F1: Visszakozott a Mercedes, marad a büntetés

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.07.12. 08.20

A Mercedes-csapat hétfő este bejelentette, hogy mégsem fellebbez a Nico Rosbergre a Brit Nagydíj után kiszabott büntetés ellen.

F1: Visszakozott a Mercedes, marad a büntetés

A Brit Nagydíj versenybírói 10 másodperces büntetéssel sújtották Nico Rosberget, amiért a futamon a csapat a sebességváltó-hiba kezelését illető információkkal látta el a pilótát. Az eredetileg 2. helyen beérő Mercedes-pilóta ezzel a 3. helyre esett vissza.

A Mercedes a döntés vasárnap kora esti közzététele után jelezte fellebbezési szándékát, de a bajnokcsapat egynapos mérlegelés után hétfő este végül bejelentette, hogy mégsem fellebbeznek, elfogadják a büntetést, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy egyáltalán nem értenek egyet a szabállyal.

“A Mercedes AMG Petronas Formula-1-es csapat ma úgy határozott, hogy visszavonja a Brit Nagydíj versenybíróinak döntése elleni fellebbezési szándékát. A csapat bizonyítani tudta a stewardok előtt, hogy végzetes sebességváltó-meghibásodás küszöbén állt az autó, ezért szabályosan közöltük Nicóval a megfelelő motorüzemmódot, ugyanakkor a hetedik sebességfokozat kerülésére vonatkozó utasítás szabálytalannak minősült. A csapat elfogadta a versenybírók szabályértelmezését és a büntetést illető döntését” – állt a Mercedes közleményében.

“A következő hetekben folytatjuk a párbeszédet a Forma-1 illetékes szereplőivel a sportág érzékelhető túlszabályozottságáról” – tették hozzá.

Kommentek

Vidéken is tiltják az autóhasználatot

A levegő minőségének romlása miatt hétfő reggel a városi szmogriadó-bizottság elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Nyíregyházán.

Ogier Forddal is rögtön nyert

Sébastien Ogier nyerte a rali-világbajnokság monte-carlói nyitóversenyét.

Limitált szériával nyit az Alfa Stelvio

280 lóerős, kétliteres turbómotorral, automata váltóval, összkerékhajtással kínálja a Stelvio első, megvásárolható szériáját az Alfa.

Meghosszabbították a szmogriadót Budapesten

A magas szállópor-koncentráció miatt hétfő reggel 6 órától Budapest közigazgatási területén tilos azzal a gépjárművel közlekedni, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0; 1; 2; 3; 4, vagy amelyek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

Mi kerül ezen a ventilátoron 94 ezerbe?

Két tanulság kristályosodott ki a sztori végére. Egyrészt aki öreg prémium autót vesz, az magára vessen, másrészt nem a profi kereskedőkhöz, szervizekhez, hanem a baráti közösségekhez, márka-, típusfórumokhoz érdemes legelőször segítségért fordulni, ha alkatrész kell!

Itt tudhatod meg, hogy kitiltották-e Budapestről az autódat

Ha csak valamilyen hirtelen szél el nem fújja a fővárosra ült szmogfelhőt, akkor holnap életbe lép a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten. Ez a legfontosabb amit tudni kell.

Nem kap új elnöki limuzint Donald Trump

Úgy tervezték, hogy a friss fejlesztésű Cadillac a beiktatással egy időben debütál, de most mégis úgy tűnik várni kell pár hónapot az elnöki szörnyeteg érkezésére.

Tom Hanks különleges guruló ajándékot kapott

Tom Hanks budapesti tartózkodása alatt több Kispolskit és világhírűvé tett, előszeretettel fotózkodott a lengyel gyártású kisautóval. Ez a szokása most érdekes fordulathoz vezetett.

Levágom a kezed, ha még egyszer autóhoz nyúlsz

Prestige Intimidator – így nevezi a Jeep Wranglerhez készített optikai átépítő csomagját a Voltron Motors. Félelmetesnek tényleg félelmetes, de hol marad a presztízs? És a jó ízlés?

Emlékeznek még erre: Geráppááá!?

Régi, emlékezetes autós reklámok után kutatva bukkantunk erre a műre. Annak idején, ha egyszer a gondolataink közé fonta magát, már lehetetlen volt onnan kitörölni.

Hétfőn kitilthatják az öreg autókat Budapestről

Elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten a főpolgármester; hétfő reggel 6 órától tilos olyan gépjárművel közlekedni a fővárosban, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

GT86, az elérhető élményautó

Nem maradtak el a faceliftnél kötelező újítások, de a Toyota GT86 frissítésekor a vezetési élmény fokozására koncentrált a japán vállalat. A sportkocsi továbbra is tiszta vezetési élményt nyújt.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.