F1: Az utolsó figyelmeztetést kapták a mercisek

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.07.08. 09.07

Lewis Hamiltont nem hatotta meg túlságosan a csütörtöki fejtágítás, úgy véli, ezután is ugyanúgy versenyezhet Nico Rosberggel, mint eddig.

F1: Az utolsó figyelmeztetést kapták a mercisek

A Mercedes-pilóták legutóbbi, ausztriai ütközésével betelt a pohár a csapatvezetésnél, ezért csütörtökön komoly beszélgetést tartottak a Brackleyben. A csapatutasítások bevezetését nem lépték meg, de a címvédő Lewis Hamiltont és bajnoki éllovas Nico Rosberget figyelmeztették, hogy szigorú szankciók várnak rájuk, ha újra balhéznak.

A Mercedes a közleményében nem tért ki a részletekre, de valószínű, hogy pénzbírságok, a legfrissebb fejlesztések visszatartása, előnytelenebb versenystratégiák, esetleg egy-két futamra szóló felfüggesztés járhat a renintenskedő versenyzőnek.

silv_csut_01

“Ha még egyszer ilyen történik, annak hátrányos következménye lesz az illető bajnoki kampányára. Ez volt az utolsó figyelmeztetés” – mondta csütörtökön a csapatfőnök, Toto Wolff.

Amikor Rosberget szembesítették a csapatfőnök szavaival, így reagált: “Utolsó figyelmeztetés? Ezt mondta? Ez nem hangzik valami jól!”

Hamilton sokkal lazábban beszélt a csütörtöki versenyzői sajtókonferencián:

“A sorsunk mindig is a saját kezünkben volt, szóval semmi sem változott. Ezután is szabadon versenyezhetek, ami jó dolog. Nem lesznek csapatutasítások, ami jó a nézők számára, izgalmas lesz. Ami elhangzott, bizalmas, de ezután is versenyezhetünk. A stewardok eddig egyetlen alkalommal sem büntettek az ütközéseknél, szóval folytathatom, ahogy eddig.”

“Autóversenyzőként tudom, hogy mit szabad a pályán és mit nem. A civilek számára nem érthető, hogy mit teszünk, hogyan döntünk 300-as tempónál. Nem tudom, hányszor ütköztünk eddig, de biztosan töredéke a kettős győzelmeink számának.”

silv_csut_02

Kommentek

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.