F1: Nem teszik lapátra Ecclestone-t

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.09.07. 15.44

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone munkájára a sportág új tulajdonosai is igényt tartanak, három évig maradhat még az angol kisember.

F1: Nem teszik lapátra Ecclestone-t

A Forma-1 a héten gazdát cserélhet, az amerikai Liberty Media 8,5 milliárd dollárért vásárolja fel a sportág kereskedelmi jogait a CVC befektetési csoporttól és a kisebb résztulajdonosoktól.

A tulajdonosváltás kapcsán természetesen azonnal felmerült az F1-et közel négy évtizede irányító Bernie Ecclestone sorsa is, többen biztosra vették, hogy most már tényleg távozik a 85 éves üzletember. Ő maga most azt mondja, maradni fog.

“Azt mondták, szeretnék, ha maradnék még három évig” – állította a Reutersnek az új tulajdonosokról.

Ecclestone mellé a Liberty Media azért új munkatársat is tesz a médiaügyekben jártas Chase Carey személyében, az viszont még nem világos, mikor is történik meg a végleges átvétel és az új főnök kinevezése.

“Hogy őszinte legyek, szerintem senki sem tudja, sem a Liberty, sem Donald (Mackenzie, CVC-főnök)” – mondta Ecclestone, hozzátéve, hogy a tárgyalások miatt kihagyja a jövő hétvégi Szingapúri Nagydíjat. “Annyi minden fut, hogy a CVC szeretné, ha Londonban segítenék a folyamatban. Nem fér bele, hogy lelépjek öt-hat napra.”

Carey-től a Liberty Media a Forma-1 közösségi médiás jelenlétének drasztikus javítását (is) várja. Ecclestone szerint jó is lesz, ha szakember foglalkozik a kérdéssel: “Sok olyan dolgot képes csinálni a közösségi médiával, amihez én nem értek, ő viszont eléggé képben van. A tévésekkel is rendezett már szponzori szerződéseket. Ketten jól elboldogulunk majd.”

Kommentek

F1: Hamilton nagyon ráizgult az idei szezonra

Lewis Hamilton az idénynyitó Ausztrál Nagydíj után úgy fogalmazott, hogy az idei szezonban a legjobbak csapnak össze a vb-címért.

F1: Vizsgálják a melbourne-i pályainváziót

Bár egyesek ünnepelték, hogy a nézők az Ausztrál Nagydíj leintése után bemehettek a pályára, a Nemzetközi Automobil Szövetség kivizsgálja az egyértelműen veszélyes esetet.

F1: 2017-re kicsinálták az előzéseket

A versenyzők elmondása alapján beigazolódtak az előzetes félelmek, a 2017-es Forma-1-es autókkal igen nehéz, ha nem lehetetlen előzni. Idén körmenetek jöhetnek.

Egy apró csavar élete az F1-ben

Egy aprócska alkatrész, ami hatalmas utat tesz meg, mire behelyezik egy Forma-1-es autóba. Most végignézheted a folyamatot.

Darth Vader egyszerűen kamionná vált

Egy dizájner olyan Kamazt gondolt ki, melyre legszívesebben már most felülnénk, mert ötvözi a versenykamionokat és az űrhajókat.

Bicikli 11 millióért, nooormális?!

A jacht után most itt a Bugatti-kétkerekű: a PG bringája műszakilag is odateszi magát, de 39 ezer dolláros ára azért így is magas.

Hemzsegnek az 50 ezres kanyarok Budapesten

Mutatjuk, hol kaphatsz súlyos büntetést Budapesten, ha egy kicsit nem figyelsz, vagy nem követed a szabályokat.

Munkagéppel mennek a tüntetők ellen a rendőrök

A szomszédos Szlovákiában fejlesztik a jövő rendőrségi oszlatójárművét. A Božena Riot az építőipari és mezőgazdasági munkagépek ketrecharcos unokatestvére.

Ez minden idők legmagabiztosabb parkolóból történő kiállása

Hogy tudott innen így kiállni? Oda egy hajszál nem fért volna! Hozzáért vagy nem ért hozzá? Megannyi kínzó kérdés!

Idén is lazajlott a hazai legnagyobb autós és tuningszeánsz

Idén is megrendezték a legnagyobb, legszínesebb benzingőzös hazai bulit, az AMTS-t, és mi idén is kimentünk egy fényképezőgéppel, hogy lőjünk pár fotót.

Hogyan hajtogassunk Suzuki Ignist?

Az origami az egyik legrégebbi japán szabadidős tevékenység, ami ma is töretlenül népszerű, az új Suzuki Ignis pedig kellően dekoratív ahhoz, hogy ihletet adjon egy elszánt hajtogatónak.

Tarlós véget vet az autósok rommá bírságolásának

Tarlós István szerint változtatni kell a közterület-felügyeletek szellemiségén az autósok bírságolását illetően, a főpolgármester módosítást is kezdeményez az ügyben.

Na ilyen fotókat sem láttunk még magyar használtautó-hirdetésnél

Sok cifra hirdetéssel találkoztunk már, de ilyet még soha nem láttunk.

Hatalmas és okos SUV a Škodától

A Škoda bolygóközi méretű teret, a korszak színvonalán álló vezetési segédeket és jó minőséget csomagolt vonzó, biztonságérzetet sugalló terepjárós formába Kodiaq név alatt.

Eladhatatlan rémség a Bentley gúnyába csomagolt Mustang

Időnként megpróbálkoznak az átöltöztetett Ford Mustang eladásával, de évek óta senki nem vevő a replikára.

Kátyúba hajtott a Ferrarival, az önkormányzat fizetni fog

Jótékony célra ajánlotta fel az önkormányzattól kapott kártérítést a kátyúban megsérült Ferrari után tulajdonosa.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.