F1: Hivatalos, Ocon a Force Indiáé

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.11.10. 13.35

A Force India bejelentette, hogy 2017-től az idén a Manornál bemutatkozott Esteban Ocont versenyezteti Sergio Perez mellett.

F1: Hivatalos, Ocon a Force Indiáé

A Force India megtalálta a 2017-től a Renault-nál versenyző Nico Hülkenberg utódját, a silverstone-i csapat az idén a Manornál bemutatkozott Esteban Ocont ülteti Sergio Perez mellé.

A 20 éves francia pilóta a Lotus, majd a Mercedes neveltje volt, 2016-ot a Renault tartalékosaként kezdte, de a Merci a nyári szünet után a Manornál talált neki helyet. Ocon a Renault-nál is képben volt, de a Mercedes a motorpartner középcsapathoz küldte inkább. A szerződése “több évre” szól.

“Nagy örömmel üdvözlöm leendő versenyzőnkként Estebant. Kiemelkedő tehetség, amit a mutat, hogy a Mercedes neveltje, kétségem sincs afelől, hogy kiteljesedik a csapatunknál. Esteban évek óta a látókörünkben volt, követtük a fejlődését az alsóbb kategóriákban, ahol kiemelkedő eredményeket hozott. Tavaly teszteltünk is vele, ami meggyőzött minket arról, hogy nagyon is képes lehet Sergio mellett versenyezni. A Force Indiánál hagyománya van a fiatal, izgalmas tehetségek felkarolásának, Esteban új energiát, motivációt hoz a csapathoz” – mondta a tulajdonos-főnök, Vijay Mallya.

“Nagy izgalommal csatlakozom a Force Indiához” – kezdte Ocon. “Jól ismerem a csapatot, hiszen tavaly a tesztpilótájuk is voltam, alig várom, hogy újra együtt dolgozhassunk Silverstone-ben. Még mindig elég új vagyok a Forma-1-ben, de Manornál eltöltött fél szezon értékes tapasztalatokkal gazdagított, és úgy érzem, készen állok erre az új lehetőségre.”

ocon

Idén a Manornál tanult

“Sűrű hónapok következnek, mindent megteszek majd, hogy a lehető legjobban felkészüljek az előttem álló kihívásra. Sok időt töltök majd a gyárban, a szimulátorban, építem a kapcsolatokat a mérnökökkel, a csapattagokkal. Mindig is ilyen lehetőségért hajtottam, szóval két kézzel fogom megragadni, hogy hozzam a csapat által elvárt eredményeket! Szeretnék köszönetet mondani a Manornak és a Mercedes-Benznek is a támogatásért és a bizalomért!” – magyarázta.

A Mercedes-főnök Toto Wolff is megszólalt: “Estebannak nagyon meggyőző alsóbb kategóriás múltja és kivételes személyisége van. A Force Indiának komoly múltja van a fiatal tehetségekkel való munkában, és Esteban befogadásával megint megmutatták, hogy nem félnek az ilyesmitől. A Forma-1 szempontjából is pozitív fejlemény, hogy a tehetség erősebb a pénznél, így következő években a legjobb ifjoncok küzdenek majd azért, hgy eljussanak a Forma-1 csúcsára.”

Kommentek

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

F1: Ilyen, amikor Verstappen trollkodik

Max Verstappen rajongói csak egy életnagyságú bábúval akartak fotózkodni, de a függöny mögött bujkált az igazi is.

F1: Apucival motorozott a kis Räikkönen – fotó

Nem lehet elég korán kezdeni…

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

SMS-ben rúgta ki munkásait az államosított gyár

Miután a General Motors venezuelai üzemére rátette a kezét a helyi kormány, a cég írásos üzenetben közölte alkalmazottaival: átutalták a végkielégítésüket, vehetik a kalapjukat.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

Százezerszer büntették meg az autósokat

Közel kétmilliárd forintot kellett fizetniük tavaly az autósoknak a fővárosi közterület-felügyelők intézkedései után. Olyan 70 ezer helyszíni bírságot róttak ki rájuk, bő 36 ezer alkalommal szereltek fel kerékbilincset, és közel 4600 autó elszállítását kezdeményezték.

Ezzel a busszal új értelmet nyernek az éjszakai utazások

A Neoplan Skyliner hálóbusszal egészen más értelmet nyernek az éjszakai utazások. Sör és üdítő a hűtőben, a diszkrécióról pedig a kisfüggönyök gondoskodnak.

Megújult a legfiatalosabb Lexus

Még frissebb megjelenés, még gazdagabb technológiai tartalom, még teljesebb körű biztonsági arzenál a Lexus NX kínálatában.

A fehér oldalfalú abroncsok gyártása valódi kézműves meló

Öreg autókra új abroncs, avagy a veteránosok igényeit is ki kell szolgálni.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.