F1: Brawn húzós dolgokat mesélt a Mercedesről

Szerző: Vezess levél küldés 
Dátum: 2016.10.19. 02.10

Ross Brawn hamarosan megjelenő könyvében elárulta, miért hagyta el a Mercedest 2013 végén.

F1: Brawn húzós dolgokat mesélt a Mercedesről

Brawn a világbajnoki címet hozó 2009-es idény után adta el csapatát a Mercedesnek, ahonnan 2013 végén távozott. Most már azt is tudjuk, miért, mert megírta novemberben megjelenő új könyvében (Total Competition).

“A Mercedesnél azért alakultak úgy a dolgok, ahogy, mert olyan emberek kerültek fölém, akikben nem tudtam megbízni” – írta Brawn.

“Soha nem tudtam igazán, mit akarnak éppen elérni. Úgy értem, Niki mondott nekem valamit, aztán visszahallottam, hogy igazából valami mást mondott.”

“Szóval olyan emberekkel kellett dolgoznom, akikben nem tudtam száz százalékig megbízni. És furán is álltak hozzám.”

“Aztán 2013 elején megtudtam, hogy Paddy Lowe-öt megkereste a csapat, és az érkezésére Stuttgartban is rábólintottak. Amikor erről megkérdeztem Totót és Nikit, egymásra próbálták kenni a dolgot.”

“Nem tudtam megbízni ezekben az emberekben, úgyhogy nem láttam a jövőt. Csak akkor lehetett volna esélyem, ha háborút indítok. Korábban nem voltam ilyen ‘én vagy ők’ helyzetben, és talán nem is éreztem magamban elég erőt ahhoz, hogy beleálljak ebbe.”

A könyvből sok egyéb mellett kiderül az is, hogy Brawn a ferraris idők végéig nem is tudta, hogy a csapatnak vétójoga van a szabályokkal kapcsolatban. “Eleinte nem is tudtam erről, csak a ferraris karrierem végén értesültem róla.”

Brawn szerint Jean Todt akkori főnök sem nyúlt volna a vétóhoz. “Nem használtuk, és nem hinném, hogy Jeannak valaha is szándékában állt volna. Pontosan tudtuk, hogy ez nem lenne helyes.”

Kommentek

Trágyahordóból tűzoltóautó

Ha a saját tűzoltóautó nem is létszükséglet, azért egy tűzoltókészülék elfér az autóban, lakásban. Egyszer még jól jöhet.

Chiptuning a Toyota Hiluxhoz

150 helyett 185 lóerőt tud a japán pickup, ha kezelésbe veszi Pityu Autóklinikája.

Vizet pöfögő buszokat vásárolnak a tokiói olimpiára

A Toyota kínálatában a jövő évtől üzemanyagcellás autóbusz is megtalálható lesz. A dolgok mozgatórúgója természetesen a tokiói olimpia.

Kalasnyikovval indították be az autót, és ez nem vicc

Az AK-47-es gépkarabély sok mindenre jó, de arra, hogy bikakábelt helyettesítsünk vele, még soha nem gondoltunk. Szerencsére mások igen.

Tíz rettentő motorhalál: így jár, aki elfelejti az olajcserét

Az elhasznált kenőanyaggal üzemelő motor minden kilométerrel közelebb kerül a kínhalálhoz. Olajcsere nélkül előbb-utóbb borítékolható egy olyan fájdalmas szervizszámla, aminek látványa talán még az olajsárba ragadt szelepvezérlésénél is szörnyűbb.

11 észvesztő autó, ami bárcsak létezne

Na, ezek biztos feldobnák a manapság annyira unalmas utcaképet.

F1: A Force India menti meg Kvjatot?

Paddockbeli pletykák szerint a Red Bulltól a Toro Rossóhoz visszaültetett, ott igen bizonytalan jövővel rendelkező Danyiil Kvjat 2017-ben esetleg a Force Indiánál kaphat újabb esélyt.

F1: Hülkenberg győzelmekre készül a Renault-val

Nico Hülkenberg bízik benne, hogy helyes döntés volt az erős középcsapat Force Indiától a gyári Renault-hoz szerződnie, ott ugyanis középtávon győzelmek várhatnak rá.

Van az a csajos-benzingőzös tartalom, amit mi sem értünk igazán

Vannak tuti receptek. Ilyen a csinos csajok, erős autók kombinációja. Mindig működik, csak meg kell tartani a recept alapjait. Legyen egyszerű, legyen céltudatos, és ne legyen erőltetett.

F1: Vettelt nem érdekli az új szerződés

Sebastian Vettel azt mondja, egyelőre nem az újabb ferraris szerződés, hanem a javulás érdekli.

Megjósolták, milyen lesz az idei kötelezőkampány

Évről évre egyre kevesebb autóst érint az év végi (gyakorlatilag novemberben lezajló) kötelezőkampány: 2016 végén már csak mintegy egymillió autósnak fordul január elsejével a biztosítási éve.

Buja fotókkal enyhítjük a szomorú őszt

Ez egy még kísérleti szakaszban lévő módszer az őszi melankólia ellen. Rád is szükségünk van a teszteléshez.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.