F1: Külső döntőbírót kér a Mercedes

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.10.10. 01.10

Tovább folyik a vita a csapatok között a 2017-es téli tesztek helyszínéről, a Mercedes szerint az FIA-nak kellene kimondania a végső szót.

F1: Külső döntőbírót kér a Mercedes

A Forma-1-es csapatok megosztottak a 2017-es idény előtti tesztek helyszínét illetően, ugyanis míg a Red Bull és a kisebb csapatok többsége Barcelonában tartaná mindkét négynapos gyakorlást, a Mercedes és a gumigyártó Pirelli szerint a Közel-Keletre kellene menni, hogy reprezentatívabb, meleg és száraz körülmények között ismerkedhessenek az új gumikkal.

“Mi kategorikusan ellenezzük, hogy a Közel-Keleten tartsuk az idény előtti tesztelést” – nyilatkozta a hétvégén a Williams technikai főnöke, Pat Symonds.

“Ha a Pirelli azt szeretné, hogy Bahreinbe menjünk, akkor legalább részben állniuk kellene a költségeket. A logisztikától függően 300-700 ezer font pluszkiadásról van szó, nem fair, hogy ezt a csapatokra hárítsák” – magyarázta a Red Bull-főnök Christian Horner, aki kompromisszumot is ajánl.

“Az első négy futam valószínűleg amúgy is hűvösebb lesz, szerintem logikusabb lenne, ha a verseny után maradnánk (tesztelni) Bahreinben.”

symonds

A williamses Symonds is támogatná ezt:

“Nem csak ő vetette fel ezt. Ésszerű ötlet, bár szerintem Bahrein nem is igazán ideális teszthelyszín. Úgy gondolom, az első négy futamra a Pirelli konzervatívan válogat gumikat, szóval nem is lenne gond. 400 ezer fontos pluszkiadás a tesztelésre, na, az viszont gond. Talán nem probléma a Mercedesnek és a Ferrarinak, de nekünk az igen jelentős összeg.”

A Mercedes főnöke, Toto Wolff szerint egyezkedés helyett a Pirellire és a Nemzetközi Automobil Szövetségre (FIA) kellene bízni a dolgot:

“Tudjuk, hogy a Pirelli olyan helyen akar tesztelni, ahol reprezentatív adatokhoz juthat, a bahreiniek pedig felajánlották a pályát. Persze megértem a pénzügyi érveket, de szerintem a labda most már a Pirelli és az FIA térfelén van. Dönteni kell, aztán megvizsgálni, hogyan tehető gazdaságossá a kisebb csapatok számára.”

“Én úgy gondolom, be kellene fejezni a vitát, ugyanis ott a gumiszállító, ők tudják, hogyan lehet biztosítani a verseny biztonságát és izgalmát” – tette hozzá.

Kommentek

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.