F1: Mélyponton a szingapúri jegyeladás

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.09.20. 02.09

Soha nem adtak még el olyan kevés jegyet a Szingapúri Nagydíjra, mint idén. A verseny szerződése a jövő évben kifut, de a Forma-1 új tulajdonosainak időt kell adni, mielőtt tárgyalni kezdhetnek.

F1: Mélyponton a szingapúri jegyeladás

A Forma-1 történetének első éjszakai versenye, a Szingapúri Nagydíj idén már kilencedik kiadásán van túl, de a mérleg nem valami rózsás, soha nem fogyott még olyan kevés jegy, mint 2016-ban.

Az eladások 15 százalékkal múlták alul az előző nyolc év átlagát, a versenynapra jutó 73 ezer, a teljes hétvégére eladott 219 ezer belépő pedig még a gazdasági válság csúcspontjának számító 2009-es 80 és 240 ezertől is elmaradt.

“Inkább a globális környezet, a gazdasági bizonytalanság tükröződhet ebben, kicsit olyan ez, mint 2009-ben, a válság idején. Jött a nagy korrekció, aztán a számok is megerősödtek. Érdekes módon a paddock club, a VIP-helyek jól teljesítettek, nem volt csökkenés. Ez arra utal, hogy prémium szinten népszerű a verseny a fogyasztók körében, inkább a szélesebb közönségnél érezteti hatását a gazdasági ciklus” – magyarázta a bizonyítványt a kereskedelmi és ipari miniszter, S Iswaran.

szing_f1_14

A Szingapúri Nagydíj szervezése évi 110 millió dollárba kerül, és nagyjából ennyit is hoz a turizmuson és egyéb, közvetett csatornákon keresztül.

A verseny Forma-1-es szerződése 2017-ben kifut, azonban az F1 tulajdonosváltása miatt Szingapúr nem akarja elkapkodni a hosszabbítási tárgyalásokat. A miniszter elmondása szerint időt kell adni a Liberty Mediának, hogy berendezkedjenek, és hogy “kölcsönösen előnyös” megegyezés születhessen. Iswaran nem is kívánt határidőt, ütemtervet szabni a tárgyalásoknak.

Kommentek

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.