F1: A Pirelli máris aggódik az új gumik miatt

Szerző: Vezess levél küldés 
Dátum: 2017.01.09. 15.30

A Pirelli szerint csak az első néhány verseny után derül ki, hogy sikerült-e megvalósítani a szélesebb gumikkal kapcsolatban kitűzött célokat.

F1: A Pirelli máris aggódik az új gumik miatt

Az idei szezonban új autók és szélesebb gumik debütálnak a Forma-1-ben, a Pirellinek azonban nem volt könnyű dolga a fejlesztési munka során. A mérnököknek úgy kellett kifejleszteniük a gumikat, hogy az autókról legfeljebb csak képeket és szimulációs adatokat láttak.

Noha intenzív tesztelési munka is zajlott a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari segítségével, ez sem volt könnyű, mert a Pirelli csak módosított tesztautókra szerelhette fel az új gumikat.

Noha minden csapat megtett minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy az átépített autókkal szimulálni tudja az idei szezontól várható leszorítóerőt, az ilyen tesztelés legfeljebb támpontnak volt jó.

“Az átépített autók teljesítménye nem volt teljesen megfelelő” – mondta Mario Isola, a Pirelli F1-es versenymenedzsere. “Noha a módosított autóknak a várható leszorítóerőt kellett volna szimulálniuk, nem láttuk azt a valós teljesítményt, ami az idén vár ránk. Ezt a szimulációk alapján tudjuk.”

“Emiatt maradtak bennünk kérdőjelek azzal kapcsolatban, hogy mire számíthatunk a téli teszteken, illetve a bajnokság első néhány versenyén.”

Isola szerint a gumik biztonságosak, ez nem is lehet kérdés, a viselkedésük viszont még rejtély. “Vajon a kopási és túlmelegedési jellemzők ugyanolyanok lesznek, mint a szimulációkban? Ez csak a pályán fog kiderülni.”

A Pirelli a pilóták kéréseit is figyelembe véve tartósabb abroncsokat tervezett 2017-re. “Teljesen új keverékekről van szó. A kopás nagyon alacsony, és abban a néhány esetben, amikor túlmelegedést tapasztaltunk, az értékek gyorsan visszatértek az optimális tartományba.”

“De csak az első néhány versenyen derül ki, hogy sikerült-e megvalósítani a célkitűzéseinket.”

Kommentek

Fejét vették egy Ladának a somogyi tolvajok

A Patalom külterületén lebukott fatolvajok hatósági jelzés nélküli Ladájától kicsordul a könny az ember szeméből, írja a sonline.hu, és nagyon igazuk van.

Egyre több városban van szmogriadó, itt a következő

Debrecenben a szálló por légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke két egymást követő napon, mind a három mérőállomáson túllépte a riasztási küszöbértéket, ezért a város polgármestere hétfő délután elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát.

Még idén jön a BMW új roadstere

Szépen alakul a Toyota Supra ikertestvéreként fejlesztett új Z4-es, már közúti tesztjeiket járják a prototípusok.

Koros buszokkal szállítanák az utasokat Szeged környékén

Akár 16 éves buszokat is bérelne a DAKK alvállalkozója, mely főleg Szeged környékén tevékenykedik.

Télen igazán jó a habos kefélés

Télen is fontos az autómosás, sőt talán még fontosabb, mint a nyári hónapokban. De vajon milyen eredményt érhetünk el az egyszerű önkiszolgáló autómosóban szorgoskodva? Sima gőzborotva a habkefe ellen!

Ki nem találnád, mivel jár mától Schwarzenegger

Egy osztrák autóipari vállalkozás megépítette azt az autót, ami egyszerre felel meg a bennünk élő ösztönlénynek, és környezettudatos öko-egónknak. Arnold kapott is belőle egy példányt.

Már szupersportkocsikat is érint a légzsákbotrány

Ferrarikat és McLareneket is találunk a hibás Takata légzsákok miatt indított visszahívás-sorozat legújabb ütemében.

Mindig is imádtad a 007-est? Akkor ez tetszeni fog.

Ez a patent kis infografika összeszedte James Bond kedvenc autóit, és néhány tudnivalót róluk.

Ezek a legjobb használt dízelek

A brit Diesel Car magazin kielemezte a piacot, és összeállította kedvenc használt autóinak listáját. Szerintük ma ezeket érdemes megvenni Európában másodkézből.

F1: Massa nem adja vissza az ajándékautót

Felipe Massa azt mondja, Forma-1-es visszatérése miatt nem fogja visszaadni a Williamsnek a visszavonulása alkalmából kapott Forma-1-es autót.

Vidéken is tiltják az autóhasználatot

A levegő minőségének romlása miatt hétfő reggel a városi szmogriadó-bizottság elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Nyíregyházán.

F1: Évi 100 millió dollártól búcsúzhat a Ferrari

A Forma-1 új tulajdonosa eltörölné a Ferrarinak évről évre elképesztő összegeket hozó bónuszrendszert, a bevételek elosztásának egyenlősítését tervezik.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.