F1: A Mercedes-főnök is könyvben mondja el?

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.11.26. 13.02

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff visszautasította, hogy valami összeesküvés keretében cseréltek volna szerelőket Lewis Hamilton és Nico Rosberg között, de nem volt meglepetés számukra, hogy nem tetszett a dolog az angolnak.

F1: A Mercedes-főnök is könyvben mondja el?

Lewis Hamilton az Abu-dzabi Nagydíj csütörtöki versenyzői sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre újra meglebegtette, hogy valami gyanús ok húzódott a mögött, hogy a Mercedes a 2016-os szezonra szerelőket cserélt a két versenyző stábja között. A háromszoros világbajnok azt mondta, 10 év múlva ír egy könyvet, ami “érdekes olvasmány” lesz.

Később természetesen a Mercedes csapatfőnökét, Toto Wolffot is megkérdezték Hamilton megjegyzéséről, ő így magyarázta a dolgot:

“Mindig veszélyes az ilyen, amikor egy kijelentést kiragadnak a kettejük részvételével lezajlott sajtótájékoztatóból. Ahogy korábban is mondtam, a csapat kedvéért képesek voltak normális mederben tartani a kapcsolatukat, pedig biztosan hatalmas a nyomás, kiélezett a helyzet.”

f1_abu_edz_27

“Szóval kiragadták azt a megjegyzést. Világos, hogy a pilóták környezetében végrehajtott személycserék, a szerelők, a vezető szerelő cseréje után a pilóta mindig egy kicsit bizonytalan, amikor kihajt a garázsból, lehet pszichikai hatása. Mi is tisztában voltunk ezzel, erre is gondoltunk a döntésnél. De Brixworth-ben és Brackley-ben összesen 1500 ember dolgozik, nekik is fejlődési lehetőséget kell adni. A ma az autó egyik felfüggesztésén dolgozó szerelő a jövőre már első számú szerelő lehet, aztán később esetleg vezető szerelő, és talán később még magasabbra jut a szervezetben.”

“A csapaton belül mindenütt így csináljuk, nem statikus a szervezet. Dinamikus a struktúra, és ez igaz a garázsban is. Ezek a tények. Megértem, hogy ez hatással lehet a pilótára, ezt is mérlegeltük, aztán 10 év múlva én is írhatok egy könyvet, amiben benne lesz ez-az.”

Bestcars

Kommentek

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.