F1: Lázad a Honda és a McLaren a motorszabály ellen

Szerző: Vezess levél küldés 
Dátum: 2016.06.06. 16.30

A Hondának és a McLarennek sem tetszik, hogy az FIA kötelező jelleggel előírhatja, kinek kell motort szállítani.

F1: Lázad a Honda és a McLaren a motorszabály ellen

Hosszas huzavona állapodtak meg a csapatok és az FIA a 2017-től érvényes motor- és erőkiegyenlítési szabályokról, amelynek része, hogy amennyiben szükség van rá, a nemzetközi szövetség kötelező jelleggel motorszállításra kötelezhet egy gyártót. Mivel jelenleg a Honda erőforrásai vannak legkevésbé lekötve az egy partnercsapattal, a japánokat köteleznék először szerződéskötésre esetleges igény esetén.

“Természetesen a McLaren nem akarja, hogy rajtuk kívül másra is koncentráljunk, hogy megosszuk a figyelmünket. Részemről egyetértek ezzel” – mondta Juszuke Haszegawa, a Honda F1-es programjának vezetője.

“A Honda sem akar felülről kikényszerített kötelezettségeket vállalni. A szabályt azonban elfogadták, és mi örömmel támogatjuk.”

Eric Boullier, a McLaren csapatfőnöke szerint folyamatosak az egyeztetések az FIA illetékeseivel arról, hogy mi is vált kötelezővé. “Folyamatosan tárgyalunk erről a szabályról, vagy mondjuk úgy, megállapodásról az FIA és a motorgyártók között” – így Boullier.

“Többé-kevésbé egyetértünk a benne foglaltakkal. De vannak egyes részletek, amelyek pontosítást igényelnek. Megvan a saját véleményünk, tudjuk, hogy mit akarunk.”

Kommentek

Mobillal szoktatnak le a vezetés közbeni mobilozásról

A kezdő vezetők virtuális szemüveg segítségével tanulhatják meg, hogyan reagáljanak a balesetveszélyre, és egyúttal megtapasztalhatják a helytelen viselkedés drasztikus következményeit.

Csökkent a győri Audi teljesítménye

Csökkent az Audi Hungaria Motor Kft. teljesítménye 2016-ban, 2015-höz képest 95 882 motorral és 37 231 járművel kevesebbet gyártott a cég.

Csirkebuszként élednek újjá az amerikai iskolabuszok

Guatemalában számos amerikai iskolai busz kezd új életet. Az úgynevezett csirkebuszokon azonban résen kell lenniük a turistáknak.

Meglepő autót fotóztak az M5-ösön

Vajon ki vesz amerikai piacra gyártott Passatot itthon, mikor állítólag futóműve rosszabb konstrukció, mint az európaié? Ennyivel olcsóbb lenne?

Idén még nem parkoltak bunkóbb módon Budapesten

Egy diplomata-rendszámos Audit hanyagul a buszmegállóban hagyott gazdája. Mert miért ne? Úgysem vár senki a buszra.

Rosberg: Bottas nagyszerű megoldás

A visszavonult világbajnok Nico Rosberg szerint a Mercedes jól választott utódot Valtteri Bottas személyében, azonban nem lesz könnyű dolga a finnek.

Használt autók 1,5 millió forint körül

Kétmillió forint alatt erős a kereslet a használt autók iránt. Mi ebben a kategóriában, de inkább 1,5 millió Ft körüli áron ajánlunk használt autókat.

Itt az Opel vadonatúj kompakt crossovere, a Crossland X

Nem a Mokka X helyére, hanem mellé sorolja be új városi crossoverét az Opel. A rég várt autó ma hajnaltól létezik.

Megújult a legendás amerikai sportkocsi

Felvarrták a Ford Mustang ráncait, jót tett az autónak a frissítés.

Nagy baleset történt az F1-pilóta orra előtt

Az utakon mindenki egyforma, és ugyanakkora eséllyel fut bele egy balesetbe. Még egy F1-es pilóta is.

Divatcsászárnő tervezett kisautót

Klasszikus csajos stíluselemek helyett erőteljes divatkiáltvány, magabiztos és nőies az a smart fortwo Brabus, amelyet a német divatceleb Veronika Heilbrunner stilizált meg. A lényeg mégsem ez, hanem a Brabus tailor made program, amivel bárki megalkothatja saját smartját.

Szupersport-óra a világ leggyorsabb négyüléseséhez

A múlt héten bemutatott Bentley Continental Supersports a márka hagyományos óragyártó partnerét is megihlette. Az óra ultramodern tartalmakat kínál.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.