F1: Minek szavazgatni a fejvédőről?

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.07.26. 17.52

Jenson Button és Sebastian Vettel szerint semmi értelme, hogy a csapatok voksai döntsenek a Forma-1-es fejvédők jövő évi bevezetéséről. Ha biztonságot jelent az eszköz, tegyék kötelezővé a használatát.

F1: Minek szavazgatni a fejvédőről?

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) 2017-ben szeretné a Forma-1-ben bevezetni a glória névre hallgató fejvédő gyűrűket. Sokan úgy vannak vele, hogy ha hasznos, akkor jöjjön csak, de mások – több pilóta és csapatvezető – esztétikai, hagyományőrző alapon elutasítják, megint mások pedig egyszerűen hosszabb fejlesztést szorgalmaznak a bevetés előtt.

Az FIA a Magyar Nagydíj hétvégéjén egy részletes, “sokkoló” képekkel is színesített prezentáción győzködte a versenyzőket a glória előnyeiről, azonban a veterán Jenson Button szerint a felügyelőszervezet hozzáállása hibás, nem is kellene vitát nyitni az eszközről.

“Szerintem a döntésnek a biztonsági szempontokon kell alapulnia. Ne mi döntsük el, hogy legyen-e glória vagy sem, az sportág szintjén legyen döntés. Ha az FIA szerint biztonsági kockázat, ha nem vezetjük be, akkor kerüljön rá az autókra. Ha pedig úgy gondolják, hogy nem jelent gondot, ha nincs fent, akkor ne vezessék be. Szerintem a csapatokra sem tartozik ez a kérdés, feltéve, hogy biztonsági jelentősége van” – idézte a Motorsport.com a versenyzői szakszervezet, a GPDA egyik igazgatói posztját betöltő Buttont.

silv_edz_09

A másik igazgatót, a fejvédőt korábban inkább elutasító Sebasian Vettelt is megkérdezték, hogy mit szólna ahhoz, ha a csapatok esztétikai megfontolásból szavaznák le a glóriát.

“Nem nézegetésre készült, nem? Szerintem a prezentáció egyértelmű volt. A tesztek minden kipróbált helyzetben pozitív eredményt hoztak, ezután szerintem az FIA dolga, hogy keresztülvigye a bevezetést. Vitatkozhat az előnyeiről meg a hátrányairól a Stratégiai Munkacsoport, de szerintem bíznunk kell az FIA eredményeiben. Összességében pozitív a mérleg, szóval szerintem az FIA-n múlik a dolog.”

 

Kommentek

F1: Hamilton nagyon ráizgult az idei szezonra

Lewis Hamilton az idénynyitó Ausztrál Nagydíj után úgy fogalmazott, hogy az idei szezonban a legjobbak csapnak össze a vb-címért.

F1: Vizsgálják a melbourne-i pályainváziót

Bár egyesek ünnepelték, hogy a nézők az Ausztrál Nagydíj leintése után bemehettek a pályára, a Nemzetközi Automobil Szövetség kivizsgálja az egyértelműen veszélyes esetet.

F1: 2017-re kicsinálták az előzéseket

A versenyzők elmondása alapján beigazolódtak az előzetes félelmek, a 2017-es Forma-1-es autókkal igen nehéz, ha nem lehetetlen előzni. Idén körmenetek jöhetnek.

Egy apró csavar élete az F1-ben

Egy aprócska alkatrész, ami hatalmas utat tesz meg, mire behelyezik egy Forma-1-es autóba. Most végignézheted a folyamatot.

Darth Vader egyszerűen kamionná vált

Egy dizájner olyan Kamazt gondolt ki, melyre legszívesebben már most felülnénk, mert ötvözi a versenykamionokat és az űrhajókat.

Bicikli 11 millióért, nooormális?!

A jacht után most itt a Bugatti-kétkerekű: a PG bringája műszakilag is odateszi magát, de 39 ezer dolláros ára azért így is magas.

Hemzsegnek az 50 ezres kanyarok Budapesten

Mutatjuk, hol kaphatsz súlyos büntetést Budapesten, ha egy kicsit nem figyelsz, vagy nem követed a szabályokat.

Munkagéppel mennek a tüntetők ellen a rendőrök

A szomszédos Szlovákiában fejlesztik a jövő rendőrségi oszlatójárművét. A Božena Riot az építőipari és mezőgazdasági munkagépek ketrecharcos unokatestvére.

Ez minden idők legmagabiztosabb parkolóból történő kiállása

Hogy tudott innen így kiállni? Oda egy hajszál nem fért volna! Hozzáért vagy nem ért hozzá? Megannyi kínzó kérdés!

Idén is lazajlott a hazai legnagyobb autós és tuningszeánsz

Idén is megrendezték a legnagyobb, legszínesebb benzingőzös hazai bulit, az AMTS-t, és mi idén is kimentünk egy fényképezőgéppel, hogy lőjünk pár fotót.

Hogyan hajtogassunk Suzuki Ignist?

Az origami az egyik legrégebbi japán szabadidős tevékenység, ami ma is töretlenül népszerű, az új Suzuki Ignis pedig kellően dekoratív ahhoz, hogy ihletet adjon egy elszánt hajtogatónak.

Tarlós véget vet az autósok rommá bírságolásának

Tarlós István szerint változtatni kell a közterület-felügyeletek szellemiségén az autósok bírságolását illetően, a főpolgármester módosítást is kezdeményez az ügyben.

Na ilyen fotókat sem láttunk még magyar használtautó-hirdetésnél

Sok cifra hirdetéssel találkoztunk már, de ilyet még soha nem láttunk.

Hatalmas és okos SUV a Škodától

A Škoda bolygóközi méretű teret, a korszak színvonalán álló vezetési segédeket és jó minőséget csomagolt vonzó, biztonságérzetet sugalló terepjárós formába Kodiaq név alatt.

Eladhatatlan rémség a Bentley gúnyába csomagolt Mustang

Időnként megpróbálkoznak az átöltöztetett Ford Mustang eladásával, de évek óta senki nem vevő a replikára.

Kátyúba hajtott a Ferrarival, az önkormányzat fizetni fog

Jótékony célra ajánlotta fel az önkormányzattól kapott kártérítést a kátyúban megsérült Ferrari után tulajdonosa.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.