Míg Lewis Hamilton érthetően kevesellte a Sebastian Vettelre az Azerbajdzsáni Nagydíjon kiszabott 10 másodperces stop&go büntetést, és a jelek alapján így van ezzel a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt is, hiszen újabb vizsgálatot indítanak az incidens részleteinek tisztázására, mások elnézőbbek.

A napokban a háromszoros világbajnok legenda, Jackie Stewart, az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve és Vettel volt főnöke, a Red Bull-os Helmut Marko is arról beszélt, hogy Vettel ütközése ugyan csúnya húzás volt, de figyelembe kell venni az előzményt, Hamilton lassítását is, míg Fernando Alonso azzal intézte el a történteket, hogy ilyet még nem látott, de a német megkapta a büntetését, a történetnek vége.

Most a 2009-es világbajnok, a tavaly év végén visszavonult Jenson Button is véleményt nyilvánított:

“Kész élvezet volt az Azerbajdzsáni Nagydíjat nézni. Miért? Mert buzgott az adrenalin, magasra hágtak az indulatok. Vettel butaságot csinált, de meg is büntették. Lépjünk tovább!” – írta a Twitteren.

Button amúgy maga is “butasággal” búcsúzott a Forma-1-től, hiszen az idei Monacói Nagydíjon Fernando Alonsót helyettesítve rendesen fellökte a sauberes Pascal Wehrleint, amiért a következő versenyére szóló rajtbüntetést is kapott, és amit minden bizonnyal sosem fog már letölteni.

Korábbi cikkeink a témában:

F1: Vettelt újra vizsgálat alá vonják

F1: Hamilton biztos a szándékosságban

F1: Vettel még nem úszta meg a bakui ütközést

F1: Többen kiálltak Vettel mellett, Hamilton a bűnös?

F1: A “huligán” Vettelt ízekre szedte a sajtó

F1: Vettelnél leszállt a vörös köd

F1: Vettelnek érik egy maflás?

F1: Vettel beszélgetne, Hamilton nem kér belőle

F1: Az adatok is bizonyították Hamilton ártatlanságát

F1: Ilyen, amikor Vettel agya elborul – videó

Hamilton: Vettel lejáratta magát!