F1: A teszten vérzett el a Red Bull fejvédője

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.06.12. 13.30

A Red Bull által kifejlesztett aeroscreen nem felelt meg az FIA tesztjein, ezért jön jövőre a glória. Azért az sem tökéletes.

F1: A teszten vérzett el a Red Bull fejvédője

A csapatok és az FIA monacói megbeszélésén eldőlt, hogy a két versengő koncepció közül a Mercedes által kitalált és a Ferrari által tesztelt fejvédő gyűrűt, az ún. glóriát vezetik be a Forma-1-ben 2017-ben, míg a Red Bull-féle szélvédőt további fejlesztésekig félreteszik.

Az Autosport cikke szerint az ok egyszerű volt: a Red Bull aeroscreen névre keresztelt megoldása az FIA saját tesztjein nem szerepelt túl jól, az egyik komoly problémát az jelentette, hogy az esetleges ütközéséknél a versenyző feje nagy erővel csapódhatna a “szélvédő” keretének, és úgy általában is túl nagy, nehézkes az eszköz.

A bevezetésre szánt glória végső, finomított változatánál ezek a problémák nem jelentkeznek, ezért hamarosan pályázatot is hirdetnek a külső szállító kiválasztására.

fejvedo

A glóriával is van azért gond: a keret és a kasztni közötti rés viszonylag nagy, így a kisebb repülő tárgyaktól nem véd – de az FIA úgy volt vele, hogy a részleges védelem is jobb a semminél.

Az Autosport szerint ezzel azért nem ért egyet mindenki a paddockban, egyesek úgy vélik, hogy kapkodva vezetik be a fejvédőt, okosabb lett volna 2018-ra kitűzni a dolgot, hogy addig a glóriát, az aeroscreent vagy más megoldásokat fejleszthessenek, tökéletesíthessenek.

Kommentek

Családi mindenest, de milyet?

Használtautó-vásárlásban segít szakértőnk, aki egy levélváltással is irányt mutathat az igényeinknek megfelelő kivitel megtalálásához.

Ez a kézműves módszer új fejezetet nyit a hengerfej felújításban

Precíz megoldás helyett ösztönből tolja emberünk. Az eredmény kétséges, de legalább az eljárás látványos.

Magyar rekord a BMW-nél

Soha annyi új BMW nem kelt el Magyarországon, mint 2016-ban. A siker nem csak a hagyományos modelleké, Közép-Európában i-modellekből is nálunk fogy a legtöbb.

Súlyos kockázat a járműjavításhoz használt illegális eszköz

Súlyos közlekedésbiztonsági kockázatokat jelentenek az autókban használt szoftverek és egyéb műszaki elemek működését ellenőrző nem jogtiszta, vagy nem megfelelően frissített diagnosztikai eszközök – hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

Top 10: a magyarok kedvenc használt autói

Úgy fest, hogy a közlekedési alapszükségletek kielégítésére szolgáló modellek mellett sok honfitársunk álmait valósítja meg használtautó-behozatallal. Közöljük a tíz legnagyobb darabszámban behozott használt autót.

1,3 milliárd liter benzint fogyasztottunk tavaly

Tavaly 5,5 százalékkal, csaknem 3 milliárd 358 millió literre nőtt az üzemanyag-fogyasztás a magyar piacon, ezen belül a gázolaj iránti kereslet 6,4 százalékkal, a benziné pedig 4,1 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

Fából faragott futóművel támasztották fel a sánta terepjárót

Aki terepjárásra adja a fejét, annak leleményesnek kell lennie. Az erdő mélyén, a vadonban nincs szerviz, csak a merész ötletek segíthetnek ha nagy a baj.

Iszonyatos luxus-pickup a Mercedestől

Miközben a Nissannal közösen fejlesztett X-osztály mezei munkaeszköznek ígérkezik, a cég más részlegei nem voltak ennyire józan gondolkodásúak.

Megvan az év első, szájtátós kamiontuningja!

Egy magyar csapat úgy alakította át egy Scania utasterét, hogy arra talán még külföldön is csorgatni fogják a nyálukat a kamionsofőrök.

Betegségnevű elektromos szupersportkocsi, de honnan?!

A Dendrobium nem valami alattomos gombás fertőzés, hanem egy futurisztikus külsejű sportkocsi, amely egyrészt elektromos, másrészt hamarosan gyártani fogják, harmadrész szingapúri.

Elsírta magát a szerelő, amikor ezt meglátta

Vajon mire gondolt emberünk, amikor fa fékbetéteket drótozott a féktárcsához? A többiről nem is beszélve.

Életükkel játszanak a marosvásárhelyi autósok

Életveszélyes játékot űzött több autós és motoros a Maros jegén.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.