F1: Három ember kellene Ecclestone helyére

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.06.15. 09.06

A Ferrari volt elnöke szerint itt az ideje, hogy a Forma-1-ben elgondolkodjanak Bernie Ecclestone utódlásán, igaz, nem lesz könnyű a feladat.

F1: Három ember kellene Ecclestone helyére

Bár az idén már 86. születésnapját ünneplő Bernie Ecclestone számtalanszor kijelentette már, hogy valószínűleg csak koporsóban távozik a Forma-1 irányítói posztjáról, évek óta folynak a spekulációk az utódlásáról.

Most a Ferrari korábbi elnöke, a maranellói márkát 23 évig irányító Luca di Montezemolo is elmondta a magáét ezt illetően:

“Előbb vagy utóbb a Forma-1-nek el kell gondolkodnia Bernie pótlásáról. Bernie fantasztikus figura. Lehetetlen és nagy hiba lenne egy utódot tenni a helyére. Lényeges, hogy új vezetési rendszer jöjjön majd. Az F1 számára jobb lenne három külön gazda. Egy kisebb vezetői csoport kellene, egy-egy szakértővel a Forma-1, a piac és a szurkolói igények terén” – nyilatkozta a CNN-nek.

Di Montezemolo egyébként Ecclestone-hoz hasonlóan utálja a 2014-ben indult új turbókorszakot és általában a mai Forma-1-et:

“Az F1-nek extrém sportnak kellene maradnia. A mai autók túl lassúak. Nagyon kiábrándított, amikor először hallottam a motorok muzsikáját, ami nem olyan, mint régen volt, ugyanis minden sportnak megvannak az alapvető hozzávalói. El tudnák mondjuk képzelni Olaszországot tészta nélkül? Szükség van a motorok zenéjére, közelebb kellene engedni a közönséget a versenyzőkhöz… Sok hozzávaló hiányzik most.”

Kommentek

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.