F1: Újabb szigorítás az időmérőn

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.10.01. 01.10

A Nemzetközi Automobil Szövetség a korábbi incidensek fényében a Maláj Nagydíj időmérője előtt pontosított, szigorított a sárga zászlókra vonatkozó irányelveken.

F1: Újabb szigorítás az időmérőn

A mercedeses Nico Rosberg az idei Magyar Nagydíj kaotikus időmérőjének végén a Fernando Alonso kicsúszása miatt lengetett dupla sárga zászlók mellett csak jelképes lassítással szerezte meg a pole pozíciót, ami komoly vitát váltott ki.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) műszaki és biztonsági főmegbízottja, egyben a Forma-1 állandó versenyigazgatója, Charlie Whiting jelezte, hogy a későbbi, dupla sárga zászlót igénylő estekben piros zászlóval szakítják majd meg az időmérőt, ez azonban nem valósult meg, két hete Szingapúrban a Force Indiá-s Sergio Perez is kettős sárga mellett futott mért kört (ami miatt később meg is büntették).

Whiting a Maláj Nagydíj hétvégéjén a pilótákkal és a csapatokkal való egyeztetés után úgy döntött, pontosítja a sárga zászlók időmérőkön való alkalmazására vonatkozó irányelveket, mostantól egyértelműen, határozottan ejteni kell a gyors kört.

whiting_fia

“Ahhoz, hogy a versenybírók megfelelőnek fogadják el a dupla sárga zászlós lassítást, egyértelműen látszania kell, hogy a versenyző nem próbált értékelhető köridőt teljesíteni, azaz gyakorlatilag fel kell adnia a kört (ez nem jelenti azt, hogy a bokszba kellene hajtania, hiszen a pálya akár a következő körben tiszta lehet)” – írta a csapatoknak kiküldött körlevelében.

Az egyszeres sárga zászlókat illetően Whiting leszögezte, hogy bizonyíthatóan korábbi és/vagy jelentős lassítás számít elfogadhatónak, előzni pedig csakis nyilvánvalóan sérült, defektes, meghibásodott autót szabad az érintett szektorban.

Kommentek

Vezettük a jövő hibridjét

Nem kell temetni a benzines autókat. Évtizedekig használjuk még őket, igaz elektromos rásegítéssel. Hogy milyenek lesznek a közeljövő autói, két nagy beszállító mutatta meg.

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.