Vettel: A Forma-1-nek veszélyesnek kell lennie

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.06.22. 11.06

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint ugyan kiemelten fontos a biztonság folyamatos fejlesztése, a Forma-1-ből nem szabad eltüntetni a veszélyt.

A ferraris Sebastian Vettel kedden a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Torinóban rendezett sportkonferenciáján szólalt fel egy beszélgetésen, a német a biztonság és a veszély megfelelő egyensúlyának megteremtését emelte ki, mint a Forma-1 egyik legfőbb kérdését:

“Természetesen jó dolog számunkra, hogy az autók biztonságosabbá váltak, hiszen ha az ember ismeri egy kicsit a múltat, olvasott ezt-azt, tudhatja, hogy régebben a versenyzők nem voltak ilyen szerencsés helyzetben, az autók nem voltak olyan biztonságosak, mint ma, szóval ezen a téren szükséges a megfelelő kompromisszum” – magyarázta a négyszeres világbajnok.

szocsi_f1_32

“A szenvedély, a sebesség, a veszély és a hang mind fontos összetevő. Ugyanakkor biztonságosabbá is akarjuk tenni a sportágat, nem hunyhatunk szemet, ha valami történik, szóval lépni kell. Az évek folyamán megtanulhattuk, hogy ez a helyes hozzáállás.”

“Nem könnyű megtalálni az egyensúlyt, és elsőre talán furcsának is tűnhet, hogy ezt mondom, de szerintem a Forma-1-nek bizonyos mértékben veszélyesnek kell maradnia, ugyanis ezt teszi érdekessé az emberek számára. Ha elvesszük ezt az összetevőt, akkor az emberek már nem látják valami emberfeletti, elérhetetlen dolognak az F1-et, veszíteni fog az izgalmából.”

baku_fut_02

Vettel a Forma-1-ben múlt hétvégén bemutatkozott bakui utcai pályáról is beszélt, jó példaként említette a megfelelő egyensúlyra.

“Bakuból jöttem, a pályát a múlt héten sokan kritizálták azért, hogy túl veszélyes, de én nem értek egyet ezzel. Az FIA és a bakuiak kiváló munkát végeztek azzal, hogy sikerült a pályát felépíteniük egy nem versenyzésre való helyszínen. Lenyűgöző pálya, ahol nem igazán lehet hibázni. De ettől olyan izgalmas a versenyzés, ettől volt az régen is és mai is.”

Kommentek

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

Verstappen: A Merciben Hamiltont is verném

Max Verstappen leginkább Lewis Hamiltonnal tud azonosulni a mezőnyből, a bajnokságban is őt látja esélyesnek, de ha a csapattársa lenne, őt is megverné.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.