F1: Az idei motorral megy jövőre a Sauber

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.10.07. 16.30

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn Szuzukában megerősítette, hogy a svájci alakulat 2017-ben is a Ferrari idei erőforrásaival versenyez majd.

F1: Az idei motorral megy jövőre a Sauber

“Megerősíthetem, hogy 2017-ben az utolsó 2016-os specifikációjú Ferrari-motort használjuk majd. A döntést nem mostanában, hanem még jó idővel ezelőtt hoztuk meg, amikor a jövő évi szabályok még nem tisztázódtak le teljesen. Akkor úgy döntöttünk, hogy az erőforrásainkat a kasztni fejlesztésére akarjuk összpontosítani, a motor tekintetében pedig a már meglévő információkra támaszkodunk” – mondta.

Kaltenborn leszögezte, hogy egyértelműen stratégiai és nem pénzügyi döntésről volt szó, a nyáron érkezett új tulajdonos, a Longbow pedig megfelelő keretet biztosít a 2017-es autó fejlesztésére, minden ezzel ellenkező híresztelés alaptalan.

kaltenborn

 

A csapatfőnök szerint az idén a tavalyi Ferrarival versenyző Toro Rosso példája mutatja, hogy az előző évi motorral is versenyképes lehet egy csapat.

“Egyértelműen figyelembe vettük a Toro Rosso példáját, de mi tényleg jó ideje döntöttünk már, amikor még képlékenyek voltak a szabályok, úgy voltunk vele, hogy legyen biztos tudásunk a motorról, hogy képesek legyünk reagálni az esetleges további szabályváltozásokra.”

A Hondánál nemrég jelezték, hogy 2018-tól már készen állnának a McLaren mellett másik csapatnak is szállítani, Kaltenborn pedig nem akart kizárni semmilyen lehetőséget: “Mindig nyitottan gondolkodunk, mindig érdemes nyitottnak lenni.”

Kommentek

Családi mindenest, de milyet?

Használtautó-vásárlásban segít szakértőnk, aki egy levélváltással is irányt mutathat az igényeinknek megfelelő kivitel megtalálásához.

Ez a kézműves módszer új fejezetet nyit a hengerfej felújításban

Precíz megoldás helyett ösztönből tolja emberünk. Az eredmény kétséges, de legalább az eljárás látványos.

Magyar rekord a BMW-nél

Soha annyi új BMW nem kelt el Magyarországon, mint 2016-ban. A siker nem csak a hagyományos modelleké, Közép-Európában i-modellekből is nálunk fogy a legtöbb.

Súlyos kockázat a járműjavításhoz használt illegális eszköz

Súlyos közlekedésbiztonsági kockázatokat jelentenek az autókban használt szoftverek és egyéb műszaki elemek működését ellenőrző nem jogtiszta, vagy nem megfelelően frissített diagnosztikai eszközök – hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

Top 10: a magyarok kedvenc használt autói

Úgy fest, hogy a közlekedési alapszükségletek kielégítésére szolgáló modellek mellett sok honfitársunk álmait valósítja meg használtautó-behozatallal. Közöljük a tíz legnagyobb darabszámban behozott használt autót.

1,3 milliárd liter benzint fogyasztottunk tavaly

Tavaly 5,5 százalékkal, csaknem 3 milliárd 358 millió literre nőtt az üzemanyag-fogyasztás a magyar piacon, ezen belül a gázolaj iránti kereslet 6,4 százalékkal, a benziné pedig 4,1 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

Fából faragott futóművel támasztották fel a sánta terepjárót

Aki terepjárásra adja a fejét, annak leleményesnek kell lennie. Az erdő mélyén, a vadonban nincs szerviz, csak a merész ötletek segíthetnek ha nagy a baj.

Iszonyatos luxus-pickup a Mercedestől

Miközben a Nissannal közösen fejlesztett X-osztály mezei munkaeszköznek ígérkezik, a cég más részlegei nem voltak ennyire józan gondolkodásúak.

Megvan az év első, szájtátós kamiontuningja!

Egy magyar csapat úgy alakította át egy Scania utasterét, hogy arra talán még külföldön is csorgatni fogják a nyálukat a kamionsofőrök.

Betegségnevű elektromos szupersportkocsi, de honnan?!

A Dendrobium nem valami alattomos gombás fertőzés, hanem egy futurisztikus külsejű sportkocsi, amely egyrészt elektromos, másrészt hamarosan gyártani fogják, harmadrész szingapúri.

Elsírta magát a szerelő, amikor ezt meglátta

Vajon mire gondolt emberünk, amikor fa fékbetéteket drótozott a féktárcsához? A többiről nem is beszélve.

Életükkel játszanak a marosvásárhelyi autósok

Életveszélyes játékot űzött több autós és motoros a Maros jegén.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.