F1: A Pirelli szerint nem lesz gond a tesztekből

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.07.14. 01.07

A Williams technikai főnöke azt mondja, a 2017-es gumifejlesztésben tesztfeladatokat kapó három nagycsapat előnyben lesz jövőre. A Pirelli szerint nem kell ettől tartani.

F1: A Pirelli szerint nem lesz gond a tesztekből

A Pirelli késő tavasszal megegyezett a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) a 2017-es, új szerkezetű és méretű abroncsok fejlesztéséről, az olasz gyártó 25 tesztnapot kapott, amelyek keretében a Ferrari, a Red Bull és a Mercedes hibrid, a jövő évi szabályokhoz igazított autói körözgetnek a cég szakembereinek irányítása alatt.

A Williams technikai igazgatója, Pat Symonds a héten azt mondta, ez a felállás aggályos, mert még a vaktesztelés ellenére is előnyben lesz a három említett alakulat a jövő évben, hiszen az ő visszajelzéseik szabják meg a fejlesztés irányát.

2017-tyre-test

A Pirelli most reagált a felvetésre, a milánói cég természetesen azt mondja, nincs ok az aggodalomra.

“Mindent megtettünk, hogy elkerüljük az ilyesmit, ezért is osztunk majd meg minden adatot az összes csapattal. A tesztelésből kimaradó csapatok részletes jelentéseket kapnak, megkapják a versenyzői visszajelzéseket, a mi elemzéseinket és a következő hónapokban elkészülő modelljeinket is” – magyarázta a Pirelli versenyzésért felelős igazgatója, Mario Isola.

isola

“Ne feledjük, hogy a részt vevő csapatok vakon tesztelnek. Annyit tudnak, hogy gumikat tesztelnek, de azt például már nem, hogy bázisnak használt darabokat vagy prototípust, hogy különbözik-e és miben a keverék vagy a konstrukció. Semmit sem tudnak, csak megkapják a Pirelli által előre megírt menetrendet. Csak mi tudjuk, milyen gumikról is van szó, ők nem. Ugyanazt a jelentést kapják meg, mint a nem tesztelő csapatok. Nyilván nehéz megmondani, jelent-e előnyt a tesztelés, de sokat tárgyaltunk arról, hogyan ne kerüljenek hátrányba a kimaradó csapatok” – fejtegette a szakember.

Isola azt is elárulta, hogy a jövő évben is hasonló programot szeretnének vinni, hogy a 2018-as fejlesztések is a lehető leghatékonyabban haladjanak, és reméli, hogy a jövő évben több csapat is bejelentkezik erre a munkára.

Kommentek

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.