F1: A Saubernél nem lehet helyet vásárolni

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.09.13. 10.30

A Sauber csapatfőnöke hangsúlyozza, hogy kizárólag a pénzéért egyetlen pilótát sem fognak szerződtetni, náluk nem ez a módi.

F1: A Saubernél nem lehet helyet vásárolni

A Sauber-csapat a csőd szélén egyensúlyozott a 2016-os szezon első felében, reális esély volt az összeomlásra, de a svájci – bár állítólag svéd hátterű – Longbow új tulajdonosként való beszállásával a pénzügyi gondok megoldódtak.

A csapat egyelőre még nem hirdetett pilótafelállást 2017-re, és bár Marcus Ericsson maradása szinte biztos, valamint Felipe Nasré is valószínű, ha pótolni kell valamelyiküket, akkor sem a pénz lesz a szempont.

“A Saubernél sosem csak pénzügyi alapon döntöttünk, közismertek vagyunk erről. A pénzügyeket is tekintetbe kell venni, de először mindig is a versenyző képességeiről győződtünk meg. Ha pénz is szükséges – bár most nem ez a helyzet – akkor azt is mérlegelni kell, de nálunk nem változott az ezt illető hozzáállás. Először a versenyzőt nézzük, majd utána a körülményeket, a szükségleteinket” – magyarázta a csapatfőnök, Monisha Kaltenborn a Motorsport.comnak.

kaltenborn

A Saubernél elégedettek a versenyzőik munkájával, de nagyon fontos lenne, hogy az idény vége előtt még pontokat hozzanak, hogy ne a Manor mögött, a konstruktőri bajnokság utolsó helyén zárjon az eddig nullás csapat.

“Mindketten jól teljesítettek. Nehéz szezon volt ez a sok problémával – egyesekre volt befolyásunk, másokra nem -, de tényleg igazán jó munkát végeztek. Nagyon bízunk benne, hogy a mostantól az év végéig bevezetendő fejlesztéseinkkel pontokat is szerezhetünk.”

Ami a jövő évi versenyzői felállás véglegesítését illeti, Kaltenborn így beszélt: “Majd a maga idejében. Nem szabtunk határidőt, majd bejelentjük, amikor rendeztük a dolgot.”

Kommentek

Így indul egy Ikarus kemény 20 év állás után

Egy villanásnyi jelenet a polgári csirketelep életéből, ahol régi magyar csodák születnek újjá.

Veszélyes játék az egynapos autópálya-matrica

Nem ért egyet a személygépkocsik és motorkerékpárok esetében a napi autópálya-matrica bevezetésével a Magyar Autóklub, mert azt a jelenleginél lényegesen drágább kilométer-arányos autópályadíj előszobájának tartja.

Ezért jobb a busz, mint az autó

Hétfő óta több nagyvárosban, köztük Budapesten is szmogriadó van érvényben. Ezzel kapcsolatban megint felerősödtek a busz kontra autó viták.

Azért ezen a szmogriadón még volna mit finomítani

Eltelt az első idei szmogriadós nap. Nem csalódtunk benne, ugyanolyan átgondolatlan, zűrzavaros és a legkevésbé sem felhasználóbarát, mint úgy általában a teljes hazai közlekedésszabályozás.

F1: 1000 lóerőig jut a Honda?

A Honda 2017-re teljesen újratervezte Forma-1-es erőforrását, de az idei elvárások tekintetében nagyon óvatosak.

Sose volt még egyszerűbb a parkolás és matricavásárlás

Bár fizetni mindig nyűg, azért jó, ha villámgyorsan, zökkenőmentesen zajlik le a tranzakció. Ma már rengeteg lehetőség van arra, hogy sorban állás nélkül könnyítsünk a pénztárcánkon.

Felrobbanhat idén a magyar használtautó-piac

A használt autók éve lesz az idei: míg 2016-ban a magyarok 8 százaléka vásárolt autót, addig idén a lakosság 14 százaléka tervezi ezt.

Tavaly megállt a Forma-1 hanyatlása

2016-ban hétéves trend szakadt meg, a Forma-1 televíziós nézettsége a tavalyi évben nem csökkent tovább.

Új motort kap a Toyota kisautója

A jelenlegi 1,3 literes benzinmotort új fejlesztésű másfél literes váltja a következő generációs Toyota Yaris orrában. Számottevően takarékosabbnak ígérik.

Crossoverként tér vissza a Mitsubishi sportkupéja

Állítólag Mitsubishi Eclipse néven kerül piacra a japán márka új városi crossovere. Merész lesz, és talán hibrid is.

Forma-1-es fejes lett Ross Brawn

A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media Ross Brawnt tette meg az F1 sportért felelős ügyvezető igazgatójának.

Félretájékoztatták az autósokat, nincs 150 ezres bírság

Hétfő reggel óta él Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, ami rengeteg autóst érint. A hivatalos híradásokban megjelent 150 000 forintos maximális bírság elrettentő, ezért utánajártunk a büntetési tételeknek.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.