F1: A Honda készül a második csapatra

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.09.24. 17.00

A Honda kibővíti angliai bázisát, hogy 2018-ra a McLaren mellett képes legyen egy második csapatot is motorokkal ellátni.

F1: A Honda készül a második csapatra

2015-ben a Honda a McLaren kizárólagos, de facto gyári partnereként tért vissza a Forma-1-be, az első években bevallottan nem is akartak további kliens(eke)t. Idén már javul a japán gyártó erőforrása, jövőre pedig a reményeik szerint már beérik a Mercedest is, így elgondolkodhatnak további csapatok ellátásán is.

Nem is csak gondolkodnak, tesznek is: az angliai, Milton Keynes-i bázist kibővítették a nyár folyamán.

“Egyelőre nincs elég erőforrásunk ahhoz, hogy ellásunk egy további csapatot, de szeretnénk gyártóként erre a szintre jutni. Ehhez további erőforrásokat és szervezeti hátteret kell építenünk. A jövő év végén esetleg azt mondjuk majd, hogy készek vagyunk motort adni egy másik csapatnak is, és akkor létrehozzuk a szervezeti struktúrát. A Milton Keynes-i gyárat már kiépítettük, nagyobb lett. Nem óriási, de elég nagy (ehhez)” – idézte az Autosport a Honda F1-es főnökét, Haszegava Juszukét.

“Szóval ha úgy döntünk, hogy egy második csapatnak is gyártunk motort, már csak a plusz mérnököket, dolgozókat kell felvennünk. Az íróasztalaik már megvannak!” – tette hozzá.

Kommentek

Felrobbanhat idén a magyar használtautó-piac

A használt autók éve lesz az idei: míg 2016-ban a magyarok 8 százaléka vásárolt autót, addig idén a lakosság 14 százaléka tervezi ezt.

Új motort kap a Toyota kisautója

A jelenlegi 1,3 literes benzinmotort új fejlesztésű másfél literes váltja a következő generációs Toyota Yaris orrában. Számottevően takarékosabbnak ígérik.

Crossoverként tér vissza a Mitsubishi sportkupéja

Állítólag Mitsubishi Eclipse néven kerül piacra a japán márka új városi crossovere. Merész lesz, és talán hibrid is.

Félretájékoztatták az autósokat, nincs 150 ezres bírság

Hétfő reggel óta él Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, ami rengeteg autóst érint. A hivatalos híradásokban megjelent 150 000 forintos maximális bírság elrettentő, ezért utánajártunk a büntetési tételeknek.

Sztrájkbizottság alakult a győri Audinál

Sztrájkbizottságot alakított az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ), miután bizalmi értekezletén elutasította az Audi Hungaria Zrt. új ajánlatát.

Olasz buszbaleset: eddig nem találtak műszaki hibát

Az olasz rendőrség eddig semmilyen tárgyi bizonyítékot nem talált arra, hogy meghibásodott volna a Veronánál múlt héten súlyos balesetet szenvedett magyar autóbusz – közölte Girolamo Lacquaniti, a veronai közúti rendőrség parancsnoka.

Csökkent a forgalom, de alig javult a levegőminőség

Jelentősen csökkent az autóforgalom, de csak kis mértékben javult hétfőn a levegő minősége a fővárosban, a riasztási fokozat fenntartása ezért továbbra is indokolt.

Használt autó: gyógyítás 6000 forintból

Összesen 6000 forintba került, hogy használt autónk tisztesen működő motorja hirtelen megtáltosodjon. A megoldást sokan ismerhetik, a többiek fontolják meg a mi esetünket.

Bravúrosan tért vissza a Toyota a WRC-be

Másfél évtized kihagyás után őrjítő eredménnyel tért vissza a Toyota a rali-világbajnokságba. Majd később elválik, a mázli vagy a felkészültség dominált.

Sebességkorlátozás jöhet a szmog miatt

Ha nem javul a levegő minősége Budapesten, akár sebességkorlátozást is bevezethetnek.

Fejét vették egy Ladának a somogyi tolvajok

A Patalom külterületén lebukott fatolvajok hatósági jelzés nélküli Ladájától kicsordul a könny az ember szeméből, írja a sonline.hu, és nagyon igazuk van.

Egyre több városban van szmogriadó, itt a következő

Debrecenben a szálló por légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke két egymást követő napon, mind a három mérőállomáson túllépte a riasztási küszöbértéket, ezért a város polgármestere hétfő délután elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.