F1: Button nem érti a büntetést

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.07.24. 17.51

Jenson Buttonnak nagyon nem tetszett, hogy a csapattal folytatott rádiókommunikációért bokszutca-áthajtásos büntetéssel sújtották a Magyar Nagydíjon.

F1: Button nem érti a büntetést

Jenson Button számára kész katasztrófa volt a Magyar Nagydíj, a korábbi kétszeres győztes ugyan a 8. helyről rajtolhatott, de már a negyedik körben elromlott az autója, a fékpedál beesett.

Az angol veterán jelezte a hibát a rádión, a csapat előbb kihívta a bokszba, majd a pályán maradásra utasították és sikerült is orvosolni a bajt. Button eddigre ugyan teljesen a mezőny végére esett, de a versenybírók a rádióbeszélgetésért még egy bokszutca-áthajtásos büntetéssel is megjutalmazták. A 2009-es bajnoknak nagyon rosszul esett a dolog:

“Azt mondták, egy szenzor hibásodott meg, és hogy állítsak át valamit a kormányon, és akkor nem lesz baj. Szóval egy lehetséges baleset elkerülése miatt büntettek meg. Biztonsági kérdésről volt szó, a fékpedál újra és újra beesett. Szóval épp csak tudtam fékezni. Szerintem ez biztonsági kérdés. A Forma-1 sok szempontból nagyon jó, sok dologban szép a haladás, de szerintem a józan észnek kellene érvényesülnie, a baleset megelőzéséért nem kellene büntetést kapnom!”

hun_f1_futl_24

Button azt mondta, a jelenlegi előírásokkal semmiképp sem ért egyet:

“Kár, hogy itt tartunk ezekkel a szabályokkal. Tökéletesen megértem, hogy ne kívülről mondják meg a pilótáknak, hogy mit kell csinálniuk. Legyen a mi dolgunk, hogy vigyázunk a gumikra, melyik kanyarban hanyadik fokozatban forduljunk, de az olyan szabály hülyeség, ami alapján megbüntetnek, amiért megelőzünk egy balesetet.”

A McLaren angolja végül nem ért célba, még a leintés előtt kiállt a garázsba.

Kommentek

Családi mindenest, de milyet?

Használtautó-vásárlásban segít szakértőnk, aki egy levélváltással is irányt mutathat az igényeinknek megfelelő kivitel megtalálásához.

Ez a kézműves módszer új fejezetet nyit a hengerfej felújításban

Precíz megoldás helyett ösztönből tolja emberünk. Az eredmény kétséges, de legalább az eljárás látványos.

Magyar rekord a BMW-nél

Soha annyi új BMW nem kelt el Magyarországon, mint 2016-ban. A siker nem csak a hagyományos modelleké, Közép-Európában i-modellekből is nálunk fogy a legtöbb.

Súlyos kockázat a járműjavításhoz használt illegális eszköz

Súlyos közlekedésbiztonsági kockázatokat jelentenek az autókban használt szoftverek és egyéb műszaki elemek működését ellenőrző nem jogtiszta, vagy nem megfelelően frissített diagnosztikai eszközök – hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

Top 10: a magyarok kedvenc használt autói

Úgy fest, hogy a közlekedési alapszükségletek kielégítésére szolgáló modellek mellett sok honfitársunk álmait valósítja meg használtautó-behozatallal. Közöljük a tíz legnagyobb darabszámban behozott használt autót.

1,3 milliárd liter benzint fogyasztottunk tavaly

Tavaly 5,5 százalékkal, csaknem 3 milliárd 358 millió literre nőtt az üzemanyag-fogyasztás a magyar piacon, ezen belül a gázolaj iránti kereslet 6,4 százalékkal, a benziné pedig 4,1 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

Fából faragott futóművel támasztották fel a sánta terepjárót

Aki terepjárásra adja a fejét, annak leleményesnek kell lennie. Az erdő mélyén, a vadonban nincs szerviz, csak a merész ötletek segíthetnek ha nagy a baj.

Iszonyatos luxus-pickup a Mercedestől

Miközben a Nissannal közösen fejlesztett X-osztály mezei munkaeszköznek ígérkezik, a cég más részlegei nem voltak ennyire józan gondolkodásúak.

Megvan az év első, szájtátós kamiontuningja!

Egy magyar csapat úgy alakította át egy Scania utasterét, hogy arra talán még külföldön is csorgatni fogják a nyálukat a kamionsofőrök.

Betegségnevű elektromos szupersportkocsi, de honnan?!

A Dendrobium nem valami alattomos gombás fertőzés, hanem egy futurisztikus külsejű sportkocsi, amely egyrészt elektromos, másrészt hamarosan gyártani fogják, harmadrész szingapúri.

Elsírta magát a szerelő, amikor ezt meglátta

Vajon mire gondolt emberünk, amikor fa fékbetéteket drótozott a féktárcsához? A többiről nem is beszélve.

Életükkel játszanak a marosvásárhelyi autósok

Életveszélyes játékot űzött több autós és motoros a Maros jegén.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.