F1: A Renault a Hungaroringen is szenvedhet

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.07.18. 10.30

A Renault-nál elismerik, hogy a Hungaroring nem igazán kedvez az autójuknak, de remélik, hogy a Magyar Nagydíjon már megjelenhet a múlt heti tesztelés eredménye.

F1: A Renault a Hungaroringen is szenvedhet

A Lotus-csapat felvásárlásával életre hívott Renault 2016-ban gyakorlatilag csak a túlélésre játszik, a sárga autó a középmezőny végében szerepel. Mivel elsősorban a nagy változásokat hozó 2017-re és a későbbi évekre koncentrálnak, nem is várható nagy előrelépés, de azért remélik, hogy a hétvégi Magyar Nagydíjon már megmutatkozhat a múlt heti silverstone-i tesztelésen elvégzett munka.

“A pályán látott eredmények nem mutatják, mekkora munka és fejlődés zajlik a színfalak mögött Enstone-ban és Viryben. Folyamatosan építjük a csapatot, vesszük fel az embereket, nagy ütemben fejlesztünk. Azonban továbbra is közép- és hosszútávon gondolkodunk. Ez persze nem jelenti azt, hogy 2016 nem számít, azért erre az évre is jelentős erőforrásokat fordítunk. Az eredmények nem olyan látványosak, de folyamatosan tanulunk, és ez a hasznunkra válik majd később” – magyarázza a Renault Sport ügyvezetője, Cyril Abiteboul.

silv_teszt_07

“Várjuk a Magyar Nagydíjat, de tudjuk, hogy nagy kihívás lesz. A lassú, kanyargós pályák nem igazán fekszenek nekünk, de ahogy mondtam, a kemény leckékből is tanulunk, a jövőben hasznunkra válnak majd.”

A motorrészleget vezető Remi Taffin is hasonlóan beszél:

“Tudjuk, hogy a szűk kanyarokkal tűzdelt lassú pályák nem igazán kedveznek nekünk, az autó eddig nem muzsikált valami jól a kerékvetőkön és a lassú kanyarokban, de a Silverstone-ban elvégzett munka eredménye mind az új alkatrészekben, mind az autó alaposabb ismeretében megjelenhet majd a Hungaroringen. Emellett a pályán elég rövidek az egyenesek a kanyarok között, ami a kezünkre játszhat. Igyekszünk majd mindent kihozni a csomagból.”

Kommentek

Családi mindenest, de milyet?

Használtautó-vásárlásban segít szakértőnk, aki egy levélváltással is irányt mutathat az igényeinknek megfelelő kivitel megtalálásához.

Ez a kézműves módszer új fejezetet nyit a hengerfej felújításban

Precíz megoldás helyett ösztönből tolja emberünk. Az eredmény kétséges, de legalább az eljárás látványos.

Magyar rekord a BMW-nél

Soha annyi új BMW nem kelt el Magyarországon, mint 2016-ban. A siker nem csak a hagyományos modelleké, Közép-Európában i-modellekből is nálunk fogy a legtöbb.

Súlyos kockázat a járműjavításhoz használt illegális eszköz

Súlyos közlekedésbiztonsági kockázatokat jelentenek az autókban használt szoftverek és egyéb műszaki elemek működését ellenőrző nem jogtiszta, vagy nem megfelelően frissített diagnosztikai eszközök – hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

Top 10: a magyarok kedvenc használt autói

Úgy fest, hogy a közlekedési alapszükségletek kielégítésére szolgáló modellek mellett sok honfitársunk álmait valósítja meg használtautó-behozatallal. Közöljük a tíz legnagyobb darabszámban behozott használt autót.

1,3 milliárd liter benzint fogyasztottunk tavaly

Tavaly 5,5 százalékkal, csaknem 3 milliárd 358 millió literre nőtt az üzemanyag-fogyasztás a magyar piacon, ezen belül a gázolaj iránti kereslet 6,4 százalékkal, a benziné pedig 4,1 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

Fából faragott futóművel támasztották fel a sánta terepjárót

Aki terepjárásra adja a fejét, annak leleményesnek kell lennie. Az erdő mélyén, a vadonban nincs szerviz, csak a merész ötletek segíthetnek ha nagy a baj.

Iszonyatos luxus-pickup a Mercedestől

Miközben a Nissannal közösen fejlesztett X-osztály mezei munkaeszköznek ígérkezik, a cég más részlegei nem voltak ennyire józan gondolkodásúak.

Megvan az év első, szájtátós kamiontuningja!

Egy magyar csapat úgy alakította át egy Scania utasterét, hogy arra talán még külföldön is csorgatni fogják a nyálukat a kamionsofőrök.

Betegségnevű elektromos szupersportkocsi, de honnan?!

A Dendrobium nem valami alattomos gombás fertőzés, hanem egy futurisztikus külsejű sportkocsi, amely egyrészt elektromos, másrészt hamarosan gyártani fogják, harmadrész szingapúri.

Elsírta magát a szerelő, amikor ezt meglátta

Vajon mire gondolt emberünk, amikor fa fékbetéteket drótozott a féktárcsához? A többiről nem is beszélve.

Életükkel játszanak a marosvásárhelyi autósok

Életveszélyes játékot űzött több autós és motoros a Maros jegén.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.