F1: Távozik a McLaren-vezér?

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.10.19. 10.10

Az Autosport határozottan állítja, a McLaren határozottan cáfolja, hogy Ron Dennis hamarosan távozik a cég éléről.

F1: Távozik a McLaren-vezér?

A brit Autosport úgy tudja, hogy nem hosszabbítják meg Ron Dennis és végén lejáró vezérigazgatói szerződését a McLaren Technology Groupnál (MTG).

A 25 %-os résztulajdonos Dennis 2014 elején tért vissza a cég élére azzal a céllal, hogy idővel nagyobb tulajdonrészt szerez, ez azonban nem sikerült neki az elmúlt három évben, lejárt az erre szabott határidő.

A Forma-1-es versenycsapatot, a sportkocsigyártó részleget, a mérnöki szolgáltatásokat, valamint a marketingszolgáltatásokat nyújtó leányvállalatokat is magában foglaló MTG-ben Dennis mellett továbbra is 25 % százalékos tulajdonrésszel bír Mansour Ojjeh, 50 % pedig a bahreini királyi családhoz kötődő Mumtalakat kezében van.

Az Autosport megkeresésére a McLaren részéről kategorikusan cáfolták a 69 éves szakember távozását.

“A kérdésre válaszolva Ron Dennis kategorikusan cáfolta, hogy távozik. Ezután is a McLaren Technology Group elnök-vezérigazgatója, és ugyanúgy 25 %-os résztulajdonos lesz, mint Mansour Ojjeh” – reagált a McLaren szóvivője, hozzátéve, hogy a tulajdonrészeket illető tárgyalások folyamatosak, az esetleges átstrukturálási tervek a normál üzletmenethez tartoznak, nem jelentenek semmi újdonságot, ezek részleteiről azonban nem árulhatnak el semmit.

prost_dennis_lauda_mclaren_

A Forma-2-es és Forma-3-as csapataival tapasztalatokat szerzett Dennis 1981-ben vette át a McLaren irányítását, pontosabban egyesítette ez F1-es alakulatot a saját, Project 4 névre hallagató cégével, majd a Marlboro támogatásával és a svájci TAG tulajdonosa, Ojjeh 1984-es beszállásával a igazi sikersztorit írt a 80-90-es években. 2009-re az angol szakember a háttérbe vonult, a sportkocsigyártó részleg megalapításán és felfuttatásán dolgozott, ahogy írtuk, 2014 elején tért vissza irányítói szerepben.

Kommentek

Halállal poénkodó reklámot csináltak a Volvónak, bár a svédek nem kérték

A Volvo által alkalmazott marketinget ismerve egy ilyen reklámfilmért még megjelenése előtt kirúgnák az összes felelőst.

Egyre több alternatív autót vesznek Európában

Egyre több elektromos és hibrid meghajtású gépkocsi fut az európai utakon.

Hol vegyek szervizkönyves használt autót?

Kevés van itthon fiatal és követhető előéletű használt autóból. Az igényre reagáló flottakezelőktől egyre több helyen lehet közvetlenül megvenni a leadott vállalati autókat.

Button szerint rosszul nézzük a Forma-1-et

De ez nem a mi hibánk, a rossz kamerabeállítások miatt nem olyan borzongató a szupergyors verseny. Jenson Button reméli, hogy az új tulajdonosok jobban értenek a tévézéshez.

Repülő autóval lobbantanák az olimpiai lángot

Elég hülye ötlet, és a tesztekből ítélve elég kilátástalan a dolog.

Láttad már az új Star Wars-videót?

A Zsivány Egyes világba repít minket a Nissan, a film egyik főszponzora. Pofás kis videót raktak össze.

F1: Arrivabene egyedül nem bír a Ferrarival?

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone szerint Maurizio Arrivabene mellé kellene egy segítő a Ferrari irányításához, egyedül nem bír a feladattal.

Aki Fordot vezet, zöldhullámot kap

A Ford autóiban jelenleg is folyik annak a berendezésnek a tesztje, amellyel kihasználhatók a zöldhullámok.

F1: A pilóták nem kérnek Ecclestone falaiból

A Forma-1-es pilóták körében nem aratott nagy tetszést Bernie Eccestone ötlete, miszerint a kanyarokba telepített falakkal kellene feldobni a versenyeket.

Erre a furgonra nem mondanál nemet

Ha szereted a hátadon vinni a munkát és közben környezetvédő is vagy, akkor megtaláltuk számodra az ideális furgont!

Vonat előtt ekkora mentést még nem láttál

Mit csinált ez a jóember bringával a síneken? Óriási szerencséje volt.

Ezek most a legnépszerűbb importautók itthon

Töretlen az import használt autók népszerűsége: az idei évben szeptemberig 107 092 külföldi autót helyeztek forgalomba hazánkban, 18 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.