indította: v_music (2004-01-11 00:23)
Sziasztok!
Amikor kisgyerek voltam, volt 3 Bogárunk is - egymás után természetesen - úgyhogy elvileg lehetnék pozitívan is elfogult. Azonban, ki tudja miért, a szaksajtó elég nagy része még mindig német autó, ezen belül is VW-párti. Ez bosszantó. Az összes tesztben el lehet kapni azokat a momentumokat, ahol ez kibukik. Úgyhogy most már nem szeretem a VW-t.
CSak 1 friss példa: az amúgy elég szar Autómánia c. műsorban a szőke maca a múltkori Golf-teszt után ma a Seat Leonról is elmondta, hogy a csomagtartójuk átlagos méretű. (330l mind2). Nos, ez nem igaz, megjelenésükkor legutolsók voltak, azóta az 5 ajtós Corollának sikerült alulmúlni ezt. Vagy ha az Alfa 147-t ideszámítjuk, akkor annak is. A többség 350 körüli, de a csúcs a Xsara 409.
Most, hogy jön az új Golf, meg hamarosan az Octavia is, ez csak erősödhet.
Szerintetek fog ez valaha változni?
üdv: music
Na ja. :-))
Te! Leírtam 5x legalább, kérlek olvasd el figyelmesen. Rajtad kívül mindenki megértette, akit érdekelt a dolog.
A szokásos, már-már túlzó japán udvariasság. :)
Tehát akkor hogy kéne helyesen értelmezni?
"A Suzuki teljes körű szövetségre lépett a Volkswagennel. Minden fejlesztési területen, hibrid, dízel és elektromos autók terén egyaránt összekapcsoljuk fejlesztéseinket - tanulni szeretnénk a VW-től", nyilatkozta Osamu Suzuki egy Hamamatsuban tartott sajtótájékoztatón.
.
:-) Tarjáni Kolléga?
Akár fölfelé is!
:-)
lejtőn simán meg lehet csinálni ezeket az adatokat:)
Úgy látszik.
2. "Fele város, fele elővárosban meg lehet csinálni nagyon vigyázva még ezt a 3,7-et is. Normálisan a 4,5-et csont nélkül..."
Úgy látszik ezt erősen félreértelmeztem, vagy mire vonatkozott a mondat második fele?
Város, előváros. Ez annyira nem bonyolult.
1. Ez nem 2 literes BM, hanem az 1.9-es
2. Sosem írtam, hogy városi fogyaztsá, ám legalább 4-5x írtam, hogy város, előváros (reggel és este).
3. Nem írtam, hogy ez a 3,7 az általános, hanem, hogy meg lehet csinálni
4. Te fantáziálsz, "katalógushuszárkodsz" én meg 2 hetente konkrétan tankolom az autót, ergo látom, mérem hogy város, előváros viszonylatban mennyit kajál (4,5 átlagosan). Szerinted ki beszél hülyeséget?
.
Bikes! Élmény veled vitatkozni. 1 mondatod sem kapcsolódik a témafelvetéshez.
Ha gondolod, beszélgethetünk úgy is, hogy nem figyelsz, csak akkor szólj.
Hogyne létezne, de almát nem körtével hasonlítunk. Városi közlekedésnek a szabvány szerint ez a leírása: "The city driving cycle simulates a 4052 m (2.5 mile) urban trip at an average speed of 18.7 km/h (11.6 mph) and at a maximum speed of 50 km/h (31 mph)". - Azaz nem gyorsforgalmi utak városon belül, meg nem olyan helyek ahol 50 felett lehetne menni... Normál budapesti forgalom alatt pedig azt értem, hogy a városon belül nappal közlekedik az ember, ennél egzaktabban megfogalmazni már kicsit túlmutat a vita komolyságán. Nem vitatom, hogy este a Hungárián lehet 3 literrel eldöcögni (bár ez már eleve nem "városi" közlekedésnek minősül - 70km/h), azt viszont igen, hogy a Nagykörúton belül nappal 4,5l/100km a Prius-on kívül bármilyen ekkora méretű autónál kijön.. A régi 1.9 meg nem hiszem, hogy jobban fogyasztana, mint ez az új Bluemotion.
Az "elgurult"-at nem rossz értelemben írtam.
A normális pesti forgalom mint olyan nem létezik. Nem tudom, és nem is érdekel, merre közlekedik holiday neje, de elvileg létezik az a forgalom, amiben lehet ilyen fogyasztást csinálni. Egyébként a régebbi, 1.9-es, 105 lovas autóról van tudtommal szó.
.
Azt írtad, hogy aki regisztrálja a fogyasztását, annál elgurult valami. Nem feltétlenül.
------------------------------
--------------- ---------------
------------------------------
Csobogós-szar bluetoothos 1.6 Golfban 1500 km után eldugult a dpf. Kurvajó, hogy 7 millás autót nem lehet csak városban használni anélkül, hogy ne kelljen 20 percre sztrádára vinni, és ez a kézikönyvben le is van írva.
Normális budapesti forgalomról beszélünk, nem nagykátai gyér forgalomról. :) A Passat 2.0 110 lóerős Bluemotion GYÁRI VÁROSI fogyasztása 6,3. Holiday meg azt akarja beetetni, hogy ennél lehet 2 literrel kevesebbet etetni vele VÁROSBAN. Nem hajnalban, nem a város szélén, hanem normális körélmények közt 100%-ban a városban vezetve. Ez pedig egyszerűen nonszensz.
Spritmonitort én is nagyon szeretem, nem negatív komment volt amit írtam, hanem azt jelenti, hogy ha valaki veszi a fáradtságot, hogy ebbe időt fektet, az foglalkozik a fogyasztással.
naplózom én is, van egy kockás füzet a kocsimban amibe mindig felírom mennyit takoltam, legtöbbször amikor tele tankolok. (10BŐL 9alkalommal tele tankolok) akkor ki is számolom mennyire jön ki. Lassan le fogok szokni róla mivel a bc a kocsiban max 1 decit téved de inkább kevesebbet, azt is úgy, hogy többet ír ki mint a tényleges.
Látod, hogy tájékozatlan vagy, csak puffogsz. Mi értelme ennek?
Kérdés: Ha Insignia dieselrő mesélném ezt, akkor érdekelne?
1. Pontosan mér, ezt többször ellenőriztem, mint írtam engem érdekel a dolog. Nem ugatok róla, hanem folyamatosan mérem.
2. Ne irigykedj, ha érdekel, kérdezz, és mesélek, hogy hogy csinálom
3. Ez az autó IS erre lett készítve, a takarékos üzemre
4. Ez a fogyasztás nem általános, nem ennyi a katalógusfogyasztás sem, az átlag sem, de szenvedés nélkül meg lehet csinálni.
5. Ha nem tetszik hogy mesélek róla, akkor nem nézed, nem reagálsz.
Ennyi.
"Akik már naplózzák a fogyasztást, ott már elgurult valami..."
Nem így látom. A spritmonitor remek összehasonlítási alap, ezernyi autósnak nyújt segítséget, aki oda beregisztrál, az - azon túl, hogy a saját fogyasztását tudja követni - hozzájárul egy böhöm nagy adatbázis létrehozásához, bővítéséhez.
.
Egyébként a vitaalapot nyújtó fogyasztás simán hihető, gyér forgalom és jó szem kell csak hozzá. Prius is tud ilyet, Nagykátán barátoméknál különösebb cirkusz nélkül eszik négyet.
3 litert vidéken, igen. A spritmonitoron azért annyira nem polgári vezetők vannak. Akik már naplózzák a fogyasztást, ott már elgurult valami...
Prius városban akkor eszik 4,5-et, ha nagyon vigyáznak, és ez az autó ERRE lett tervezve. Ezért engedik be fizetős zónákba ingyen, ezért parkolhat ingyen bizonyos városokban. A komjútered kérlek ne fotózd, egyrészt mert ne dolgozz emiatt, másrészt meg nem pontos a mérése.
Egy kimondottan fogyasztásra hangolt dieselnél ezt nem olyan bonyolult megcsinálni.
Kispókkal is ment anno...
a szervizben nem néznének bután :D
-
a kis fiatommal tudtam ennyit etetni tojás módban (mármint 4,2-t) de akkor tényleg figyelve.
Nem lehet itt igazságot tenni. A 10 sok, a 4,5 kevés...
Mindegy. Ma mosattam a VW-t, s 3,7-ről, hogy visszaálltunk normál stílusra (azóta megint belemnt 200 km), fölment 4,2-re...baszki, zabál, mint az állat. Lehet szólni kéne a szervizben, hogy túl keveset eszik, csináljanak vele valamit?
sokaknak meg az nem tetszett, hogy az astra "sokat" evett.
amúgy meg 10 lityi sem vészes.
Mondjuk városban nem létezik 3 alatti nagymenő, még Priusszal sem. Ahhoz országút, tartós, alacsony sebesség kell.
42 000 Ft
A készlet tartalma:-Komplett alváz-Fényezett, dekorált karosszéria-AM vevő-Pisztoly-távirányítóSzükséges tartozékok:-6 cellás akkumulátor, Tamiya csatlakozóval-Akkumulátortöltő-AA elemek vagy akkumulátorok az adóba
Legyen-e még hó tavaszig?
Van, akinek már az is sok, ha egy Corolla nem ezüstmetál színű, másoknak a repülő autó sem extrém. De mi lesz a hatkerekű csodákkal?
Küszöb fölé érő hóban is elemében volt az összkerekes SX4, egészen ...
A magas fogyasztásra még megoldás lehet LPG-vel járni, de az ...
Felipe Massa elismerte, egyelőre nem meri kijelenteni, hogy örökre a Ferrarinál marad, a mostani szerződése ...