F1: Még két csapatnak szállíthatna a Honda

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.05.03. 01.05

A Honda jelenleg a McLaren kizárólagos partnere a Forma-1-ben, de ha lesz jelentkező, két másik csapatnak is szállítana motorokat.

F1: Még két csapatnak szállíthatna a Honda

A Honda 2015-ben a McLaren kizárólagos, gyári szintű partnereként tért vissza a Forma-1-be, és eddig nem is készült arra, hogy más csapatot is ellásson motorokkal. A 2017-ben életbe lépő új F1-es motorszabályok egyik kitétele szerint a gyártók kötelesek lesznek erőforrást eladni a náluk jelentkező csapatoknak, így előfordulhat, hogy a McLaren eseteges rosszallása, vétója ellenére is több partnere lesz a Hondának. A japán gyártó F1-es főnöke, Haszegava Juszuke szerint két másik csapatot bírnának: “Egyelőre nincs ilyen irányú tervünk, de az FIA-nak kijelentettük, hogy egy második és harmadik csapatnak is szállítanánk, ha kell. Felkészülünk a lehetőségre, de egyelőre nincs konkrét terv.” honda_haszegava A 2017-es változtatások keretében a motorfejlesztési zsetonoknak is búcsút int a Forma-1, ami nagyszerű hír a csúnya lemaradással belépő, még mindig csak a felzárkózással küszködő Honda számára. “Örülünk, hogy a jövő évre eltörölték a zsetonrendszert, így sokkal szabadabban fejleszthetünk, ami nagyon jó. A költségcsökkentés ugyan minden gyártó számára nehéz feladat, de azzal is egyetértünk” – utalt arra Haszegava, hogy 2018-ra a jelenlegihez képest 3 millió euróval csökkentik a motorok árát. A Honda a 2015-ben bevetett, az idei évre “reszelgetett” motor helyett egyébként egy teljesen újratervezett erőforrással készül.

Kommentek

Megvan az év legdurvább esküvői menete

Nálunk az autóval vonuló násznép feldíszített kocsikkal, lassú menettel, dudaszóval köszönti az ifjú párt, de nem mindenhol azonosak a szokások.

F1: Verstappen véleményes körrel az 1.

A Forma-1-es Amerikai Nagydíj utolsó edzésén a Mercedes rejtegette a tempóját, a leggyorsabb a pályát kiszélesítő Max Verstappen lett. Rejtélyes defektet a Toro Rssónál.

F1: A Mercedes kijátszott egy jokert Hamilton kedvéért

A Mercedes-csapat pénteken éjszaka megtörte a kötelező takarodót, az egyik felmentést elhasználva Lewis Hamilton autóján dolgoztak.

F1: Meglepetés, a Red Bull még egy évet adott Kvjatnak

A Red Bull Austnban bejelentette, hogy a nagycsapattól idén a Toro Rossóhoz visszaültetett Danyiil Kvjat jövőre is a faenzai alakulatnál versenyez.

F1: A pilóták nekimentek Verstappennek

Úgy hírlik, hogy az austini versenyzői értekezleten jó néhányan panaszkodtak Max Verstappen vezetési stílusára, nagyobb szigort, szabálytisztázást követlenek.

Ezért ne telefonálj vezetés közben

Vezetés közben telefonálni borzasztóan rossz ötlet. Ilyen csúnya vége lehet.

Ilyen nincs: villanyoszlopot állítottak a közútra

Sokféle akadályra felkészülünk közutakon haladva, de azért egy aszfaltból kiálló villanyoszlop nem épp hétköznapi úttorlasz.

Szerencsétlen tolvaj autót akart lopni, de kéziváltós volt

A kiszemelt autót már a benzinkúttól követte a félnótás tolvaj, de a kulcsok megkaparintása után sem tudott vele mit kezdeni a kéziváltó miatt.

Autó hajtott a landoló repülő elé

Biztosan meghűlt a vér a pilóta ereiben, amikor meglátta, hogy egy autó hajt rá a leszállópályára, amikor épp landolni készül

F1: A Ferrari-főnök reagált a vádakra

A Ferrari csapatfőnöke, Maurzio Arrivabene reagált csapat korábbi mérnökének állítására, miszerint Maranellóban a félelem uralkodik.

5 kép a nagy tárgyak szállításának mestereiről

Amikor a motyó túl nagy a csomagtartó meg túl kicsi, akkor szükség van némi kreativitásra a szállítás kivitelezésére.

F1: Ecclestone szerint Rosberg rossz bajnok lenne

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone sokkal szívesebben látná Lewis Hamilton sikeres címvédését, mint a csendes, unalmas Nico Rosberg diadalát.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.