F1: Leleplezték a Mercedes titkát?

Szerző: Vezess levél küldés 
Dátum: 2016.09.13. 15.31

Régóta gyanítják az ellenfelek, hogy a Mercedes egy okos trükkel jár mindenki előtt a Forma-1-ben. Ez lehet a magyarázat.

F1: Leleplezték a Mercedes titkát?

A Mercedes titkáról az Auto, Motor und Sport készített összefoglalót, már az elején leszögezve, hogy a csapat csupán a kiskapukat használta ki, nem tett semmi szabálytalant.

A Mercedes megoldásának lényege, hogy hidraulikusan képes szabályozni az első felfüggesztéseket, ezzel kontrollálva a hasmagasságot is. A jó kanyarsebesség mellett ez a magyarázat arra is, hogy miért annyira jó a csapat gumikezelése.

A megoldás hasonló a korábban több csapat által is használt, majd később az FIA által betiltott FRIC rendszerhez, szabálytalannak azonban csak mind a négy kerék egy időben való kontrollálása számít.

Nagyon leegyszerűsítve a Mercedes arra az “üres” helyre építette be az aktív felfüggesztéshez hasonló rendszert, amelyet az autó orrán lévő dekorpanel takar. Ezt a panelt az autók orrán lévő rusnya lépcső elfedésére vezették be.

A riválisok régóta tisztában vannak a Mercedes trükkjével, az Olasz Nagydíj után kezdeményezték is, hogy az FIA zárja be ezt a kiskaput 2017-re. Ehhez azonban az összes csapat egyhangú jóváhagyása lenne szükséges, amit aligha sikerül összeszedni.

Nem csak a megoldásból sokat profitáló Mercedes, de valószínűleg a Red Bull is ellene szavazna, amely állítólag egy ideje szintén használja a rendszert. Ezzel magyarázható, hogy szinte egyik pillanatról a másikra táltosodott meg az alakulat.

Kommentek

Családi mindenest, de milyet?

Használtautó-vásárlásban segít szakértőnk, aki egy levélváltással is irányt mutathat az igényeinknek megfelelő kivitel megtalálásához.

Ez a kézműves módszer új fejezetet nyit a hengerfej felújításban

Precíz megoldás helyett ösztönből tolja emberünk. Az eredmény kétséges, de legalább az eljárás látványos.

Magyar rekord a BMW-nél

Soha annyi új BMW nem kelt el Magyarországon, mint 2016-ban. A siker nem csak a hagyományos modelleké, Közép-Európában i-modellekből is nálunk fogy a legtöbb.

Súlyos kockázat a járműjavításhoz használt illegális eszköz

Súlyos közlekedésbiztonsági kockázatokat jelentenek az autókban használt szoftverek és egyéb műszaki elemek működését ellenőrző nem jogtiszta, vagy nem megfelelően frissített diagnosztikai eszközök – hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

Top 10: a magyarok kedvenc használt autói

Úgy fest, hogy a közlekedési alapszükségletek kielégítésére szolgáló modellek mellett sok honfitársunk álmait valósítja meg használtautó-behozatallal. Közöljük a tíz legnagyobb darabszámban behozott használt autót.

1,3 milliárd liter benzint fogyasztottunk tavaly

Tavaly 5,5 százalékkal, csaknem 3 milliárd 358 millió literre nőtt az üzemanyag-fogyasztás a magyar piacon, ezen belül a gázolaj iránti kereslet 6,4 százalékkal, a benziné pedig 4,1 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

Fából faragott futóművel támasztották fel a sánta terepjárót

Aki terepjárásra adja a fejét, annak leleményesnek kell lennie. Az erdő mélyén, a vadonban nincs szerviz, csak a merész ötletek segíthetnek ha nagy a baj.

Iszonyatos luxus-pickup a Mercedestől

Miközben a Nissannal közösen fejlesztett X-osztály mezei munkaeszköznek ígérkezik, a cég más részlegei nem voltak ennyire józan gondolkodásúak.

Megvan az év első, szájtátós kamiontuningja!

Egy magyar csapat úgy alakította át egy Scania utasterét, hogy arra talán még külföldön is csorgatni fogják a nyálukat a kamionsofőrök.

Betegségnevű elektromos szupersportkocsi, de honnan?!

A Dendrobium nem valami alattomos gombás fertőzés, hanem egy futurisztikus külsejű sportkocsi, amely egyrészt elektromos, másrészt hamarosan gyártani fogják, harmadrész szingapúri.

Elsírta magát a szerelő, amikor ezt meglátta

Vajon mire gondolt emberünk, amikor fa fékbetéteket drótozott a féktárcsához? A többiről nem is beszélve.

Életükkel játszanak a marosvásárhelyi autósok

Életveszélyes játékot űzött több autós és motoros a Maros jegén.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.