Ecclestone: Akkor volt jó, amikor én voltam a diktátor

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.04.28. 10.04

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone az Orosz Nagydíj előtt újabb demokráciaellenes tirádát vágott ki, a diktátori pozíciójának elvesztését fájlalja.

Ecclestone: Akkor volt jó, amikor én voltam a diktátor

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone közismerten nem sokra tartja a demokráciát, a példaképei az erőskezű vezetők, mint Adolf Hitler vagy épp az orosz elnök, Vlagyimir Putyin. A hétvégi Orosz Nagydíj előtt a Szoveckij Sportnak nyilatkozva természetesen újra erről beszélt. “Többször panaszkodtam már emiatt, és most újra megteszem: a Forma-1 irányítási rendszere rossz. Hagytuk, hogy a Ferrari és a Mercedes diktáljon. Hogyan képesek erre? Ők szállítják a motorokat a csapatok többségének, akik számára ez kulcsfontosságú. Amikor szeretnénk valamit újítani, a bajnokság résztvevőinek jóváhagyása szükséges, ez pedig nem jó így.” “Ez van, amikor nem működik a demokrácia. Vissza kell térnünk a régi szép időkhöz, amikor felépítettük a mai Forma-1-et, amikor sokkal erősebb volt a pozícióm. Amikor én voltam a diktátor! A jelenlegi demokráciát egyesek a saját érdekeiknek megfelelően manipulálják” – magyarázta a 85 éves angol üzletember, aki egyébként 2012-ban maga alapozta meg a jelenlegi rendszert azzal, hogy a csapatokkal egyedileg kötött, pénzügyileg számára kedvező szerződésekért cserébe ilyen-olyan beleszólási lehetőségeket adott az alakulatoknak. kina_f1_17 Ecclestone másik nagy fájdalma a Mercedes dominanciája, szerinte új turbókorszak rákfenéje a gyenge verseny. Nem véletlenül akar külső, független gyártótól származó erőforrást… “Nagyon remélem, hogy a Ferrari idén már erősebb lesz, és ha jó motort kap, akkor a Red Bull is. Mindenki számára fontos lenne a verseny, főleg a nézőknek. Megértem, hogy a Mercedes miért nem akar változtatni semmit, sokat költöttek a motorjukra, és nem szeretnék elveszíteni az előnyüket. De egy csapat dominanciájánál nincs rosszabb.” “Az emberek egy idő után úgy vannak vele, hogy nincs kiegyenlített verseny. Hallom a panaszokat, hogy már nem várják úgy a vasárnapi versenyeket, mert tudják, hogy úgyis megint a Mercedes nyer. Higgyék el, hogy nekem tökmindegy, ki nyeri a következő futamot. Felőlem Lewis Hamilton is behúzhatja a negyedik bajnoki címét idén, egyszerűen csak azt akarom, hogy az utolsó futam utolsó kanyarjában történjen ez, nem hét fordulóval a vége előtt!”

Kommentek

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.