A héten eladják a Forma-1-et

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.09.05. 09.31

Több sajtóorgánum is tényként kezeli, hogy a héten tulajdonost cserél a Forma-1, és Bernie Ecclestone távozik a sportág éléről.

A héten eladják a Forma-1-et

Mások mellett a német Auto, Motor und Sport, a Forbes, a Formula Money, a Brit Sky Sports is azt adta hírül vasárnap, hogy ezen a héten megtörténik a Forma-1 kereskedelmi jogainak eladása.

A vásárló, a Liberty Media összesen 8,5 milliárd dollárt fizet a részvénycsomagért a 35,5 százalékos, fő tulajdonosnak, az F1-et közvetlenül kezelő Delta Topco céget irányító CVC befektetési csoportnak, a 20,9 százalékos résztulajdonos Waddell & Reed alapkezelőnek, és a többi, kisebb részesedéssel bíró tulajdonosnak (Norges, JP Morgan, Blackrock, LBI Group), köztük az 5 (plusz cégén keresztül 8) százalékot bíró Bernie Ecclestone-nak és az 1%-kal rendelkező Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA). Érdekes versenyjogi kérdést vet fel amúgy, hogy a résztulajdonos FIA-nak a sportágat felügyelő szervezetként vétójoga van az eladás terén.

Úgy tudni, kedden írják alá a szerződést.

silverstone_fut_24

Egyesek szerint az F1-et lassan négy évtizede irányító Ecclestone marad a helyén, tapasztalata, tudása, kapcsolatai rendszere miatt kirobbanthatatlan, mások viszont egy korszak lezárulását emlegetik. Az biztosnak látszik, hogy az F1-et irányító cég új igazgatótanácsi elnököt kap az eddig médiaóriásoknál tevékenykedő Chase Carey személyében.

“Úgy lesz, ahogy mindig is volt: a pozícióm a saját döntésemtől függ” – állította Ecclestone.

A Liberty Media elsősorban a marketing, merchandise területén lát növekedési lehetőséget a Forma-1-ben, a licencelt termékek, ruhák, játékok, kitűzők stb. eladása jelenleg kiaknázatlan, azonban az üzlet ilyen irányú beindításához a pilóták, csapatok hozzájárulása is szükséges, azaz nem megy majd egy csapásra.

Kommentek

Emlékeznek még erre: Geráppááá!?

Régi, emlékezetes autós reklámok után kutatva bukkantunk erre a műre. Annak idején, ha egyszer a gondolataink közé fonta magát, már lehetetlen volt onnan kitörölni.

Hétfőn kitilthatják az öreg autókat Budapestről

Elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten a főpolgármester; hétfő reggel 6 órától tilos olyan gépjárművel közlekedni a fővárosban, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

GT86, az elérhető élményautó

Nem maradtak el a faceliftnél kötelező újítások, de a Toyota GT86 frissítésekor a vezetési élmény fokozására koncentrált a japán vállalat. A sportkocsi továbbra is tiszta vezetési élményt nyújt.

Nem a fáradtság okozhatta a magyar buszbalesetet

Magyar sofőrök vezették azt az autóbuszt, mely neki hajtott egy felüljàró tartóoszlopànak Olaszorszàgban.

A magyar srác, aki visszaszerezte első autójat

A nap legmeghatóbb története Attiláé, aki visszavásárolta a család egykori BMW-jét.

Ha villámgyorsan elugranál síelni, akkor ez a te autód!

Jon Olsson profi síelő megválik szeretett kompresszoros Lamborghinijétől, mert egy négyüléses autóra van szüksége.

Ma megveheted a botrányos bokszoló Bugattiját

Floyd Mayweather fehér Bugatti Veyronja új gazdát keres ma egy aukción. A híres bokszoló 2700 kilométerrel az órájában ad túl a szupersportautón.

Hihetetlen, hogy úszta meg a balesetet ez a motoros

A becsapódás után az autóba kapaszkodott, majd felül a csomagtartóra a motoros.

Transitokkal küzd London levegőjéért a Ford

A Ford szerint nagyban csökkentené a városban, csúcsidőben futkorászó furgonok villanyosítása a levegő minőségének javulását.

Hiánypótoló oktatóvideó: hogyan töltsük fel az Alfa 4C-t ablakmosóval

Három elemből álló tölcsér és csavarhúzó is szükségeltetik ahhoz, hogy ablakmosóval töltsük fel a gyönyörű Alfa Romeo 4C-t.

Könnyfakasztóan csodálatos, V12-es motorpornó egy Toyota orrából

Ritkán látni ilyen formában a Toyota csodálatos V12-es motorját, pedig a hangja mellett a látvány is szívet melengető.

Szállítórobotokkal kacérkodik a Mercedes-Benz

Mit keresnek a robotok egy Sprinter rakterében? Hány szállítórobotot képes elnyelni egy furgon? Mindkét kérdést megválaszoljuk!

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.