, ha a Celestial (azaz égi) Phantom különkiadásában ülünk. Ennek tetőkárpitjába ugyanis pontosan azt az égképet dolgozták bele, amit 2003. január elsején, éjfélkor láthattunk, ha vettük a fáradságot, és felpillantunk. Az ötlet szépségét még az sem tudja teljesen elrontani, hogy az nem derül ki, pontosan honnan nézve, és milyen tájolással mutatott így az ég – vélhetően Goodwoodból, a Rolls-Royce főhadiszállásáról, és logikusan Emily, az orron szélnek feszülő nőalak jelöli északot. Vagy nem. 


De nem számít, mert gyönyörű a gesztus. Ráadásul nagy jövőt jósolunk a Rolls-Royce egyedi átalakításokkal foglalkozó részlegénél a gegnek: ha felveszik palettájukra, mostantól minden arab sejk ilyet rendel kedvesének évfordulóra, születésnapra. 
Ha csak ennyit tudna az évfordulós példány, akkor is sokáig emlegetnénk még, de itt nincs vége a történetnek. Alkonyatszínű bőrkárpitozás, kifejezetten csak ide tervezett poharak és kristályáru, luxus porcelántányérokkal megrakodott piknikkosár járja körül a fényűzés témakörét. 
A tervezők még arra is figyeltek, hogy az “égboltot” borító “csillagok” pont megfelelően csillogjanak a bárszekrény fedelén. 
A tetőkárpitot közelebbről megnézve egyébként újabb finomságra derül fény: összesen 120 000 öltéssel, a legfinomabb selyemszállal hímezték bele az anyagba a csillagképeket, nehogy eltévesszük, melyik a Lant, és melyik a Nyilas.

Kommentek

Ősszel jön az 1000 lóerős Mercedes hibrid!

Szeptemberben mutatja be eddigi legextrémebb autóját a Mercedes-AMG. A Project One több mint ezer lóerős lesz.

Rekordévet zárt a Mercedes Magyarországon

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. tavaly közel 190 ezer gépkocsit gyártott Kecskeméten, 3,8 százalékkal többet, mint 2015-ben.

F1: Az Orosz Nagydíj legütősebb balesetei – videó

A Forma-1-es Orosz Nagydíjat csak 2014 óta rendezik, de a szocsi helyszín három év alatt is produkált jó néhány húzós esetet.

Nem akárhogy loptak szét egy magyar Ladát

Nem lopták el az autót, csak a számukra értékesebb alkatrészeket nyúlták le az épített Ladából. Segíts te is, hogy előkerüljön a tettes!

Pars Krisztián autóját csúnyán összetörte a szerelője, nem lennénk a helyében

A sofőr és feltételezett utasa elszaladt a helyszínről. Mint kiderült, az autó az ismert sportolóé, Pars Krisztiáné, aki javítás miatt hagyta autóját a szerelőnél.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.