F1: A McLarent másolná a Ferrari

Szerző: Vezess levél küldés 
Dátum: 2016.08.03. 03.08

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene a McLaren mintájára szervezné át az istálló működését.

F1: A McLarent másolná a Ferrari

A Ferrari technikai igazgatója, James Allison a Német Nagydíj előtt távozott közös megegyezéssel, a helyére várhatóan nem szerződtetnek másik sztármérnököt. A Ferrari ehelyett új szervezeti struktúrát alakítana ki.

Allison helyét a korábbi motorfőnök Mattia Binotto vette át, de ez csak rövid távra szóló megoldás, mert neki nincs tapasztalata a karosszéria fejlesztésében.

“A csapattal közösen fog dolgozni azon, hogy javuljon az autó” – mondta Arrivabene Binottóról. “Minden mérnök egyeztet egymással, és van egy nagyon fontos különbség: mostantól nincs olyan, hogy ez Mr. X autója.”

“Az autónk a különböző munkacsoportok közötti együttműködés eredménye lesz.”

A Ferrari hasonló rendszert szeretne meghonosítani, mint amilyet a McLaren épített fel. Ott az egyes munkacsoportokat kulcsfigurák vezetik, így Peter Prodromou a főmérnök, Tim Goss a technikai igazgató, míg Matt Morris fogja össze a mérnöki munkát.

Arrivabene utalt arra, hogy amennyiben a Ferrari valóban ezen az úton indul el, akkor sem lesznek sztárigazolások.

“Átalakítjuk a technikai struktúránkat, de csak akkor fejezzük be a folyamatot, ha világosan elosztottuk a feladatokat. Tehetségeink házon belül is vannak. Ha a célok világosan meg vannak határozva, nincs szükségünk új mérnökökre.”

“Ha van egy csúcsvezető, teljesen normális, hogy az egész technikai csapat azt követi, amit ő mond. De mostantól nem lesz ilyen emberünk, új, horizontális stratégián dolgozunk, ennek koordinátora pedig Mattia Binotto lesz.”

Kommentek

Megvan az év legdurvább esküvői menete

Nálunk az autóval vonuló násznép feldíszített kocsikkal, lassú menettel, dudaszóval köszönti az ifjú párt, de nem mindenhol azonosak a szokások.

F1: Verstappen véleményes körrel az 1.

A Forma-1-es Amerikai Nagydíj utolsó edzésén a Mercedes rejtegette a tempóját, a leggyorsabb a pályát kiszélesítő Max Verstappen lett. Rejtélyes defektet a Toro Rssónál.

F1: A Mercedes kijátszott egy jokert Hamilton kedvéért

A Mercedes-csapat pénteken éjszaka megtörte a kötelező takarodót, az egyik felmentést elhasználva Lewis Hamilton autóján dolgoztak.

F1: Meglepetés, a Red Bull még egy évet adott Kvjatnak

A Red Bull Austnban bejelentette, hogy a nagycsapattól idén a Toro Rossóhoz visszaültetett Danyiil Kvjat jövőre is a faenzai alakulatnál versenyez.

F1: A pilóták nekimentek Verstappennek

Úgy hírlik, hogy az austini versenyzői értekezleten jó néhányan panaszkodtak Max Verstappen vezetési stílusára, nagyobb szigort, szabálytisztázást követlenek.

Ezért ne telefonálj vezetés közben

Vezetés közben telefonálni borzasztóan rossz ötlet. Ilyen csúnya vége lehet.

Ilyen nincs: villanyoszlopot állítottak a közútra

Sokféle akadályra felkészülünk közutakon haladva, de azért egy aszfaltból kiálló villanyoszlop nem épp hétköznapi úttorlasz.

Szerencsétlen tolvaj autót akart lopni, de kéziváltós volt

A kiszemelt autót már a benzinkúttól követte a félnótás tolvaj, de a kulcsok megkaparintása után sem tudott vele mit kezdeni a kéziváltó miatt.

Autó hajtott a landoló repülő elé

Biztosan meghűlt a vér a pilóta ereiben, amikor meglátta, hogy egy autó hajt rá a leszállópályára, amikor épp landolni készül

F1: A Ferrari-főnök reagált a vádakra

A Ferrari csapatfőnöke, Maurzio Arrivabene reagált csapat korábbi mérnökének állítására, miszerint Maranellóban a félelem uralkodik.

5 kép a nagy tárgyak szállításának mestereiről

Amikor a motyó túl nagy a csomagtartó meg túl kicsi, akkor szükség van némi kreativitásra a szállítás kivitelezésére.

F1: Ecclestone szerint Rosberg rossz bajnok lenne

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone sokkal szívesebben látná Lewis Hamilton sikeres címvédését, mint a csendes, unalmas Nico Rosberg diadalát.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.