Ross Brawn könyvben árulja el az F1 titkait

Szerző: Vezess levél küldés 
Dátum: 2016.08.24. 16.30

A Forma-1 titkairól, nehézségeiről és a siker kulcsáról mesél Ross Brawn egy novemberben megjelenő könyvben.

Ross Brawn könyvben árulja el az F1 titkait

A Ferrari egykori legendás csapatfőnöke a Williams korábbi vezérigazgatójával, Adam Parr-ral közösen írta a könyvet. A Total Competition: Lessons in strategy from Formula One című kötet egyfajta párbeszéd Parr és Brawn között, amely arra van kihegyezve, utóbbi hogyan tudott sikert sikerre halmozni a sorozatban évtizedeken át.

A könyv Parr ötlete volt, aki az University College Londonnál írt PhD-t stratégiából. “Én vetettem fel Rossnak az ötletet, mert mindig lenyűgözött, ahogyan az F1-ben végezte a munkáját” – mondta Parr.

“Adam megkeresett, és azt mondta, sok a hasonlóság köztem és a katonai stratégák között” – erősítette meg Brawn. “Azt kell mondanom, tényleg vannak párhuzamok, de ezek nem voltak tudatosak. Soha nem olvastam katonai stratégiákat, nem tudtam semmit a háború művészetéről és hasonló dolgokról.”

f1-ross-brawn-book-total-competition-2016-ross-brawn-and-adam-parr-book-cover-total-compe

“A F1-ben a siker kulcsa a stratégiai gondolkodás – és pontosan erről beszélgettünk a könyvben. Reméljük, hogy ez a beszélgetés nemcsak az F1-rajongók számára lesz érdekes, hanem másoknak is hasznos lehet, akik esetleg hasonló környezetben dolgoznak.”

Kommentek

Top 10: a magyarok kedvenc használt autói

Úgy fest, hogy a közlekedési alapszükségletek kielégítésére szolgáló modellek mellett sok honfitársunk álmait valósítja meg használtautó-behozatallal. Közöljük a tíz legnagyobb darabszámban behozott használt autót.

1,3 milliárd liter benzint fogyasztottunk tavaly

Tavaly 5,5 százalékkal, csaknem 3 milliárd 358 millió literre nőtt az üzemanyag-fogyasztás a magyar piacon, ezen belül a gázolaj iránti kereslet 6,4 százalékkal, a benziné pedig 4,1 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

Fából faragott futóművel támasztották fel a sánta terepjárót

Aki terepjárásra adja a fejét, annak leleményesnek kell lennie. Az erdő mélyén, a vadonban nincs szerviz, csak a merész ötletek segíthetnek ha nagy a baj.

Iszonyatos luxus-pickup a Mercedestől

Miközben a Nissannal közösen fejlesztett X-osztály mezei munkaeszköznek ígérkezik, a cég más részlegei nem voltak ennyire józan gondolkodásúak.

Megvan az év első, szájtátós kamiontuningja!

Egy magyar csapat úgy alakította át egy Scania utasterét, hogy arra talán még külföldön is csorgatni fogják a nyálukat a kamionsofőrök.

Betegségnevű elektromos szupersportkocsi, de honnan?!

A Dendrobium nem valami alattomos gombás fertőzés, hanem egy futurisztikus külsejű sportkocsi, amely egyrészt elektromos, másrészt hamarosan gyártani fogják, harmadrész szingapúri.

Elsírta magát a szerelő, amikor ezt meglátta

Vajon mire gondolt emberünk, amikor fa fékbetéteket drótozott a féktárcsához? A többiről nem is beszélve.

Életükkel játszanak a marosvásárhelyi autósok

Életveszélyes játékot űzött több autós és motoros a Maros jegén.

A pillanat, amikor a “Szikla” is könnyezett

Dwayne “The Rock” Johnson olyan ajándékot adott egy háborús hősnek, amire nem számított.

80 verda alatt a Föld körül

Mindig is érdekelt, hogy milyen autókat gyártanak a világ túlsó felén, de nem volt hol utánanézned? Az internet korában ez nem kifogás, de mi most segítünk.

Iszonyatos pénz megy a hidrogénbe

Tizenhárom ipari szereplő, köztük öt autógyártó együttesen tízmilliárd euróval készül hozzájárulni a hidrogén alapú mobilitás fejlesztéséhez. Öt év alatt költik el ezt az eszméletlen összeget.

Mindenki részeg volt ebben a balesetben

Szépen fogy a szesz a bulinegyedben, de attól a KRESZ-t még be kéne tartani. Autósnak, gyalogosnak egyaránt.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.