F1: Mélyponton a szingapúri jegyeladás

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.09.20. 14.25

Soha nem adtak még el olyan kevés jegyet a Szingapúri Nagydíjra, mint idén. A verseny szerződése a jövő évben kifut, de a Forma-1 új tulajdonosainak időt kell adni, mielőtt tárgyalni kezdhetnek.

F1: Mélyponton a szingapúri jegyeladás

A Forma-1 történetének első éjszakai versenye, a Szingapúri Nagydíj idén már kilencedik kiadásán van túl, de a mérleg nem valami rózsás, soha nem fogyott még olyan kevés jegy, mint 2016-ban.

Az eladások 15 százalékkal múlták alul az előző nyolc év átlagát, a versenynapra jutó 73 ezer, a teljes hétvégére eladott 219 ezer belépő pedig még a gazdasági válság csúcspontjának számító 2009-es 80 és 240 ezertől is elmaradt.

“Inkább a globális környezet, a gazdasági bizonytalanság tükröződhet ebben, kicsit olyan ez, mint 2009-ben, a válság idején. Jött a nagy korrekció, aztán a számok is megerősödtek. Érdekes módon a paddock club, a VIP-helyek jól teljesítettek, nem volt csökkenés. Ez arra utal, hogy prémium szinten népszerű a verseny a fogyasztók körében, inkább a szélesebb közönségnél érezteti hatását a gazdasági ciklus” – magyarázta a bizonyítványt a kereskedelmi és ipari miniszter, S Iswaran.

szing_f1_14

A Szingapúri Nagydíj szervezése évi 110 millió dollárba kerül, és nagyjából ennyit is hoz a turizmuson és egyéb, közvetett csatornákon keresztül.

A verseny Forma-1-es szerződése 2017-ben kifut, azonban az F1 tulajdonosváltása miatt Szingapúr nem akarja elkapkodni a hosszabbítási tárgyalásokat. A miniszter elmondása szerint időt kell adni a Liberty Mediának, hogy berendezkedjenek, és hogy “kölcsönösen előnyös” megegyezés születhessen. Iswaran nem is kívánt határidőt, ütemtervet szabni a tárgyalásoknak.

Kommentek

Veszélyes játék az egynapos autópálya-matrica

Nem ért egyet a személygépkocsik és motorkerékpárok esetében a napi autópálya-matrica bevezetésével a Magyar Autóklub, mert azt a jelenleginél lényegesen drágább kilométer-arányos autópályadíj előszobájának tartja.

Ezért jobb a busz, mint az autó

Hétfő óta több nagyvárosban, köztük Budapesten is szmogriadó van érvényben. Ezzel kapcsolatban megint felerősödtek a busz versus autó viták.

Azért ezen a szmogriadón még volna mit finomítani

Eltelt az első idei szmogriadós nap. Nem csalódtunk benne, ugyanolyan átgondolatlan, zűrzavaros és a legkevésbé sem felhasználóbarát, mint úgy általában a teljes hazai közlekedésszabályozás.

Sose volt még egyszerűbb a parkolás és matricavásárlás

Bár fizetni mindig nyűg, azért jó, ha villámgyorsan, zökkenőmentesen zajlik le a tranzakció. Ma már rengeteg lehetőség van arra, hogy sorban állás nélkül könnyítsünk a pénztárcánkon.

Felrobbanhat idén a magyar használtautó-piac

A használt autók éve lesz az idei: míg 2016-ban a magyarok 8 százaléka vásárolt autót, addig idén a lakosság 14 százaléka tervezi ezt.

Új motort kap a Toyota kisautója

A jelenlegi 1,3 literes benzinmotort új fejlesztésű másfél literes váltja a következő generációs Toyota Yaris orrában. Számottevően takarékosabbnak ígérik.

Crossoverként tér vissza a Mitsubishi sportkupéja

Állítólag Mitsubishi Eclipse néven kerül piacra a japán márka új városi crossovere. Merész lesz, és talán hibrid is.

Forma-1-es fejes lett Ross Brawn

A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media Ross Brawnt tette meg az F1 sportért felelős ügyvezető igazgatójának.

Félretájékoztatták az autósokat, nincs 150 ezres bírság

Hétfő reggel óta él Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, ami rengeteg autóst érint. A hivatalos híradásokban megjelent 150 000 forintos maximális bírság elrettentő, ezért utánajártunk a büntetési tételeknek.

Sztrájkbizottság alakult a győri Audinál

Sztrájkbizottságot alakított az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ), miután bizalmi értekezletén elutasította az Audi Hungaria Zrt. új ajánlatát.

Olasz buszbaleset: eddig nem találtak műszaki hibát

Az olasz rendőrség eddig semmilyen tárgyi bizonyítékot nem talált arra, hogy meghibásodott volna a Veronánál múlt héten súlyos balesetet szenvedett magyar autóbusz – közölte Girolamo Lacquaniti, a veronai közúti rendőrség parancsnoka.

Csökkent a forgalom, de alig javult a levegőminőség

Jelentősen csökkent az autóforgalom, de csak kis mértékben javult hétfőn a levegő minősége a fővárosban, a riasztási fokozat fenntartása ezért továbbra is indokolt.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.