F1: Találgathatunk, de a Sauber nem mond semmit

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.07.15. 03.07

A Sauber csapatfőnöke azt mondja, semmit sem árul el az alakulat megmentési tervéről, a dolgok állásáról. Mindent megtudunk majd a maga idejében.

F1: Találgathatunk, de a Sauber nem mond semmit

A BMW 2009 végi kiszállása óta pénzügyi gondokkal küszködő Sauber helyzete 2016 elejére fordult igazán rosszra, úgy tűnt, hamarosan az összeomlás következik, azonban az elmúlt hetekben pozitív fordulat következett, a hírek arról szóltak, hogy befektetőt – új tulajdonost? – talált a svájci alakulat.

A résztulajdonos-csapatfőnök, Monisha Kaltenborn a Motorsport.com friss megkeresésére sem kívánt azonban részleteket elárulni arról, mi is készül:

“Dolgozunk a megoldáson, egyelőre ennyit mondhatok. Nem fogok részletekbe menni azt illetően, hogy hol járunk. Egyszerűen szakmaiatlan lenne beszélni. Az üzleti világban előbb teszünk, aztán beszélünk. Az emberek spekulálnak, de hadd tegyék! A lényeg, hogy megvan a megoldás, csak meg kell valósítani. Nem lenne értelme határidőket bejelenteni, arról beszélni, hogy ez vagy az kell.”

“Megértem, hogy az emberek kíváncsiak, de nekik meg azt kell megérteni, hogy az üzleti életben a felek tervei szerint haladnak a dolgok, és nem szokás minden egyes lépésről beszámolót tartani.”

kaltenborn

Ha megérkezik a pénz az új befektetőtől az eddig igen takarék lángon működő csapatnál végre megindulhatnak a fejlesztések, igaz, 2016-ra már nem fordítanak sokat.

“A terv egyértelműen az, hogy jöjjön még pár dolog idén, szeretnénk bevetni pár fejlesztést, azonban ahogy mindenkinek, nekünk is elsősorban a jövő évi autóra kell koncentrálnunk. Mindig eltart egy ideig, mire a dolgok visszatérnek a normális kerékvágásba, nem lehet gyorsabban haladni. Szépen halad majd minden a maga rendjében.”

Kommentek

Megvan az év legdurvább esküvői menete

Nálunk az autóval vonuló násznép feldíszített kocsikkal, lassú menettel, dudaszóval köszönti az ifjú párt, de nem mindenhol azonosak a szokások.

F1: Verstappen véleményes körrel az 1.

A Forma-1-es Amerikai Nagydíj utolsó edzésén a Mercedes rejtegette a tempóját, a leggyorsabb a pályát kiszélesítő Max Verstappen lett. Rejtélyes defektet a Toro Rssónál.

F1: A Mercedes kijátszott egy jokert Hamilton kedvéért

A Mercedes-csapat pénteken éjszaka megtörte a kötelező takarodót, az egyik felmentést elhasználva Lewis Hamilton autóján dolgoztak.

F1: Meglepetés, a Red Bull még egy évet adott Kvjatnak

A Red Bull Austnban bejelentette, hogy a nagycsapattól idén a Toro Rossóhoz visszaültetett Danyiil Kvjat jövőre is a faenzai alakulatnál versenyez.

F1: A pilóták nekimentek Verstappennek

Úgy hírlik, hogy az austini versenyzői értekezleten jó néhányan panaszkodtak Max Verstappen vezetési stílusára, nagyobb szigort, szabálytisztázást követlenek.

Ezért ne telefonálj vezetés közben

Vezetés közben telefonálni borzasztóan rossz ötlet. Ilyen csúnya vége lehet.

Ilyen nincs: villanyoszlopot állítottak a közútra

Sokféle akadályra felkészülünk közutakon haladva, de azért egy aszfaltból kiálló villanyoszlop nem épp hétköznapi úttorlasz.

Szerencsétlen tolvaj autót akart lopni, de kéziváltós volt

A kiszemelt autót már a benzinkúttól követte a félnótás tolvaj, de a kulcsok megkaparintása után sem tudott vele mit kezdeni a kéziváltó miatt.

Autó hajtott a landoló repülő elé

Biztosan meghűlt a vér a pilóta ereiben, amikor meglátta, hogy egy autó hajt rá a leszállópályára, amikor épp landolni készül

F1: A Ferrari-főnök reagált a vádakra

A Ferrari csapatfőnöke, Maurzio Arrivabene reagált csapat korábbi mérnökének állítására, miszerint Maranellóban a félelem uralkodik.

5 kép a nagy tárgyak szállításának mestereiről

Amikor a motyó túl nagy a csomagtartó meg túl kicsi, akkor szükség van némi kreativitásra a szállítás kivitelezésére.

F1: Ecclestone szerint Rosberg rossz bajnok lenne

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone sokkal szívesebben látná Lewis Hamilton sikeres címvédését, mint a csendes, unalmas Nico Rosberg diadalát.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.