F1: Grosjeant benyomják a NASCAR-ba

Akár idén augusztusban is versenyezhet

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.05.10. 12.05

Az amerikai Haas határozott célja, hogy Forma-1-es sztárpilótájukat, Romain Grosjeant előbb-utóbb a NASCAR-os testvércsapatuknál is megfuttassák.

F1: Grosjeant benyomják a NASCAR-ba

Az amerikai Haas-csapat Forma-1-es bemutatkozása eddig kész tündérmese, a Ferrari-támogatású alakulat a 2016-os idény első négy fordulójából háromszor pontot szerzett Romain Grosjeannal. Az F1-es projekt mellett NASCAR-csapatát is tovább működtető tulajdonos, Gene Haas szeretné, ha a két kategóriát összeköthetné valahogyan, a Forma-1-et Grosjean bevetésével népszerűsítené az USA-ban. Hamarosan megszervezik a dolgot. aus_gp_36 “Egyértelműen szerepel a terveink között, csak valahogy össze kell hozni – hogy idén vagy jövőre, még nem tudjuk. De mi sem lenne érdekesebb, mint hogy egy aktív F1-es versenyző jól szerepelne a NASCAR-ban. Szerintem ez mindenkinek hasznára válna, növelné az érdeklődést” – magyarázta az ESPN-nek a Haas F1 ügyvezetője, Joe Custer, hozzátéve, hogy azért nem dobnák Grosjeant rögtön a mély vízbe. “Világosan megmondta, hogy nem szeretne oválpályán debütálni, hiszen sosem versenyzett még olyanon. Az nagyon húzós. Ahhoz, hogy sikeres lehessen a NASCAR-beugrás, előbb tesztelést meg minden ilyesmit kell szerveznünk. Először is biztosítanunk kellene, hogy minden tekintetben, a szponzorok meg ilyesmik tekintetében is sikeres legyen az esemény. Ez persze nem megy hirtelen.” haas_nascar “Romain előbb tesztelne, hiszen újoncnak számítana, de nem hiszem, hogy a NASCAR-nak problémája lenne az üggyel, egyszerűen csak ki kell dolgoznunk a menetrendet. Hogy aztán mi indítunk egy ötödik autót, vagy a négy közül az egyikbe ültetjük, esetleg egy másik stábbal dolgozna nálunk? Ezeket a részleteket szépen sorjában tisztáznánk.” A Forma-1 idén rekordhosszúságú, 21 fordulós idényt bonyolít, de azért két nem-oválpályás NASCAR-verseny F1-mentes hétvégére esik: a június 26-i sonomai, valamint az augusztus 7-i Watkins Glen-i forduló szóba jöhet. Az utóbbi a reális, hiszen Sonoma közvetlenül a kanadai és azerbajdzsáni dupla hétvége után jönne, de a nyári szünetre eső Glenre már felkészülhtne Grosjean.

Kommentek

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.