F1: Perez beszólt a saját tesztpilótájuknak

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.05.18. 13.10

A Force Indiá-s Sergio Perez szerint a csapat tesztpilótájaként alkalmazott honfitársa, Alfonso Celis nem elég gyors.

F1: Perez beszólt a saját tesztpilótájuknak

A Force India a 2015-ös szezon végén igazolta a mexikói Alfonso Celis Jr.-t tesztpilótaként. A 19 éves ifjonc minden bizonnyal a szponzori hátszélnek köszönhette a kinevezést, ugyanis addig nem mutatott sokat az alsóbb kategóriákban. Celis ennek ellenére a téli teszteken is két napot kapott, elsőként vezethette a csapat idei autóját, majd több szabadedzésen is autóba ült, sőt a héten zajló kétnapos teszten is ő vezet Spanyolországban. A csapat állandó versenyzője, Sergio Perez alig-alig titkolja, hogy nem tetszik neki a helyzet, elégedetlen az ifjonccal. “A tartalékosunknak érdemes sok kilométert futnia, sosem lehet tudni, mi történik. De eléggé lassú volt mostanában, szóval jó lenne, ha gyorsulna, de ezért is kell vezetnie, ez logikus” – mondta.

Perez és Celis

Perez és Celis

Perez a fentiek mellett azzal is tisztában van persze, hogy a Celis által hozott pénz végső soron az ő versenyképességét növeli. “Természetesen jó lenne vezetni a teszten, másrészt viszont jól jön a csapatnak egy kis pénz a fejlesztésekre! Nagyszerű mérnökeink vannak, és úgy gondolom, megvan a világos irány a teendőket illetően, szóval nem akkora probléma, hogy kimaradok. Biztosan lesz haszna a teszten elvégzett munkának.” A Forma-1-es csapatoknak a szezon közbeni négy – kétszer kettő – tesztnap felében fiatal pilótákat kötelező pályára küldeni, Celis a mostani körrel elvileg teljesíti az előírást, igaz, a pénzéért cserébe talán Silverstone-ban is lehetőséget kap majd.

Kommentek

Így indul egy Ikarus kemény 20 év állás után

Egy villanásnyi jelenet a polgári csirketelep életéből, ahol régi magyar csodák születnek újjá.

Veszélyes játék az egynapos autópálya-matrica

Nem ért egyet a személygépkocsik és motorkerékpárok esetében a napi autópálya-matrica bevezetésével a Magyar Autóklub, mert azt a jelenleginél lényegesen drágább kilométer-arányos autópályadíj előszobájának tartja.

Ezért jobb a busz, mint az autó

Hétfő óta több nagyvárosban, köztük Budapesten is szmogriadó van érvényben. Ezzel kapcsolatban megint felerősödtek a busz kontra autó viták.

Azért ezen a szmogriadón még volna mit finomítani

Eltelt az első idei szmogriadós nap. Nem csalódtunk benne, ugyanolyan átgondolatlan, zűrzavaros és a legkevésbé sem felhasználóbarát, mint úgy általában a teljes hazai közlekedésszabályozás.

F1: 1000 lóerőig jut a Honda?

A Honda 2017-re teljesen újratervezte Forma-1-es erőforrását, de az idei elvárások tekintetében nagyon óvatosak.

Sose volt még egyszerűbb a parkolás és matricavásárlás

Bár fizetni mindig nyűg, azért jó, ha villámgyorsan, zökkenőmentesen zajlik le a tranzakció. Ma már rengeteg lehetőség van arra, hogy sorban állás nélkül könnyítsünk a pénztárcánkon.

Felrobbanhat idén a magyar használtautó-piac

A használt autók éve lesz az idei: míg 2016-ban a magyarok 8 százaléka vásárolt autót, addig idén a lakosság 14 százaléka tervezi ezt.

Tavaly megállt a Forma-1 hanyatlása

2016-ban hétéves trend szakadt meg, a Forma-1 televíziós nézettsége a tavalyi évben nem csökkent tovább.

Új motort kap a Toyota kisautója

A jelenlegi 1,3 literes benzinmotort új fejlesztésű másfél literes váltja a következő generációs Toyota Yaris orrában. Számottevően takarékosabbnak ígérik.

Crossoverként tér vissza a Mitsubishi sportkupéja

Állítólag Mitsubishi Eclipse néven kerül piacra a japán márka új városi crossovere. Merész lesz, és talán hibrid is.

Forma-1-es fejes lett Ross Brawn

A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media Ross Brawnt tette meg az F1 sportért felelős ügyvezető igazgatójának.

Félretájékoztatták az autósokat, nincs 150 ezres bírság

Hétfő reggel óta él Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, ami rengeteg autóst érint. A hivatalos híradásokban megjelent 150 000 forintos maximális bírság elrettentő, ezért utánajártunk a büntetési tételeknek.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.