F1: Két főnök is szabályt változtatna

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.08.05. 11.46

A Mercedes és a Red Bull csapatfőnöke szerint is ejteni kéne a pályaelhagyásokra vonatkozó bonyolult szabályokat.

F1: Két főnök is szabályt változtatna

A Forma-1-ben az elmúlt években, és főleg az elmúlt néhány hétben egyre komolyabban kezelik a versenypálya elhagyását, a kanyarok kiszélesítését, a versenyigazgató, Charlie Whiting a futamok előtt külön direktívában határozza meg, hol nem fér bele a szélesen fordulás, mikor jár büntetés a kihágásért.

Sok F1-es szerplő szerint felesleges bonyolítás ezzel foglalkozni, ejteni kellene az egész kérdést, mindenki vezethessen, ahogy jónak látja.

“Ha a cél a versenyzők pályán tartása, akkor legyen ott fal vagy kavicságy, amíg viszont aszfalt van (a bukótérben), miért ne használhatnák a leggyorsabb ívet? Mit számít ez?” – mondta a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff.

“Ha engem kérdeznek, hadd használják csak a versenyzők a leggyorsabb ívet mindenhol. Ha balesetveszélyt jelent, ha túl közel van a korlát, esetleg valaki túl veszélyesen tér vissza a pályára, akkor lehet foglalkozni külön az egyedi esettel. De minden más esetben hadd vezessenek, ahogy tetszik! Ez látványos pillanatokat hozhat. Ha minden alkalommal nekiállunk elemezgetni, ha valaki két centivel kiszaladt, akkor annak sosem lesz vége” – tette hozzá.

auszt_csüt_07

A Red Bull főnöke, Christian Horner ezzel teljesen egybehangzóan beszélt a napokban:

“Szerintem nem lehet ezt kanyaronként szabályozgatni. Engem bosszant ez a dolog, legyen valami egyszerű megoldás! A pálya szélén végig ott van a záróvonal, egyszerű megoldás lehetne, hogy ha azon átmész mind a négy kerékkel, akkor jár a büntetés. Más sportokban így van ez, legyen szó labdáról vagy a sportoló lábáról, akármiről.”

“Ezt vonakodnak meglépni, rendben, de ha erre nem hajlandók, akkor viszont engedjék, hogy a versenyzők kihasználhassák a teret. Nem lehet egy szabályt hozni az 1-es kanyarra és egy másikat 17-esre, ez még nekünk, a paddockbelieknek zavaros, hát még a nézőknek. Szerintem ez így nem tiszta, hagynunk kellene. Vagy legyen valami egyértelmű szabály, vagy hagyjuk a versenyzőket vezetni, ahogy nekik tetszik!”

Kommentek

Félretájékoztatták az autósokat, nincs 150 ezres bírság

Hétfő reggel óta él Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, ami rengeteg autóst érint. A hivatalos híradásokban megjelent 150 000 forintos maximális bírság elrettentő, ezért utánajártunk a büntetési tételeknek.

Sztrájkbizottság alakult a győri Audinál

Sztrájkbizottságot alakított az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ), miután bizalmi értekezletén elutasította az Audi Hungaria Zrt. új ajánlatát.

Olasz buszbaleset: eddig nem találtak műszaki hibát

Az olasz rendőrség eddig semmilyen tárgyi bizonyítékot nem talált arra, hogy meghibásodott volna a Veronánál múlt héten súlyos balesetet szenvedett magyar autóbusz – közölte Girolamo Lacquaniti, a veronai közúti rendőrség parancsnoka.

Csökkent a forgalom, de alig javult a levegőminőség

Jelentősen csökkent az autóforgalom, de csak kis mértékben javult hétfőn a levegő minősége a fővárosban, a riasztási fokozat fenntartása ezért továbbra is indokolt.

Használt autó: gyógyítás 6000 forintból

Összesen 6000 forintba került, hogy használt autónk tisztesen működő motorja hirtelen megtáltosodjon. A megoldást sokan ismerhetik, a többiek fontolják meg a mi esetünket.

Bravúrosan tért vissza a Toyota a WRC-be

Másfél évtized kihagyás után őrjítő eredménnyel tért vissza a Toyota a rali-világbajnokságba. Majd később elválik, a mázli vagy a felkészültség dominált.

Sebességkorlátozás jöhet a szmog miatt

Ha nem javul a levegő minősége Budapesten, akár sebességkorlátozást is bevezethetnek.

Fejét vették egy Ladának a somogyi tolvajok

A Patalom külterületén lebukott fatolvajok hatósági jelzés nélküli Ladájától kicsordul a könny az ember szeméből, írja a sonline.hu, és nagyon igazuk van.

Egyre több városban van szmogriadó, itt a következő

Debrecenben a szálló por légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke két egymást követő napon, mind a három mérőállomáson túllépte a riasztási küszöbértéket, ezért a város polgármestere hétfő délután elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát.

Még idén jön a BMW új roadstere

Szépen alakul a Toyota Supra ikertestvéreként fejlesztett új Z4-es, már közúti tesztjeiket járják a prototípusok.

Koros buszokkal szállítanák az utasokat Szeged környékén

Akár 16 éves buszokat is bérelne a DAKK alvállalkozója, mely főleg Szeged környékén tevékenykedik.

Télen igazán jó a habos kefélés

Télen is fontos az autómosás, sőt talán még fontosabb, mint a nyári hónapokban. De vajon milyen eredményt érhetünk el az egyszerű önkiszolgáló autómosóban szorgoskodva? Sima gőzborotva a habkefe ellen!

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.