“Adjuk Európát Putyin kezébe!”

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.04.20. 09.33

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone-nak sikerült megint botrányosan nyilatkoznia, Hitlert és Putyint dicsérte, a női pilótákat fitymálta.

“Adjuk Európát Putyin kezébe!”

Az F1 gazdasági ügyeit igazgató Bernie Ecclestone kedden egy londoni marketingkonferencián vett rést pódiumbeszélgetésen a Forma-1 egyik igazgatótanácsi tagjával, Marint Sorrell-lel. Az angol üzletember szokásához híven a hallgatóságot megdöbbentő dolgokat mondott. Sorrell többek között felhozta a Ecclestone 2009-es, nagy botrányt kavaró nyilatkozatát, amelyben Adolf Hitler vezetői képességeit méltatta, miközben a náci birodalom vezetője által elkövetett szörnyűségeket a körülmények számlájára írta. Ecclestone most azzal védekezett, hogy a szavait kiragadták a kontextusból, azonban újra leszögezte, hogy Hitler “képes volt elvégezni a feladatait”. És hogy ki az, aki ma hasonlóan hatékony vezető? Természetesen az orosz elnök, Vlagyimir Putyin – Bernie jó barátjának említése elkerülhetetlen volt, hiszen a jövő héten jön az Orosz Nagydíj. ecclestone_putyin Az Egyesült Királyság EU-ból való kiszállásnak kapcsán Ecclestone a Brexit mellett foglalt állást, ugyanis szerinte “Európa mostanra veszített jelentőségéből, pont”. Sorrell visszakérdezett: “Nyugat-Európa, Kelet-Európa vagy mindkettő? Nagy csodálója vagy Vlagyimir Putyinnak és az általa Oroszországban végzett munkának, nemde?”, majd így folytatódott a párbeszéd: Ecclestone: Neki kellene vezetnie Európát! Sorrell: Mármint őt kellene Brüsszelbe küldeni? Ecclestone: Nem, szabaduljunk meg Brüsszeltől, egyszerűen csak ő legyen a vezető! Sorrell: Miért szereted annyira? Ecclestone: Megcsinálja, amit mond, elvégzi a dolgát. Szerintem az emberek nem igazán értik, mit akar. Sorrell: Miért, mit akar Putyin? Ecclestone: Elsősorban szeretné újra naggyá tenni az országot, mint régen, ez a legfontosabb számára. Az F1 ura aztán az Európai közvélemény többsége számára egyszerre nevetséges és ijesztő amerikai elnökejelölt-jelöltről, Donald Trumpról is elismerően beszélt, szerinte “fantasztikus” elnök lenne, aki mindenkinél pragmatikusabban irányítaná az USA-t. Ecclestone marketing okokból hosszú-hosszú évek óta szeretne női versenyzőt látni a Forma-1-ben, ugyanakkor azok táborát gyarapítja, akik szerint a szebbik nem tagjai fizikailag alkalmatlanok arra, hogy a férfiak között megállják a helyüket az autósport csúcskategóriájában: “Nem hiszem, hogy egy nő fizikailag képes lenne olyan gyors lenni egy F1-es autóval, hogy komolyan vehessék.”

Kommentek

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

F1: A Merci hibázott, amikor rászólt Hamiltonra

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke egy interjúban azt mondta, hogy rossz döntést hozott az alakulat, amikor a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon gyorsításra kérte Lewis Hamiltont.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.